+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 20 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 497

Temat: BEAUCERON zmieszany ze SMOKIEM!!! KRYZYS! Smoczuś za TM :( [']

Domyślnie BEAUCERON zmieszany ze SMOKIEM!!! KRYZYS! Smoczuś za TM :( [']

UPDATE 2 styczeń 2010

Smoczuś jest już 2 lata u missieek, raz było lepiej, raz gorzej - starość nie radość niestety... ostatnio pogorszyło się, Smoczunia schudła, po ogoleniu sierść nie bardzo chce odrastać, tylne łapiny odmawiają współpracy

BARDZO potrzebna pomoc na badanie krwi, leczenie:

Cytat Napisał Therion Zobacz post
    Smoczyca chora " wysiadły " jej tylne nogi, nie może się na nich poruszać, ma zaawansowane zmiany zwyrodnieniowe w kręgosłupie, schudła . Wymaga kuracji kilku-kilkunastodniowej steryd-nivalin-vitaminy z grupy b-cocarboxylaza + leki przeciw bólowe, do tego badania krwi- wszystko to wiąże się z kosztami. Missieek przy tylu posiadanych zwierzakach nie łatwo temu podołać, nie tylko Smoczusia choruje.POSZUKIWANY SPONSOR LECZENIA, PISZE W IMIENIU SMOCZYCY , KTÓRA OSTATNIA PRZYSTAŃ NA STARE LATA ZNALAZŁ U MISSIEEK!!!!!!
    Proszę pomóżmy Smoczusiowi pożyć jeszcze bez bólu

__________________________________________________ __
    Missieek i Jej siostra - wypuścić Je z domu to zawsze "coś" znajdą - no i tym razem znalazły...

Błąkała się po Bukownie - ponieważ był dzień zbierania śmieci to worki były powystawiane przed ogrodzenia i Smok sobie chodziła od worka do worka, tu poszperała, tam coś zjadła... dziewczyny zatrzymały samochód, zawołały, ale smoczek nie bardzo chciała przyjść - przyszła za jedzonkiem, wsiadła do samochodu i pojechały do domu.

Smoczek nie wygląda jakby tęskniła za czymkolwiek - ona się zachowuje jakby tam była od zawsze do ludzi kochana, koty koło niej biegają, z psami nie ma problemów tylko czasem burknie pod nosem jak za dużo zamieszania robią koło tej statecznej starszej damy - no bo nie mogło by być za pięknie - śliczna, kochana i młoda - nie nie - nie u missieek - więc Smok jest starszą sunią - nie ma przednich zębów, a te które są - to takie średnie W domu zachowuje czystość.

Byłoby za pięknie jakby było tylko tyle nie? Bo jest coś jeszcze - Smok ma cycochy dość duże i... brzuch też tak jakby... wg nas może być w ciąży - pewności nei ma a święta już jutro ona na pewno dużo razu już rodziła - i więcej już nie będzie - KONIECZNA STERYLKA JAK NAJSZYBCIEJ!!! Ci co znają działalność missieek wiedzą, że missieek sterylizuje wszystkie suki, jakie do niej trafia, kastruje koty i kotki - ma w tej chwili pod opieką kilkadziesiąt kotów i psy: Zorkę, Norkę, Bangi, Finkę, Negrę, Kasztankę, ONkę, Pestkę - chyba wszystkie - czyli 8, a Smok jest dziewiąta!!! One wszystkie ciągle chcą jeść, ONka tez jest u missieek od kilku dni dopiero i trzeba jej zrobić operację usunięcia wielkich guzów na gruczołach mlekowych - więc to wszystko są ogromne koszty jedna Rodzina tego nie uciągnie... POMÓZCIE!!! Nie ma na co czekać ze Smokiem, bo to nie jest młódka

Smok ma jeszcze COŚ!!! Smok ma wielkie łapy!!! jak niedźwiedź!!! Ona nie jest wysoka - wielkości tej drobnej ONki co jest u missieek, ale jest dość ubita taka, masywna i TE ŁAPY!!! ja takie widziałam tylko u bernardynów i dogów - niektórych z tyłu ma podwójne wilcze pazury! HA! no i właśnie w tej chwili wyszukałam, że beaucerony mają takie podwójne wilcze pazury!!! a missieek nie chciała mi uwierzyć, że to jest beuceron! Czy one mają takie wielkie łapy??!!

EDIT 11.01.2009
    Cytat Napisał malawaszka Zobacz post
    Smoczunia jest przekochana! Gdzie się z nią stanie tam ona się kładzie i leży i czeka grzecznie; wczoraj wzięłyśmy ją na rtg kręgosłupa bo słabo wstaje na tylne łapki i taki ma ten tył chwiejny dość. No i wyszło to czego sie obawiałam - zwyrodnienie kręgosłupa - zwapnienia w części lędźwiowej i kości krzyżowej - to z wiekiem jej się musiało zrobić, i na pewno to że wielokrotnie rodziła jej nie pomogło bardzo ma powyciagane i wiszące listwy mleczne;

Smoczuś potrzebuje jak najszybciej domku BEZ SCHODÓW!!!! u missieek Ona chodzi po schodach tam i z powrotem bo pilnuje dworu i jedzonka i tak krąży, a to dla niej niebezpieczne jest!!! Smoczysko jest naprawdę niekłopotliwe! Może ktoś ma leki wspomagające stawy - najlepiej coś w tabletkach - to dla Smoczka teraz bardzo wazne - PROSIMY O DOMEK DLA SMOCZKA!!! albo chociaż tymczas bez schodów

KONTAKT:
    zwierzaki.do.adopcji@gmail.com
    504 588 874
    lub do mnie
    malawaszka@gmail.com

Ostatnio edytowane przez malawaszka ; 07-01-2011 o 22:36

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Valp Maxi – karma dla szczeniąt i suk ciężarnych Husse Valp Maxi
    Kompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras

Husse Valp Maxi to karma Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).

Pełna ochrona stawów od urodzenia!
    Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów.

Mocne kości i zdrowe zęby!
    Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

a tu Smoczek wygląda jak kruszynka, ale to wina perspektywy

Domyślnie

Moja Zuzina też ma łapy nieproporcjonalnie wielkie- ale nie aż TAAAK...
    Piękna starsza pani...

Domyślnie

no nie, ale znalazly ciotki prezent gwiazdkowy....

Domyślnie

jej... ona wyglada jakby te lapy miala rozplaszczone to pewnie brakujace ogniwo darwinowskie, cos przejsciowego miedzy pletwami a dlonmi
    / Podpis usunięty z powodu złamania regulaminu forum /

Domyślnie

Na tych zdjęciach to ona sie wydaje mniejsza niż w rzeczywistosci..przynajmniej dla mnie. Tylko mnie to mogłaś wyciąć ze zdjęć

Domyślnie

Cytat Napisał missiaa Zobacz post
    Tylko mnie to mogłaś wyciąć ze zdjęć
    Dlaczego?
    Taką koffaną ciotkę wycinać ?...

Domyślnie

Cytat Napisał missiaa Zobacz post
    Na tych zdjęciach to ona sie wydaje mniejsza niż w rzeczywistosci..przynajmniej dla mnie. Tylko mnie to mogłaś wyciąć ze zdjęć
    tak - wygląda na mniejszą

a reszta Twojego postu? takie małe dostałam, więc jakbym wycięła Ciebie to już by nic nie zostało

Domyślnie

Missiaa a w ogóle to ty się przyznaj - na pewno masz rączkę jak 5-letnia dziewczynka ...

Domyślnie

Jaaaaa.... ale śliczności....... takie łapecki to tylko schrupać

Domyślnie

Cytat Napisał bonsai_88 Zobacz post
    Missiaa a w ogóle to ty się przyznaj - na pewno masz rączkę jak 5-letnia dziewczynka ...
    No cóż, ja myślę że moje ręce są odpowiednie do całej reszty a na 5-latke czy karzełka nie wyglądam...chyba

Domyślnie

podniosę Smoczka ............

*
    Wszelkie osoby o których piszę , miejsca czy zdarzenia nie są fikcyjne,a zbieżność imion czy sytuacji jest nie zamierzona i przypadkowa .

Domyślnie

napiszcie mi dokladnie gdzie znajduje sie sunia? i kontakt do osoby u ktorej jest. sprawdzcie czy ma tatuaz w pachwinie - to wazne!
    i blagam o zdjecia na maila (kontakt jest na stronie beauceron-pl.net).
    Czy sunia jest w ciazy? Ile ma lat mniej wiecej? Moge wyslac wam 200zl na sterylizacje - im szybciej tym lepiej.

basiapron is on a distinguished road Avatar basiapron
    Mieszka w
    Sosnowiec (ew.Sławków)

Domyślnie

ooo jakie szybkie propozycje no dziewczyny,pisac pisać,odpowiadać na pytania

Domyślnie

to ja podrzucę Smoczycą

*
    Wszelkie osoby o których piszę , miejsca czy zdarzenia nie są fikcyjne,a zbieżność imion czy sytuacji jest nie zamierzona i przypadkowa .

Domyślnie

Cytat Napisał Lara Zobacz post
    napiszcie mi dokladnie gdzie znajduje sie sunia? i kontakt do osoby u ktorej jest. sprawdzcie czy ma tatuaz w pachwinie - to wazne!
    i blagam o zdjecia na maila (kontakt jest na stronie beauceron-pl.net).
    Czy sunia jest w ciazy? Ile ma lat mniej wiecej? Moge wyslac wam 200zl na sterylizacje - im szybciej tym lepiej.
    Bukowno koło Olkusza woj małopolskie, tel do missieek - 504 588 874, zwierzaki.do.adopcji@gmail.com

Zdjęcia już wysyłam, tatuaż jak będę coś wiedzieć to napiszę - chyba, że missiaa napisze ciążę podejrzewamy bo ba dość spory brzuch przy dość wystających żebrach i powyciągane sutki, ale to od poprzenich porodów może być - jesli możesz wesprzeć sterylizację - to posyłam na pw nr konta missieek - wielkie dzięki!!!

Domyślnie

tatuażu nie ma - dziewczyny sprawdzały, zdjęcia posłane

Domyślnie

a daloby rade wyslac mi zdjecia gdzie widac cala sunie? uszy to ona ma ciete czy nie?

Domyślnie

ja muszę podjechać i zrobić zdjęcia - nie wiem czy uda mi się jutro czy pojutrze dopiero, uszy ma dziwne bo stojące,ale chyba nie są cięte bo dość duże

Domyślnie

no wlasnie te uszy tak mi sie wydawalo, ze nie sa ciete ale tez i nie bylam pewna czy nie sa nieciete

Domyślnie

wstawiłam info na beaucerony w potrzebie. Wlasciciela pewnie nie uda sie znaleźć... ale moze...

Domyślnie

W niedziele prawdopodobnie bedzie sterylizacja, bo brzuch sie zaokragla niepokojaca.

Domyślnie

Lara - tak jak pisałam wcześniej - Smok od razu się poczuła jak u siebie, jest fajną sunią, przyjazna, taka ciapa-gapa - pewnie z racji wieku to tak ciapkowato wygląda - ale strasznie słodka jest z tymi wielkimi łapskami

jak ten brzuch się tak zaokragla to możliwe, że została wywalona bo już mieli dość szczeniąt, bo na pewno rodziła nie raz już... albo nie chcieli "bałaganu" w okresie swiąteczno-noworocznym - zresztą, jakby nie było to ona nie wyglada żeby za kimkolwiek tęskniła

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 20 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia