+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Dziwny zapach??

Domyślnie Dziwny zapach??

Hmm kupiłam worek 15kg Nutro z jagnięciną, i nie wiem czemu strasznie śmierdzi. Termin ważności był przynajmniej do początku 2010.

Wcześniej zawsze kupowałam po 2kg albo po 7,5kg i prawie w ogóle nie pachniały.

Teraz się zastanawiam, czy coś nie tak z tą karmą czy może tamte z jakichś powodów miały mniej intensywny zapach?

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Valp Maxi – karma dla szczeniąt i suk ciężarnych Husse Valp Maxi
    Kompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras

Husse Valp Maxi to karma Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).

Pełna ochrona stawów od urodzenia!
    Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów.

Mocne kości i zdrowe zęby!
    Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

może skład się zmienił albo producent? Royal niedawno też się zmienił-kulki śmierdzą rybą, są jaśniejsze i mniej tłuste no chyba że przy małym worku była mniejsza kumulacja zapaszku a taki wielki wór Cię poraził?

Domyślnie

no chyba że przy małym worku była mniejsza kumulacja zapaszku a taki wielki wór Cię poraził?
    Hahaha no bardzo możliwe Też brałam to pod uwagę

Z drugiej strony zmienił się dystrybutor i już nie ściągają karmy z USA tylko z fabryki na Węgrzech A karma wydaje mi się jakby bardziej tłusta

Domyślnie

czyli jak zmienił się producent i jest dostawa z innego kraju całkiem możliwe, że coś tam w karmie zmienili i stąd ten zapach obserwuj jak pies na ,,nowe,, jedzonko reaguje a jak smrodek Cię razi kup dużą i szczelną puchę na kulki / ja taką mam bo śmierdziało mi całe moje mikro M/

Thumbs down

Koncern Mars (Pedigrie,Chappi itd) przejął Nutro Choice(USA)I Best Choice(Germany).Od tego momentu pogorszyła się drastycznie jakosc wytwarzanych karm.Niestety oszczędnosći szukaja na karmach,obniżając ilosc i jakośc mięs użytych do produkcji-skandal i tyle,cen nie zminejszyli wręcz poszły do góry(euro kurs).
    Przestałem kupować wyroby koncernu Mars i tyle.
    Śmierdząca karma z jagnięciną to powód gorszej jakości składników.

mod III grupa Moderator
    Bzikowa is on a distinguished road Avatar Bzikowa
    Mieszka w
    warszawka

Domyślnie

Myślę, że to właśnie wina zmiany producenta. My z tego powodu zrezygnowaliśmy z Nutro Choice mimo, że poprzednia jego wersja była naprawdę super i świetne Bezikowi służyła.

Domyślnie

Ja też już raczej więcej na Nutro się nie skusze, tylko czekam, aż skończymy ten worek (a trochę to potrwa bo pies nie za duży ).

Szkoda tylko, bo to było moim zdaniem na prawdę świetne jedzenie i służyło mojej suczce

PS. Bzikowa, a czym Ty teraz karmisz swojego psa?
    Ostatnio edytowane przez Monyka ; 29-03-2009 o 15:49

mod III grupa Moderator
    Bzikowa is on a distinguished road Avatar Bzikowa
    Mieszka w
    warszawka

Domyślnie

Monyka, waham się pomiędzy Acaną a Brit Care'em. Obie karmy wypróbowaliśmy (różne rodzaje BritCare i jeden rodzaj Acany) i na obu jest OK ale wydaje mi się, że najlepiej na Brit Care Salmon&Potato. I tego chyba zamówię większą ilość.

Domyślnie

szkoda że Nutro Choice to juz zupelnie inna karma...

Domyślnie

w zooplusie mozna jeszcze kupic produkowaną w USA Nie śmierdzi i smakuje mojemu psu tak samo jak poprzednie worki.

Angry

zmienił sie producent.
    po przeczytaniu tego doznałem szoku. w karmie wykryto duże nieprawidłości min. stosunek witamin oraz plastik zmielony w karmie

poczytajcie http://translate.google.pl/translate...ecalls106.html
    Ostatnio edytowane przez Lolita& 08,06,2009 ; 26-12-2009 o 13:31

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia