+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 192 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 12 52 102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26 do 50 z 4796

Temat: Bite, głodzone.. ostatnia szansa Klembów k.Wołomina-potrzebni wolontariusze

mru is on a distinguished road Avatar mru
    Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

no ba

ale już mi nie szły mniejsze
    nie mogłam zmieścić

że bud nie ma
    że ocieplenia nie ma
    że szmaty i koce!
    że te psiaki takie biedne
    no nie mieściło się
    www.ratujzwierzeta.pl - oświadczam, że jesteśmy PODGRUPĄ Fundacji Viva!, działamy w ramach fundacji, ale mamy własną stronę, własne SUBkonto i sami zbieramy pieniądze na naszych podopiecznych nie korzystając ze środków Fundacji Viva!

kontakt do mnie mailowy: mru.psiaki@gmail.com

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Większość kojców i budek jest w pomieszczeniach - w wielkiej stodole i w mniejszej jakby obórce. Te budynki są w zimie ogrzewane żeby psy nie marzły. Szczeniaki są wogóle w budynku mieszkalnym. Ale jest kilka kojców i dwie budki na zewnątrz. I w zimie może być problem jeśli nie będzie jak ich ocieplić. Ostatnio jakaś dobra dusza podarowała trochę płyt i desek, więc kojce będą obudowywane, ale może tego nie wystarczyć.

Domyślnie

popytam po znajomych o koce i cos co sie nada do ocieplania , ja juz nie mam nic . 5 listopada mam zebranie w szkole u swojej młodej to tez rzuce hasło a i młoda poprosze zeby młodziezy zarzucila temat.

Domyślnie

Biednie tam
    Kurcze, może choć słome na początek od gospodarzy? To zawsze trochę cieplej
    Podpis usunięty po raz kolejny - patrz Regulamin

Domyślnie

Cytat Napisał orpha Zobacz post
    popytam po znajomych o koce i cos co sie nada do ocieplania , ja juz nie mam nic . 5 listopada mam zebranie w szkole u swojej młodej to tez rzuce hasło a i młoda poprosze zeby młodziezy zarzucila temat.

oj z góry bardzo dziękujemy

Selenga sssssuperrrr

A ja poznaję bohaterów banerków:

to jest Megi <post 3>

to jest mała suczka <post 5>

to jest Łaciata <narazie nie ma swego postu>

To jest Ikar maskotka azylku (nie do adopcji)

<-!!!->

Domyślnie

Cytat Napisał Edi100 Zobacz post
    Biednie tam
    Kurcze, może choć słome na początek od gospodarzy? To zawsze trochę cieplej

nom na zimę będzie konieczna i to w dużej ilości... myślę że pewnie już w listopadzie trzeba by ją dla azylku...

ale tak jak wspomniała Selenga jest zbyt mało materiałów (deski, płyty itp.) do ocieplenia bud i kojców trzebaby je jakoś wykombinować...
    <-!!!->

Domyślnie

Cytat Napisał tifet Zobacz post
    nom na zimę będzie konieczna i to w dużej ilości... myślę że pewnie już w listopadzie trzeba by ją dla azylku...

ale tak jak wspomniała Selenga jest zbyt mało materiałów (deski, płyty itp.) do ocieplenia bud i kojców trzebaby je jakoś wykombinować...
    Hm, może jakieś hutrownie budowlane maja odpadki, takie których nie sprzedadzą, a dobry uczynek by zrobili?
    Może emaile wysyłać z prośbą? Tylko tyle mi przyszło do głowy na razie
    Podpis usunięty po raz kolejny - patrz Regulamin

Domyślnie

nie za ma co
    hmmmm a ja to was chyba wykorzystam do swojego pomyslu ,ktory mam zamiar w tej szkole zrealizowac , potrzeba mi wlasnie paru preznych ,zmyslnych osób a cos dobrego dla zwierzakow z tego nam wyjdzie

Domyślnie

orpha a co po główce chodzi?? śmiało mów... szybciutko
    <-!!!->

Domyślnie

Cytat Napisał tifet Zobacz post
    orpha a co po główce chodzi?? śmiało mów... szybciutko
    a mam taki zamysl zeby szkole mojej cory wkrecic w jakas stala akcje pomocy zwierzetom , przydaloby sie tez zrobic jakis cykl prelekcji lub cos w podobie. Mam nadzieje wkrecic ich tak , zeby utworzyli jakas komorke na stale , mogliby pomagac w plakatowaniu , zamieszczaniu ogloszen , zbiorkach itp. Zgode pani dyrektor juz mam , wstepnie jej powiedzialam co mi sie tam po glowie snuje i ona jest jak najvardziej za , tylko chcialaby dostac jakis gotowy pomysl jak to ma wygladac , dlatego potrzeba mi paru madrych głow

Domyślnie

orpha, mam 25 lat doświadczenia z pracy z młodzieżą jako instruktor harcerski - jakby co to chętnie pomogę

Domyślnie

Cytat Napisał Selenga Zobacz post
    orpha, mam 25 lat doświadczenia z pracy z młodzieżą jako instruktor harcerski - jakby co to chętnie pomogę
    super , napewno uda nam sie cos zmontowac , Mru i SBD tez sa chetne do pomocy
    Musimy sie jakos spotkac i poukładac pomysly i to co chcemy z nich zrobic

Domyślnie

oczywiście też się zgłaszam

jeśli chodzi o doświadczenie w pracy z młodzieżą to parę lat temu wprawdzie krótko ale prowadziłam zajęcia plastyczne dla mini-dzieci
    a tak często pracuję ze starszą młodzieżą lub czasem prowadzę dla nich wykłady (dzieciaczki 28-58latek)

nadaję się? bo jak nie to śmiało mówić

..........................................

cały czas dochodzą w postach nowe psiaki... może jakiś komuś się spodobał???
    Ostatnio edytowane przez tifet ; 29-10-2008 o 01:41
    <-!!!->

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

Gucio, Czarna, Skarpeta, Kaukaz, hehe szczeniak w pasek
    Czarek, Łaciaty! wszystkie! cudne jejku

tak ja jestem (w sensie ZA akcja orphy)
    tylko nie miałam do czynienia z młodzieżą, hehe chyba, że w liceum 3 lata temu
    ale to nic, radę sobie dam

czekam na datę i miejsce naszego mytyngu

i jakby trzeba było pomagać przy czymś fizycznie (teraz czy w przyszłości) w Klembowie to też chętnie
    tylko nie jestem zmotoryzowana
    Ostatnio edytowane przez mru ; 29-10-2008 o 09:18
    www.ratujzwierzeta.pl - oświadczam, że jesteśmy PODGRUPĄ Fundacji Viva!, działamy w ramach fundacji, ale mamy własną stronę, własne SUBkonto i sami zbieramy pieniądze na naszych podopiecznych nie korzystając ze środków Fundacji Viva!

Domyślnie

A ja bym poprosila dokładniejszy adres azylu, moze cos uzbieram i zawioze

Domyślnie

Cytat Napisał dorota412 Zobacz post
    A ja bym poprosila dokładniejszy adres azylu, moze cos uzbieram i zawioze
    Słoneczna 2, Klembów tel: 504-649-287

Domyślnie

A cioteczka Orpha to pewnie nawet nie wie że u siebie w domu miała już 2 psiaki z Klembowa

Domyślnie

Cytat Napisał anouk92 Zobacz post
    A cioteczka Orpha to pewnie nawet nie wie że u siebie w domu miała już 2 psiaki z Klembowa
    no to teraz juz wiem , hehe to za pare lat w nagrode zostane tam honorowa pensjonariuszką
    A teraz bede miala goscia z Wrocławia , rozmiarem ide w góre najpierw byla Mafia , potem ciut większy Merlin a teraz bedzie naprawde duzy Czort

Domyślnie

Mru a co do spędu czarownic to mysle ze najlepszy ktorys dzien weekendowy , czekam na propozycje kto jak ,kiedy i gdzie moze

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

ja tak zachodziłam w głowę co to za drugi psiak stamtąd był
    a to Maaaafia!

Domyślnie

Orpha - Czort idzie do Ciebie? Super
    Wstawiłam link do azylu na owczarkach do adopcji...

Sądzę, że maluchom trzeba zrobić osobny wątek i ogłoszenia. Póki z nich takie maludy to mają szansę na adopcje.

Zaraz coś sklecę i wstawię tutaj link.
    Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Domyślnie

Ile miesięcy mają szczeniaki?

http://www.dogomania.pl/forum/f28/tr.../#post11140375

Wątek szczeniaczków Zapraszam i proszę o pomoc w ogłoszeniach
    Ostatnio edytowane przez Ra_dunia ; 29-10-2008 o 10:35
    Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Domyślnie

A jak wygląda sprawa zdrowia psiaków? Ja wiem że Ani p. Lucyna ani p. Leszek krzywdy zwierzakom nie zrobią. Ale...

Powiem tak - z mojego allegro pare klembowiaków poszło do domu. Jednak w przypadku np dzieci goldenki... była parwowiroza. Szczeniaki były wg ksiażeczki po pierwszym szczepieniu. Przyjechały do mnie na tymczas dwa - chore już z parwo. Pan który adoptował piękną ruda sunię miał autentycznie ochote podać do sądu o zwrot kosztów. Dzięki temu nie dostał drugi psiak domku u rodziców Pana. Cóż zraził się.

Drugi psiak tez był chory, nie wspomnę ze ja wycięta na jakiś czas z tymczasu a lęk o zdrowie włąsnego psa któy z róznych powódów nie moze być szczepiony to bajka na inną chwilę.

Milka sunia z grzybicą... jeszcze by sie znalazło ale nie o to biega

Wydaje mi się, że trzeba mocno poprawcować nad tymi ludźmi. Bo zapewne w to wierzę - kochają psiaki, ale musza też na pewne sprawy zwrócić bardziej uwagę. Klembów ma szanse być naprawdę fajnym przytuliskiem, azylem. Ale praca/pomoc nie tylko w koce i budy ale i w tych ludzi musi być włożona.

Domyślnie

MAm pytanie czy tu siedzxi pies zamknięty????
    Kilkadziesiąt zagłodzonych, łysych psów. Czy przeżyją?
    http://www.dogomania.pl/threads/2221...nie-dt!/page19

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 192 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 12 52 102 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia