No wlasnie czasami cos kazdemu z nas sie zdazy napisac, a kazdy to i tak rozumie po swojemu...![]()
No wlasnie czasami cos kazdemu z nas sie zdazy napisac, a kazdy to i tak rozumie po swojemu...![]()
Husse Lax&Ris|
Hypoalergiczny łosoś i ryż! Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych. |
|
Odpowiednia dla psów o białej sierści Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa. |
to ja tak dodam od siebie: Anatka jest na suchym, a tytuły jak wiadomo ma![]()
Daria & Anata - ZW.ŚWIATA 2006!!!!!!!
GALERIA ANATY + PODRÓŻE PO ŚWIECIE,NEW(25.04.2011): Kilimandżaro + Safari,Zanzibar
dla mnie osobiscie suche jest tylko dodatkiem...nie wyobrażam sobie poprostu siebie jedzacej samo takie jedzenie skoro jest normalne da takich z zębami :P Barf tez jest dodatkiem....my poprostu mieszamy...zeby nie pójść za daleko w żadną stronę...koty tez jedza puchy i suche...i czasem surowe przemrozone mięsko i najpyszniejszego dla nich na świecie gotowanego kurczaczka![]()
Moja vetka twierdzi, że absolutnie nie powinno się mieszać BARF-a z suchą karmą, fosfor zawarty w miesie, rybach, zaburza włchanianie tych substancji które są w karmie i są psu niezbędne do prawidłowego rozwoju. Jeśli u Was Kateczka wszystko jest ok no to super! Ale popytaj swojego weterynarza co o tym sądzi. Lepiej dmuchać na zimne albo zaradzać jak najszybciej.
nasz wet zna diete tania....czyli co nie moze jeść suchego i kurczaka??...moja jamiczka tak całe żyje "zarła" niesttey wtedy jeszcze pedigree bo dzieckiem byłam
koty żyja to on tez da rade...wiem na pewno, ze Tano nie moze jeśc ryżu i absolutnie kaszy...mój BARF jest teraz już dość ograniczony.....zostały szyjki indycze...jakieś udo, zostały kosci i serki właśnie plus warzywka...wolimy jednak mięsko przegotowaćchoć pierwsze dwa miesiace byliśmy głownie na takiej diecie ale jak Tano zaczął sciagać kocie jedzenie ze stołu to stwierdziłam, ze i tak diete układa sobie sam
aha a ta sucha to jak juz mówiła dodatek i smakołykbo ładnie zbilansowane tak jak pucha...ja tak sama nie umiem
żeby nie było jestem swiadoma, że bede się uczyć przez następnych kilka lat...przeszłam na gotowane bo lepiej trawimy
no i nigdy do końca nie ufam temu przemrozeniu
Powiedz to Tankowi, który na ślepo pochłonie wszystkomam nadzieje, ze choć niektóre szczeniaki z tego wyrastaja
puk, puk -
Można na chwilkę? Ok - dziękuję, zdejmę buty
Sunia tak śnieżno biała, że siłą rzeczy człek jakoś w jej obecności ma wrażenie wszechogarniającej czystości i porządku.
Witam Was serdecznie!
Robicie fajne zdjęcia, niektóre wręcz urzekające, ale przede wszystkim macie piękną dziewczynkę.
Pamiętam, jak jeszcze niedawno kibicowałam temu miotowi na "M" będąc cichą fanką Momo. Oczywiście absolutnie nie przeszkadza mi to w podziwianiu Waszej blondyny. Jak dla mnie jest po prostu"zjawiskowa"
Bardzo ładna galeria, pozwolicie że czasami tu wpadnę?
Korzystając z okazji, bo galeria zrobiła się nieco żywieniowa chciałabym wtrącić swoje 5 groszy do tematu ziemniaków. Otóż, jak najbardziej podzielam zdanie Matagi. Dodam może jeszcze, że ziemniaki podane w dużych kawałkach po prostu przez psa przelatują i wydalane są prawie w takiej samej formie w jakiej zostały zjedzone- czyli nie są trawione. Ale nie oznacza to, że są trucizną taką jak np. czekolada. Mało tego, niektórzy stosują je jako wypełniacz, wykorzystując fakt "nietrawienia" do odchudzenia przygrubego pupila. Ziemniaki powodują bowiem uczucie sytości, a nie ma z nich kalorii- bo właśnie- nie są trawione.
Gdzieś wyczytałam również, że ugotowane i dokładnie rozdrobnione czyli puree bardzo dobrze łagodzą ew. stany zapalne przewodu pokarmowego, głównie jelit.
Podsumowując- raczej daleko im do "szkodliwości" w psiej diecie.
Pozdrawiam cieplutko![]()
Kacedy dziekujemy bardzo
Kilka zdjec z poranna zdobycza Masshiro
(w oddali mozna zobaczyc demolke sciany naszego aniolka)
![]()
Tutaj widac zaangazowanie Masshiro w remont kuchni
po dwóch godzinach...
zmieniony punkt obserwacyjny![]()
pan juz sie nie kreci wiec trzeba miec na niego oko z przedpokoju
![]()
może mała poprostu nie lubi czerwonego koloru...bo chyba taka była farba w przedpokojudziewczyna naprawdę pieknie urosła
taka ksieżniczka
my też mamy czerwoną ścianęna razie jest cała
odpukać
ale big kośćsuper fotki
pozdrawiamy i ściskamy
![]()
znaczy zeskorobywaniem ściantak to męczące zajęcie
![]()
jak rozumiem panienka pomaga czynnie w remoncie?![]()
Daria & Anata - ZW.ŚWIATA 2006!!!!!!!
GALERIA ANATY + PODRÓŻE PO ŚWIECIE,NEW(25.04.2011): Kilimandżaro + Safari,Zanzibar
Zakładki