+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 192 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 13 53 103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 75 z 4796

Temat: Bite, głodzone.. ostatnia szansa Klembów k.Wołomina-potrzebni wolontariusze

Domyślnie

http://www.dogomania.pl/forum/11137289-post149.html

Tu wyjaśnienie osoby, która odwiedziła schronisko.
    Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Przeczytałam wyjaśnienie ale jakoś nie drzmi to optymistycznie.
    Myslę że nawet na łancuchu byłoby om lepiej.
    Kilkadziesiąt zagłodzonych, łysych psów. Czy przeżyją?
    http://www.dogomania.pl/threads/2221...nie-dt!/page19

Domyślnie

Cytat Napisał beka Zobacz post
    Przeczytałam wyjaśnienie ale jakoś nie drzmi to optymistycznie.
    Myslę że nawet na łancuchu byłoby om lepiej.
    Dlatego też uważam, że należy pomóc w adopcjach.
    Jeśli będzie mniej psów - nie będą musiały przebywać w takich warunkach.
    Ale co lepsze: siedzenie 24 h na dobę 7 dni w tygodniu w kojcu 1,5m x 1,5m (albo innej wielkości) jak to wygląda w większości schronisk, czy w takiej budzie ale z możliwością codziennego wybiegania się...?
    Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Domyślnie

ja szczeże mowiąc też myśle, ze lepiej ciemniej a za to cieplo i sucho, niz odwrotnie brrrr...jaką macie pogodę teraz...no wlasnie

tak czy siak, ten azyl potrzebuje pomocy materialnej
    http://www.youtube.com/watch?v=t3DPC...eature=related
    "Oficjalne zalecenia co do żywienia dzieci wegańskich w Polsce nie istnieją. Do tej pory niewiele również dyskutowało się na temat pozytywnego wpływu diety roślinnej na zdrowie. Pierwsze polskie badanie na wegedzieciach może sprowokować taką dyskusję. Rozmawiamy o tym z Małgorzatą Desmond, współautorką badania."
    http://vege.com.pl/zdrowie-2/maly-weganin-pod-lupa.html
    http://matkaweganka.blogspot.com/

Domyślnie

W tej chwili warunki są jakie są ale psom krzywda się nie dzieje. Są zadbane, nakarmione i mają kontakt z ludzmi. Są wypuszczane min. 2 razy dziennie na duży wybieg.

Najważniejsza jest pomoc w adopcjach - ogłoszenia, rozreklamowanie azylu. Mało osób wie o jego istnieniu. Azyl położony jest we wsi. Trudno tam trafić. Bez samochodu nie ma szans.
    Trzeba ogłaszać psiaki i szukać im domów - to jest priorytet.

Domyślnie

Cytat Napisał Charly Zobacz post
    Orpha wprowadzasz zamieszanie. przeciez zacytowalas
    rany cos dzisiaj ze mna nie halo , echh bo ja juz żyje jutrzejsszzym przyjazdem Czorta to dlatego

Domyślnie

No to dalej pomóc w adopcji szczeniaków
    Żeby zaraz nie trafiły do takich budek...
    http://www.dogomania.pl/forum/f28/tr.../#post11140375

Domyślnie

Już wszystko wszystkim tłumaczę

anouk92 oczywiście też Ciebie jak i inne Klembowskie cioteczki zapraszamy na spotkanie....

co do spotkania może być weekend ale który dokładnie dzień muszę z lekkim wyprzedzeniem wiedzieć...

Beka nie wyobrazam sobie ślepego, schorowanego, 7kilowego pieska na łańcuchu.... toż to byłby koszmar...

jak urosną będą średnimi psami...
    w tym że brązowy i kropek są zdecydowanie większe i masywniejszej budowy... Pasek jest 1/3 mniejszy i lekkiej budowy....

Ra dunia co do szczeniaków to zdrowotnie kiepska sprawa.... miały kleszczycę... były na nią leczone... do tej pory są na antybiotyku i kroplówce... na dzień dzisiejszy są osłabione...
    wiek ok 3miesiące...
    <-!!!->

Domyślnie

Dzięki za info. I tak najlepiej jakby dochodziły do siebie w domkach. Rozumiem, że najgorsze już za nimi...

Aaaaa - i w pierwszym poście brakuje danych, gdzie wpłacać pieniążki i z kim się kontaktować w sprawie pomocy i adopcji

Domyślnie

dziewczyny świetnie wam poszło z wątkiem 3braci...
    mam dla Was zadanie specjalnie i to bardzo pilne zrobić dla owczarka wątek... go trzeba pilnie stamtąd zabrać bo nie mają czasu tam siedzieć przy nim... trzeba też zrobić mu specjalistyczne badania czy to jakaś choroba cielesna czy psychiczna!!!
    -Owczarek pies 2lata; duży; pies w typie owczarek niemiecki (przyjazny, młody,lubi towarzystwo innych psiaków, lgnie do ludzi, niestety wymaga specjalistycznej konsultacji lekarskiej ponieważ dokonuje samookaleczeń z głównym nasileniem w stosunku do ogona)

On wygląda na żywo jak rodowodowy owczarek... jest wielki i piękny....
    mimo że było dość ciemno i pierwszy raz mnie widział był bardzo przyjazny...
    on lgnie do ludzi... jest to psiak chodzące zero agresji... idealny do domu z dziećmi...
    tylko trzeba zadbać o lepszą opiekę medyczną....

Mru napisz coś o nim.... on jest taki biedny... młody a już odrzucony przez ludzi... zapomniany... on ginie w oczach zamykając się coraz bardziej w monotoni życia w małym kojcu... coraz mocniej się okalecza gdy jest sam...
    DT pilnie potrzebny!!! on jest naprawdę kochany i dobry...
    <-!!!->

Domyślnie

Masz więcej jego zdjęć, czy tylko to jedno?

Domyślnie

zróbcie mu wątek narazie z tym jednym zdjęciem za chwilę wkleję tu resztę zdjęć - mam jeszcze po jednym dla niego i 3braci....

ps. dodałam adres Klembowa w pierwszym poście plus instrukcję dojazdu...
    <-!!!->

Domyślnie

-Owczarek pies 2lata; duży; pies w typie owczarek niemiecki PILNE!!!<post5>

<-!!!->

Domyślnie

dla mnie oki

Selenga poproszę banerek dla tego owczarka (wklej na jego wątku... tylko jak dla mnie troszkę chudszy niż ostatnie ) z góry dziękuję...
    <-!!!->

Domyślnie

Cytat Napisał tifet Zobacz post
    dla mnie oki

Selenga poproszę banerek dla tego owczarka (wklej na jego wątku... tylko jak dla mnie troszkę chudszy niż ostatnie ) z góry dziękuję...
    Stwierdzam jedno, ciężko pisać, jak się psa zna tylko wirtualnie
    Jakoś dla Jumpa który był u mnie na DTA tekst sam wyszedł, dla Czarusia, którego pomogłam wyciągnąć ze schronu i którego odwiedzałam, też...
    A tu wszystko wydaje mi się niezbyt dobre. Dlatego podaję Twoje słowa. Zawsze ten kto widział - opisuje najlepiej.

Domyślnie

oto brązowy<post11>:
    Ostatnio edytowane przez tifet ; 29-10-2008 o 16:44
    <-!!!->

Domyślnie

Dałam na Molosy sunię Kaukaz:
    http://www.forum.**********/showthre...542#post620542

Sunia naprawdę jest kochana, spokojna, pilnie potrzebuje choć DT bo gaśnie w oczach!

tutaj jest na pierwszej stronie-post 10
    <-!!!->

Domyślnie

Cytat Napisał tifet Zobacz post
    Chudszy??? to ma być mniej niż 100xx100 pikseli? bo ja własciwie tylko takie robię
    ale jak chcesz mniej to może być, nie ma sprawy

A malutkich szczeniaków jest tak na prawdę cztery, jeden jest w lecznicy bo wymaga większej opieki niż te trzy pozostałe.

Domyślnie

Cytat Napisał Selenga Zobacz post
    Chudszy??? to ma być mniej niż 100xx100 pikseli? bo ja własciwie tylko takie robię
    ale jak chcesz mniej to może być, nie ma sprawy

A malutkich szczeniaków jest tak na prawdę cztery, jeden jest w lecznicy bo wymaga większej opieki niż te trzy pozostałe.

tak ale dlatego tylko jest 3braci bo oni narazie nadają się do adopcji...

a tak banerki możnaby porobić mniejsze np. wysokość 100 szerokość 50lub 70.... tyle tych psiaków więcej każdemu wejdzie w podpis... boi tak widzę że część osób robi ostrą kombinatorkę w podpisach bo banerki są zbyt wielkie...
    ale normalny banerek też może być aby sobie wybrali...
    <-!!!->

Domyślnie

Oj tak - kombinatorka w sygnaturakach najważniejsza!
    Ja już się powoli załamuje Tyle bied... a mam przeważnie takie, gdzie nie łatwo o adopcje.
    Mam nadzieję, że Kacperek mi szybko zniknie Bo Czarek np to w ogóle nie ma zamiaru się ruszyć

Domyślnie

Ra_dunia wszystkich wątków nie jesteśmy w stanie pociągnąć i utrzymać...

poczekaj mam jeszcze sporo psiaków do wstawienia wybiorę te najpilniejsze...
    <-!!!->

Domyślnie

Z iloma gminami Klembów ma umowy?

Domyślnie

wiesz co nie pamiętam.... wiem że na pewno z Ząbkami... z Tłuszczem lub Wołominem(nie pamiętam które z tych dwóch) i nie wiem czy jeszcze jakieś miasta, wiochy, gminy...
    <-!!!->

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 192 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 13 53 103 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia