+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 48 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 1188

Temat: NIEWIDOMY SZNAUCER z Ostatniej Szansy - Haśko umarł [']

Domyślnie NIEWIDOMY SZNAUCER z Ostatniej Szansy - Haśko umarł [']

19 lipca 2010 Haśko umarł, umarł kochany i bezpieczny, odszedł we śnie [']

EDIT: 6 maj 2010
    Haśko sprawia problemy w DT w Krakowie - PILNIE szukamy innego - domu bez kotów z dostępem do dobrego weta - nie wiemy w tej chwili czy jego nerwowe zachowanie związane jest z nakręcaniem się na koty, czy jest to sprawa powazniejsza - zdrowotna/neurologiczna - są podejrzenia guza mózgu, mikrowylewów - w rozmazie krwi jest dużo młodocianych czerwonych krwinek, morfologia w normie

EDIT 29.03.2010
    Haśko już w płatnym DT w Krakowie, jego oczy są w fatalnym stanie, potrzebne porządne leczenie, diagnostyka, skóra, uszy... wszystko chore PROSZĘ O WSPARCIE DLA HAŚKO!

Edit 19.02.2010
    HASKO
    Hasko potrzebuje pomocy niezaprzeczalnie - poszukuję dla niego domu tymczasowego - nie na miesiąc, nie na dwa... nie wiadomo na jak długo - takie psy znajdują też domy, ale to musi potrwać, a w tej chwili trudno o jakiekolwiek zainteresowanie nim bo mam same strzępki informacji... na pewno będzie potrzebował cierpliwości i czasu na dostosowanie się do warunków innych niż w Boguszycach. Nie chcę brać tego psa do hotelu bo raz - boję się że będzie to długi pobyt, a koszt to około 400-450 zł/miesiąc, a dwa - on tamto miejsce zna, tam stracił wzrok, a teraz wsadzić go do kojca (bo tak wygląda większość hoteli)??? Nie wiem co zrobić...

Teoretycznie psy z boguszyc mają być zabrane do końca lipca - ale gdzie? tego nie wiadomo bo fundacja nie ma ziemi, nie ma pieniędzy - nie ma nic...

Zakładając ten wątek liczę na cud - cud, że znajdzie się ktoś kto da suni dom tymczasowy - niepłatny, nie hotel, bo na to teraz nie ma pieniędzy, zobowiązuję się kupować dla niej karmę i pokrywać ew. koszty leczenia - suczka jest zaszczepiona, wysterylizowana, zachipowana - w tej chwili nie ma widocznych oznak jakiejś choroby - poza zaawansowanym wiekiem... udało się już znaleźć domy dla kilku staruszków średniaków, więc i jej się uda, ale zwykle to trwa kilka miesięcy - kto da jej szansę?

Kontakt do mnie:
    malawaszka@gmail.com
    608 464 683

DEKLARACJE DLA HAŚKA:
    elik 20 zł
    Elitesse 25 zł ????????
    kkanarekk 20 zł
    sybisia 15 zł

HAŚKOWE FUNDUSZE:
    05.03.2010
    20 zł elik
    112 zł z bazarku mojego
    506,50 zł spadek po adoptowanej Donci
    50 zł Czarne Gwiazdy e-sznaucery
    25.03.2010
    50,64 zł pozostałość po Dingu
    20 zł bazarek biżu
    60 zł bazarek soczewki od Asher
    100 zł bazarek portfel od Elitesse
    30.03
    100 zł Katarzyna K. W-wa
    250 zł Władysław J.
    50 zł Paulina Ł.
    50 zł ashley e-sznaucery
    15 zł Sybisia
    25 zł AnkaG
    50 zł Asher
    01.04
    148 zł bazarek zabawkowy
    25 zł Paula Ch.
    70 zł Paulina Ł
    120 zł Zerduszko (w tym: 40 po Bimsie, 50 od darczyńcy, 30 od zerduszko)
    30 zł kaho
    25 zł Izabela29
    25 zł Paulina M
    50 zł Harnaś z Czartowego Pola
    35 zł BrygidaKuźniak
    50 zł Czarne Gwiazdy
    25 zł Pokladziu
    50 zł Anna K. Wrocław
    20 zł elik (kwiecień)
    25 zł Cezary K.
    25 zł Elitesse (kwiecień)
    20 zł kkanarekk (kwiecień)
    100 zł Magdalena i Andrzej K z Pawłowa
    70 zł Paulina Ł
    15 zł Sybisia
    05.2010
    20 zł elik
    40 zł AnkaG
    100 zł marysia55
    30 zł Zerduszko
    55 zł bazarek portfel
    50 zł ephra
    15 zł Sybisia
    60 zł Anna K. Wrocław
    40 zł kkanarekk (za V i VI)
    06.2010
    50 zł Madgalena K. Pawłów
    100 zł Czarne Gwiazdy (e-sznaucery)
    30 zł zerduszko
    30 zł Margi
    161 zł bazarek od jambi_ i Asiaczka
    200 zł bazarek od jambi_ Sybisi i Bliss
    150 zł bazarek od Bliss
    20 zł elik (czerwiec)
    90 zł zerduszko - spadek po Gabrysiu
    15 zł Sybisia
    50 zł AMIGA (qder)
    07.2010
    30 zł zerduszko
    40 zł AnkaG
    100 zł Czarne Gwiazdy
    190 zł bazarek kosmetyczny od Bliss

SUMA WPŁAT:

4053,14 zł

WYDATKI:
    29.03.2010
    -330 zł - DT od 28.03-30.04.2010
    -227,27 zł - weterynarz - wizyta domowa,czyszczenie uszu, pazury, diagnostyka okulistyczna, odrobaczanie (100 zł) + leki na receptę 127,27
    20.04.2010 - 50 zł wizyta wet+ leki
    28.04 - 28 zł krople do oczu
    3.05 - 310 zł DT (1-31.05)
    06.05.2010 wizyta szkoleniowca P. Zuli Przybylińskiej - 50 zł
    07.05.2010 - 177 zł wet+ leki
    08.05 - 37 zł wet
    10.05 - 50 zł wet
    11.05 - 30 zł Krople Bacha
    18.05 - 97 zł karma 10+2 kg Josera Festival
    40 zł + 3,20 zł - wet + steryd w tabletkach
    100 zł - wizyta A. Kłosińskiego - porady behawioralne
    33 zł - kaganiec plastikowy
    28.05 wizyta kontrolna wet. -30 zł
    06.2010
    300 zł - DT czerwiec
    90 zł (wizyty wet. 01, 02, 04.06 - po 30 zł)
    17,80 zł - leki - duomox, aspargin, furosemid
    16.06.2020 -392 zł badania w Theriosie w Myślenicach (krew:morfologia, biochemia, hormony, elektrolity; RTG klatkix2, USG brzucha) + 40 zł transport
    advantix 35 zł
    wizyta kontrolna u wet. 30 zł
    leki duomox 2 x 8,27, furosemidum 3,79, dexamnethason 3,20 = 23,53 zł
    07.2010
    01.07 - 84 zł wizyta u okulisty
    310 zł DT lipiec
    82,50 zł karma bosh 7,5 kg
    12.07 wizyta wet - ropniak na karku, USG - 40 zł
    14.07 - 100,20 zł (taxi: 31 zł+ 50 zł wizyta czyszczenie ropnia + 8,30 lacrimal na oczy + 10,90 citropol - antybiotyk)
    17.07 - 66 zł (wet i taksówka) oczyszczanie ropnia + leki

SALDO:
    849,64 zł - pieniazki będą wykorzystane na inne sznaucery w potrzebie:

18.10.2010 - 214 zł opłata schroniskowa, transport, leczenie, karma sznupki Soni z Obornik Wlkp. w DT u elinki
    19.10.2010 - 120 zł na leczenie i operacje sznupa Bingo z Dopiewa
    26.10.2010 - 50 zł szczepienie Sproketa
    15.11.2010 - 50 zł odrobaczenie i odpchlenie Franka od Viris

ZOSTAJE: 465,64 zł i całość przechodzi do kasy staruszka Swissa który jedzie do zerduszko na DT - sam transport znad morza to 400 zł
    http://www.dogomania.pl/threads/1959...-na-Sl%C4%85sk.
    Ostatnio edytowane przez malawaszka ; 17-11-2010 o 12:42

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Mala, będę dziś pisać do fundacji Hundehilfe do Niemiec ws Boguszyc. Mogę właczyć opis suńki jako najpilniejszego przypadku. To oznacza, ze może znalazłaby dom za granicą. Nie wiem co o tym sądzisz, i czy urządzałby ci np. dt w Niemczech, jeśli ds się nie znajdzie?

Może jakieś imię dla suni?

Domyślnie

to czy to okno musi tam byc tam tak otwarte

Domyślnie

Cytat Napisał GoskaGoska Zobacz post

Musi, bo tam psy sama musza o siebie zadbać. To przecież Boguszyce.

Domyślnie

powiem szczerze ze nie wiem , za wiele o Boguszycach uwazaja sie za wielbicieli psow i na swoje str piszá blabla -o pieskach

Domyślnie

Cytat Napisał sonikowa Zobacz post
    Mala, będę dziś pisać do fundacji Hundehilfe do Niemiec ws Boguszyc. Mogę właczyć opis suńki jako najpilniejszego przypadku. To oznacza, ze może znalazłaby dom za granicą. Nie wiem co o tym sądzisz, i czy urządzałby ci np. dt w Niemczech, jeśli ds się nie znajdzie?

Może jakieś imię dla suni?
    sonikowa - jeśli tylko Findacja OS nie ma nic przeciwko temu to i ja nie mam - oczywiście jesli to będzie miejsce gdzie słuch po suni nie zaginie ja nie znam niemieckich Fundacji i zdania jednoznacznego nie mam - nie współpracowałam, ale jeśli masz z nimi kontakt, znasz ich, ufasz to ja ufam Tobie

imię jest potrzebne - zapytam najpierw dziewczyn czy ona może już ma jakies imię, na które reaguje

Domyślnie

Wejdź na wątek Ostatniej szansy na dogo.
    Tam jest kilkaset psów, samców, suk, wszystko razem w kilku zagrodach i rozwalających się budynkach, mnożą się, zagryzają, umierają z glodu, chorób i kontuzji. Pieklo, z którego teraz wyciąga się po jednym psiaki, gdzie tylko można..

Domyślnie

podejrzewam, że jakby było zamknięte to można by się tam udusić... nie wiem co gorsze...

powiem szczerze ze nie wiem , za wiele o Boguszycach uwazaja sie za wielbicieli psow i na swoje str piszá blabla -o pieskach
    nie można tak pisać bo akurat strona jest prowadzona przez Fundację OS - od czasu jak zmienił się zarząd tejże to tam zaczęto działać naprawdę na rzecz psów a nie tylko tak jak pani Wahl chce czyli zbierać i więzić... chyba, że są różne strony... nie wiem

Domyślnie

Bogowie co za los dla takiej biednej zagubionej, niewidomej dziewczynki
    Jakby cos to pamiętajcie, że ja mam na koncie 100 zł, które przesłała dla Gabi Beria, kiedy Gabi już była w nowym domku.
    Kurcze przy mojej dominantce Amidze nie mam szans na przygarnięcie biedaczki u mnie w domu. Ale gdyby nie było już naprawdę żadnej innej możliwości, to napewno udałoby mi się wyprosić o jakies miejsce w hotelu u nas. Tylko wiadomo - 15 zł za dobę
    Ostatnio edytowane przez AMIGA ; 17-08-2009 o 18:22

Domyślnie

Cytat Napisał AMIGA Zobacz post
    Bogowie co za los dla takiej biednej zagubionej, niewidomej dziewczynki
    Jakby cos to pamiętajcie, że ja mam na koncie 100 zł, które przesłała dla Gabi Beria, kiedy Gabi już była w nowym domku.
    Kurcze przy mojej dominantce Amidze nie mam szans na przygarnięcie biedaczki u mnie w domu. Ale gdyby nie było już naprawdę żadnej innej możliwości, to napewno udałoby mi się wyprosić o jakies miejsce w hotelu u nas. Tylko wiadomo - 15 zł za dobę
    jeśli zebrałyby sie deklaracje stałe na hotel to można sunię brać

Domyślnie

Czy ta biedulka jest tak całkowicie niewidoma??

Domyślnie

wpisuję się

Domyślnie

Cytat Napisał AMIGA Zobacz post
    Czy ta biedulka jest tak całkowicie niewidoma??
    tak mówi CoolCaty

Domyślnie

Przez Gabi dotarła do mnie pani z Wrocławia, która sama ma starszą sznaucerkę. I ona deklarowała pomoc dla Gabi. Nawet ostatnio, akurat kiedy Gabi miala zaklepany już nowy domek, Pani do mnie dwoniła czy nadal jest potrzebna pomoc finansowa.
    Może bym się odważyła i zadzwonila do tej Pani. Tylko chyba będę musiała sobie kielicha dla kurażu strzelić .
    Pani mieszka we Wrocławiu i kocha starsze sznaucerki. I powiedziała mi, że ona chce teraz pomóc, bo ma nadzieję, że jakby kiedyś jakiś niepomyślny zbieg okolicznosci sprawił, że jej sunia potrzebowałaby pomocy, to znajdzie się ktoś taki jak my

Domyślnie

AMIGA dzwoń to jest ogromna szansa dla tej suni - jeśli byśmy miały choć połowę deklaracji miesiecznych to można startować - resztę sie dobazarkuje a może z czasem więcej chętnych do pomocy sie znajdzie

Domyślnie

Ufffffffffffffff - od września po ok 60 zł możemy liczyć na nasza kochaną miłośniczkę sznupków. Pani zna sytuację jaka jest w miejscu, gdzie ta sznupcia przebywa
    A tak w ogóle to dla Pani świat się zaczyna i kończy na średniakach

BIANKA1 is on a distinguished road Avatar BIANKA1
    Mieszka w
    między Żmigrodem , a Wołowem

Domyślnie

Ja ostatnio przez problemy osobiste jakaś wczorajsza jestem Co to za miejsce te Boguszyce ?

Domyślnie

Co chwilę średniak pieprz i sól

Domyślnie

wiecie co? siedzę i ryczę... ale wiecie czemu?

BO CUDA SIĘ ZDARZAJĄ!!!!!!!! i wierzymy że się uda i SZUKAMY lalalalalallalala

wygląda jakbym oszalała, ale cóż - siła wyższa
    Ostatnio edytowane przez malawaszka ; 17-08-2009 o 21:38

Domyślnie

Wow Super Dobrze że trzymalam kciuki Teraz bedzie już coraz lepiej w jej życiu

Domyślnie

O Bogoooowie - szkoda, że to tak daleko, bo już bym po nią jechała

Domyślnie

Jak będziecie zbierać na paliwo to 25 zł dorzucę.

Domyślnie

Cytat Napisał malawaszka Zobacz post
    lalalalalallalala

wygląda jakbym oszalała, ale cóż - siła wyższa

oby więcej powodów do takich szaleństw było

Domyślnie

Króciutki filmik z sunią. Ona ma jakieś imię w Boguszycach, ale w tej chwili nie pamiętam jakie - dopytam na miejscu.

YouTube - 008

Domyślnie

CC jesteś pewna, że to sunia??!! bo na filmiku zdaje się wołacie/wołają Haśko i zrozumiałam jakby to był chłopak

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 48 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia