-
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego
Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych
kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają
stanom zapalnym skóry, a także zapewniają
zdrową i lśniącą sierść.
Produkt 100% naturalny
Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.
|
Unikalny proces produkcji
Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.
|
-
-
Bannerek
-
super
Dziękuje
-
-
Cud!
mamy suchą karmę dla psiaka, może ktoś z okolicy dysponuje jeszcze jakimiś puszkami? tak na kilka dni chociaż. Damy ogłoszenie w gazecie i ja jestem przekonana, że znajdziemy dla niego domek. Piesek jak się zbierze to się będzie pięknie prezentował na ogrodzie (wielkość wilczura)
Ale narazie potrzebne jeszcze kilka puszek (gotować tam nie możemy, nie ma warunków a dochodzić codziennie za daleko)
-
-
Iwonka -ten pies ma 2 wątki jednoczesnie ? nie wiadomo ,gdzie pisac - zrob cos z tym ...zostaw ten dluzszy -a ten wykasuj czy co ..?
-
-
-
Spytałam znajomych, psa przez cały czas dokarmiają, czym się da i na co ich stać ale dokarmiaja. Nadal jest do adopcji. Stan po podaniu leków i regularnym żywieniu poprawił się, warunki bytowania i nieodpowiedzialni właściciele niestety nie.
-
wiem, że szanse na adopcje są słabe ale i tak podniose, nadal aktualne
-
W zeszłym roku błagalismy o pomoc dla pieska, karmy, DT, leczenie. Mimo wszystko pieska odkarmiliśmy, nawet udało sie go wziąć na badanie i podać mu leki.
Widocznie zrobiliśmy za mało, piesek tydzień temu odszedł niespodziewanie na posesji swoich "właścicieli"
-
-
Oto nauczka, że u takich "właścicieli" nie zostawia się psów.
Ja już nie wierzę w to, że ludzie się zmieniają w stosunku do zwierząt.
Jak ktoś nie dbał nigdy, to już się tego nie nauczy.
Empatię albo się ma, albo nie.
Anioły nie odchodzą nigdy...[*]
__________________________________________________ _______
"Już od dawna, od zarania - poprzez wszystkie wieki - ciągną się popiskiwania, skomlenia i szczeki.
- Idą pełne animuszu - wspólnie z nami drogą: cztery łapy, para uszu, oczy, nos i ogon". /L.J. Kern/
-
Chciała bym zobaczyć jak zabierasz 20 psów do siebie.
Ze schronisk też można wyrwać pojedyńcze egzemplarze bo tymczasów brak.
Wybacz Ulaa. Nic nie wiesz o tym przypadku, też nie wszysko mogliśmy napisać na wątku!
Część psów już wyrwana z tej gehenny ale reszta psów i kotów czeka.
Wezwiesz policje? na drugi dzień zobaczysz psy z roztrzaskanymi głowami siekierą, lub otrute czym się da,
jak zdążysz zobaczysz jak konają w bólach.
To nie są łatwe decyzje! konieczne by były tymczasy! dla kilku kotów i dla kilku psów.
Może ostro napisałam i może nie chciałaś źle pisząć ten wpis,
ale mam też czasem dość bezsilności i ludzi, którzy nie zastanowią się i nie zapytają zanim coś napiszą.
Ostatnio edytowane przez Iwona77 ; 03-05-2010 o 23:43
-
Czy ty musisz każdy tekst brać personalnie do siebie???
Jak nie możesz sama zabrać psa, to się prosi o pomoc tych, którzy mogą!
Ja nie mam pojęcia o psie - bo skąd? Ty za to nie masz pojęcia o przebiegu interwencji. Policji nie wzywa się "dla picu" tylko po to, żeby byli przy odbieraniu psa i sposali stosowny protokół, nic więcej oni zrobić nie mogą.
A co do mnie, to wyobraź sobie, że pewną ilość psów jestem w stanie zabrać do siebie i robią to nieprzerwanie od kilku lat.
Niemniej jednak - mój post nie był atakiem wymierzonym w ciebie, choć wnioski faktycznie mogłaś takie wyciągnąć na zasadzie "uderz w stół...".
"Już od dawna, od zarania - poprzez wszystkie wieki - ciągną się popiskiwania, skomlenia i szczeki.
- Idą pełne animuszu - wspólnie z nami drogą: cztery łapy, para uszu, oczy, nos i ogon". /L.J. Kern/
-
Uluś a czytałaś wątek;( przecież już pół roku temu szukałam dla niego DT. Dlatego mam nerwy, nikt się nie zgłosił.
My naprawde nie możemy wszystkiego
Brak, nam miejsca, środków i nerwów.
Szukam też dla małej suni, DALEKO OD CHRZANOWA. Pilne! Może być pies na wymiane.
Też ciężki i mega skomplikowany przypadek.
Może tym razem ktoś pomoże, mała i wysterylizowana.
A i co do policji mylisz się, mam pojęcie co stało by się z 2o psami gdyby oni interweniowali,
ale nie chce mi się ponownie zagłębiać w szczegóły,
a tak na marginesie w marcu padł wyrok przeciw oprawczyni naszej suni z wrośniętą kolczatką.
Jedno jest pewne, psa nie ma i już nigdy nie będzie mieć!
Ponieważ jest to osoba z sąsiedztwa więcej szczegółów podać nie moge.
Gdybym ja nie zopiekowała się sunią wiem jaki los by ją czekał, niestety policja mnie uświadomiła!
Ostatnio edytowane przez Iwona77 ; 04-05-2010 o 00:07
-
Szkoda mi psa. Szkoda każdego, również tej suni.
Jednak Iwona - przykro mi, ale nie zamierzam (więcej) mieć do czynienia z takim sposobem działań, jaki prezentują twoje "znajome". Kradzieże psów, dokarmianie "w ciemno", to nie ma sensu na dłuższą metę. Kradzież psa kończy się tym, że szukacie im DT właśnie z dala od Chrzanowa, albo akcjami typu farbowanie psów. Dzięki, to nie dla mnie.
Mogę brać na DT psy ze schronisk, z ulicy, albo z interwencji przeprowadzonej zgodnie z prawem i zakończonej skierowaniem sprawy do sądu z zamiarem ukarania właścicieli.
Z kolei dokarmianie i fundowanie leczenia psów ludziom to uczenie ich, że lenistwo i egoizm jest ok, bo ktoś się zajmie ich zwierzęciem, a oni żadnych kłopotów z tego mieć nie będą.
Jeśli pomagać to z głową...
To tyle z mojej strony. Pozdrawiam.
-
-
Mam trochę za dużo lat na zabawy typu "zabieraj zabawki i idź do innej piaskownicy", a Ada to oddzielny człowiek, nie wiem czemu wiecznie nas utożsamiasz
Dogomania jest forum publicznym i będę pisać gdzie mi się podoba, przeczytaj regulamin jak nie wierzysz.
Dla pieska [*]
Dobrze by było obserwować, żeby ci ludzie nie mieli nowego.
Jaka była podejrzewana przyczyna zgonu psa? Na co był leczony?
-
Ulaa ty jesteś z fundacji, prawda? no chyba że się myle i nie przyznajesz się już do fundacji
-
Nie, nie jestem.
Sprawdź sobie na stronie skład zarządu.
Biorę psy na DT, a one nie mają metek.
-
Pozostawie to bez komentarza. Ulaa piesek nie żyje, może chociaż ten wątek uszanuj. Nie próbuj go leczyć po śmierci.
Nie miał metki od Pań R. Wątek był założony ponad pół roku temu! teraz już za późno na pomoc i stawianie diagnoz pośmiertnych!
Oskarżenie o kradzież to bardzo poważne oskarżenia, bez dowodów powinno się raczej uważać co się pisze.
Taka mała rada.
Ostatnio edytowane przez Iwona77 ; 04-05-2010 o 00:41
-

Napisał
Iwona77
Pozostawie to bez komentarza. Ulaa piesek nie żyje, może chociaż ten wątek uszanuj. Nie próbuj go leczyć po śmierci.
Nie miał metki od Pań R. Wątek był założony ponad pół roku temu! teraz już za późno na pomoc i stawianie diagnoz pośmiertnych!
Oskarżenie o kradzież to bardzo poważne oskarżenia, bez dowodów powinno się raczej uważać co się pisze.
Taka mała rada.
A moja mała rada to : działaj z głową i rozumem - dla psa - a nie dla poklasku i jeśli nie lubisz fundacji, która ma prawo przeprowadzić interwencję, to zgłoś sprawę innej fundacji albo do TOZu.
Masz rację, uszanuję wątek, dlatego nie spytam jakie ty masz dowody, że R. nie kradną psów spod sklepu albo spod czyjegoś domu, a potem nie żądają pieniędzy za "przechowanie"? Nie spytam o to, bo wiem, że łatwo zatracić pewną granicę.
Jeszcze raz [*] dla psiaka.
Iwona nie modyfikuj postów po tym, jak ktoś ci już odpisze. Ty chyba naprawdę nie rozumiesz idei forum.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia