+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 52

Temat: Nitka i Tiko już w nowych domach !!! :)

Domyślnie Nitka i Tiko już w nowych domach !!! :)

Do niedawna życie kruchej i bezbronnej Nitki było pasmem przemocy – delikatna suczka w konfrontacji z ludzką agresją i okrucieństwem. Mimo młodego wieku jamniczka bardzo wiele przeszła. Była często bita, co spowodowało skręt szyi powodujący, że sunia ma cały czas lekko przechyloną główkę. Na główce ma też kilka blizn, prawdopodobnie od uderzeń ostrymi narzędziami. Nawet fakt, że była szczenna nie powstrzymał jej właścicieli, a właściwie oprawców od przemocy – jedyny szczeniak, który ocalał ma z tego powodu lekko opadającą powiekę. Na szczęście jedna z osób będących świadkiem codziennego koszmaru jamniczki, poprosiła nas o pomoc.

Suczka ma wspaniały charakter, jest bardzo troskliwą matką i mimo okrutnego traktowania wciąż tli się w niej pogoda ducha. Musimy dołożyć wszelkich starań, żeby rozbudzić w niej na nowo zaufanie do ludzi. Chcemy również leczyć szczeniaka, by dać mu szansę na normalne, szczęśliwe życie

Szczeniaczek jak i jego mama będą do adopcji za ok. miesiąc - na razie nie można ich rozdzielać.

Kontakt w sprawie adopcji -
    503 069 502, 609 733 990

Sprawmy żeby Nitka i jej bezbronne maleństwo mogły cieszyć się życiem, żeby były radosnymi, zdrowymi i pełnymi życia jamniczkami. Prosimy o wsparcie ich utrzymania i leczenia.Będziemy wdzięczni za kierowanie na konto naszej fundacji darowizn tytułem "Nitka"

Fundacja na rzecz zwierząt "Przytul Psa"
    ul. Parkowa 5K, Ustanów,
    05-540Zalesie Górne
    Bank BPH (o. w Piasecznie)

66 1060 0076 0000 3200 0133 1036

Ostatnio edytowane przez ciborka ; 24-08-2009 o 21:57
    Przekaż 1% podatku Fundacji na Rzecz Zwierząt "Przytul Psa" - www.przytulpsa.pl

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Valp Maxi – karma dla szczeniąt i suk ciężarnych Husse Valp Maxi
    Kompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras

Husse Valp Maxi to karma Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).

Pełna ochrona stawów od urodzenia!
    Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów.

Mocne kości i zdrowe zęby!
    Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

podnosze
    szkoda ze zdjecie mi sie nie otwieraja ale i tak na pewno sliczna suczka
    takich ludzi to powinni wieszac

Domyślnie

Wejdź na www.przytulpsa.pl tam się powinny otworzyć...

Domyślnie

O rany jaka cudna Co potrzeba?

Domyślnie

Tymczas dla niej mamy - na razie jest u nas.

Potrzebne są na pewno fundusze na leczenie - na razie był rentgen i konsultacja (75 zł), ale chcemy się wybrać z nią do jakiegoś specjalisty ortopedy, a z małym może do Garncarza (opadająca powieka) - na razie mamy w weekend wizytę kontrolną u naszego weta. W dalszej kolejności sterylizacja suni, szczepienia obydwu itd.

Mały popija z cycusia od mamy ale je też sam - daję mu puszkę junior, ryżyk z mięskiem, czasem pożuje trochę drobnego suchego od mamy, dziś dałam mu się napić trochę mleczka dla kociąt - tak sie składa że mam na tymczasie też dwa 9 tygodniowe kociaki (wie ktoś czy można i ew. gdzie można kupić takie mleczko dla szczeniąt?)

Domyślnie

Cytat Napisał ciborka Zobacz post
    Tymczas dla niej mamy - na razie jest u nas.

Potrzebne są na pewno fundusze na leczenie - na razie był rentgen i konsultacja (75 zł), ale chcemy się wybrać z nią do jakiegoś specjalisty ortopedy, a z małym może do Garncarza (opadająca powieka) - na razie mamy w weekend wizytę kontrolną u naszego weta. W dalszej kolejności sterylizacja suni, szczepienia obydwu itd.

Mały popija z cycusia od mamy ale je też sam - daję mu puszkę junior, ryżyk z mięskiem, czasem pożuje trochę drobnego suchego od mamy, dziś dałam mu się napić trochę mleczka dla kociąt - tak sie składa że mam na tymczasie też dwa 9 tygodniowe kociaki (wie ktoś czy można i ew. gdzie można kupić takie mleczko dla szczeniąt?)
    Jeśli karmi to sterylka dopiero za 2 miesiące albo później. Mleko dla szczeniąt widziałam ostatnio w sklepie zoologicznym Kakadu. Jak chcesz to kupię i wyślę

Domyślnie

Jakbyś mogła byłabym wdzięczna

Domyślnie

Cytat Napisał ciborka Zobacz post
    Jakbyś mogła byłabym wdzięczna

Wyślij adres na pw. Aha, i kociego nie dawaj piesiowi, może zaszkodzić

Domyślnie

Dzięki

Tak? A pytałam się weta nie miał nic przeciwko.

Zresztą nie dałam mu dużo, jedną łyżeczkę.

Poczekamy na psie

Domyślnie

Jamnicza skarpeta wspomoże leczenie jamnisi Nitki.
    Poszedł juz przelew na sume 200zł

Domyślnie

Dziękujemy !

Domyślnie

jaka ona sliczna. w realu jeszcze ladniejsza niz sobie wyobrazalam
    nic nie obiecuje ale na poczatku tygodnia postaram sie jakis grosik przeslac

Domyślnie

Czy określony jest wiek jamnisi? Wygląda na młodą. Czy będzie wysterylizowana przed adopcją?

Domyślnie

Cytat Napisał Isadora7 Zobacz post
    Czy określony jest wiek jamnisi? Wygląda na młodą. Czy będzie wysterylizowana przed adopcją?
    Ok. 2 lat.

Będzie na pewno wysterylizowana przed adopcją.

Domyślnie

Wszystko dobrze

Mały coraz chętniej je samodzielnie

Nitka się rozkręciła i gania po ogrodzie mojego Gacusia

A jutro mamy kontrolę u weterynarza.

Domyślnie

A dane kontaktowe do adopcyjnych ogłoszeń ?

Domyślnie

tel: 503 069 502, 609 733 990

Domyślnie

Wyslalam wczoraj mleko, dojdzie moze w poniedzialek. Na ulotce pisze ze mozna dawac tez suni karmiacej. Buziaki dla slodziakow

Domyślnie

Dodam na Jamniki i mixy szukaja domow
    tylko gdzie ona przebywa? jakie miasto?
    Ostatnio edytowane przez deer_1987 ; 19-07-2009 o 10:25

Domyślnie

Warszawa / Piaseczno

Dzięki

Domyślnie

Dzwoniła dziś jakaś kobieta w sprawie jej adopcji. Chciałaby adoptować jamniczkę, a jej dorosła córka dzidziusia - ale to oczywiście za jakiś czas.

Zobaczymy jak pójdzie wizyta przed adopcyjna i co to za osoba, ja osobiście z nią nie rozmawiałam tylko koleżanka.

Mam do Was pytanko jak Wam idą adopcje jamników?

W tym roku wyadoptowałam dwa (Nitka jest trzecia) i muszę powiedzieć, że nie było problemu - było na każdego jamniora kilku chętnych i można było wybrać najlepszy dom...

Najgorzej mają kundelki

Domyślnie

Super ze juz sie domki szykuja dla rodzinki, jest strasznie duzo jamnisiów do adopcji to trzeba juz rezerwowac domek dla nich jesli jest okazja,oczywiscie jesli bedzie dobry.
    Tu jest link do watku jamników do adopcji;
    http://www.dogomania.pl/forum/f11/ja...adopcji-78792/

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia