+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 87

Temat: Doberman FIGO- ma już swoją Panią i ciepły domek na zawsze

Domyślnie Doberman FIGO- ma już swoją Panią i ciepły domek na zawsze

Ten wspaniały pies został znaleziony w jednej z podwarszawskich miejscowości tuż przed poprzednimi wakacjami. Prawdopodobnie został porzucony z powodu zbliżającego sezonu urlopowego, został sam Był bardzo zaniedbany i wychudzony.
    W schronisku został podkarmiony, odrobaczony i zaszczepiony. Nadaliśmy Mu imię Figo. Mimo wieku jest pełen energii i radości życia. Jest bardzo przyjacielskim psem o łagodnym charakterze, bardzo kochającym ludzi i wszelki kontakt z nimi. Dobrze współpracuje, na spacerach zaczepia do zabawy, lubi biegać.
    Nie przejawia jakiejkolwiek agresji. Lubi jeździć w samochodzie. Zostawiony w boksie po spacerze czuje się opuszczony i smutny, z utęsknieniem czeka na dom. Nie pozwólmy aby ten piękny pies pozostał sam w schronisku tylko z powodu dojrzałego wieku. On tak bardzo wierzy, że coś dobrego jeszcze na Niego czeka! Nie pozwólmy utracić Mu tej wiary!

Figo ma ok 11 lat jest zaszczepiony i odrobaczony
    Szukamy Domu stałego w Polsce
    Ostatnio edytowane przez AlinaS ; 30-10-2009 o 20:33

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Mam prośbę o banerek dla Figo jutro postaram się o więcej zdjęć

Domyślnie

Jej, znowu dobkowy bidulek, a tu zimne dni nadciągają, niezbyt dobrze

Domyślnie

A on jest zgłoszony na Nadziei Dobermana? Bo nie bardzo go kojarzę ze stronki

Domyślnie

No właśnie cały problem z tą cholerną zimą

Domyślnie

Sprawdziłam, nie ma go u Ciotek dobkowych, trzeba podesłać info o nim do aisaK, dacie radę?

Domyślnie

raczej nie byl do nas zgłaszany,pierwszy raz widze tego dobermana

11 latek, smutne, zaraz go posle na ND

potrzebuje namiary na osobę kontaktową i miasto albo woj.w ktorym przebywa pies, żeby go wstawic na stronke adopcyjną

Domyślnie

Myślę że bardziej potrzebne są ogłoszenia o DOM STAŁY. To bardzo fajny pies.Trzeba dać mu szansę .

PROŚBA O OGŁOSZENIA
    WSZĘDZIE I JAK NAJWIĘCEJ

Domyślnie

Fajniutki jest i wcale jakos tak nie widać żeby 11 juz miał, no ale ja sie na tym nie znam. Adonis/Argo ten ze szczecinskiego schronu mi wygladał na 5 latka a jak sie okazało w sierpniu skończył 11 lat - więc mamy kolejnego dobkowego staruszka

Domyślnie

więc ponawiam prośbę o :

namiary na osobę kontaktową i miasto albo woj.w ktorym przebywa pies, żeby go wstawic na stronke adopcyjną

mi tez na 11 latka nie wygląda wcale a wcale

Domyślnie

Dzodzo wiem że tak poza tematem,chociaż to tez dobki, czy wiesz co sie dzieje z tymi ze schronu z Wrocławia, Ty się deklarowałas, ze je zabierzesz, no i jak to poszło?

Domyślnie

Cytat Napisał Ciencienia Zobacz post
    Fajniutki jest i wcale jakos tak nie widać żeby 11 juz miał, no ale ja sie na tym nie znam. Adonis/Argo ten ze szczecinskiego schronu mi wygladał na 5 latka a jak sie okazało w sierpniu skończył 11 lat - więc mamy kolejnego dobkowego staruszka
    Wiek jest oczywiście domyślny ale zęby ma zjechane dość dokładnie

Domyślnie

Cytat Napisał dzodzo Zobacz post
    więc ponawiam prośbę o :

namiary na osobę kontaktową i miasto albo woj.w ktorym przebywa pies, żeby go wstawic na stronke adopcyjną

mi tez na 11 latka nie wygląda wcale a wcale
    Figo przebywa w schronisku w MILANÓWKU, osoba do kontaktu Alina tel 604 877 990

Domyślnie

Cytat Napisał Ciencienia Zobacz post
    Sprawdziłam, nie ma go u Ciotek dobkowych, trzeba podesłać info o nim do aisaK, dacie radę?
    W Nadziei Dobermana jest pod imieniem Milan

Domyślnie

Może ktoś napisze tekst do ogłoszeń ja niestety nie jestem w tym dobra a dobre ogłoszenia to połowa sukcesu

Domyślnie

Jest na naszej stronie jako MILAN, dałam mu takie imię, aby kojarzyć skąd pochodzi.
    Szkoda, że pozwolono mu jechac do domu stałego, do Szwajcarii. Rodzina była bardzo zdziwiona, zwłaszcza, że zdjęcia domu i warunków, oraz bardzo sympatyczny list dostałyscie. Ludzie deklarowali też, na kontakt osobisty
    Teraz grzałby już doopkę na kanapie...no, ale to byłaby szwajcarska kanapa i pewnie dlatego...i własnie miałby DS przed zimą...
    Ostatnio edytowane przez aisaK ; 24-09-2009 o 22:01

Tak długo jak ludzie myślą, że zwierzęta nie czują, zwierzęta muszą czuć, że ludzie nie myślą...

Domyślnie

A z kim była uzgadniana ta adopcja? Może dom mimo wszystko był nieodpowiedni? Figo potrzebuje domu w którym cały czas ktoś jest był już raz adoptowany od nas i wrócił ponieważ pod nieobecność nowych właścicieli deczko porządził się w domu. Troszeczkę naruszył dywan, troszeczkę drzwi troszeczkę inne meble co nie zmienia faktu że jeśli jest ktoś w domu to p[ies ideał i nie niszczy niczego, więc poszukiwany jest dom z dziadkiem lub babcią lub kimkolwiek żeby był w domu. Nie sądzę również żeby działo się coś niedobrego przy półgodzinnym wyjściu po zakupy.

Domyślnie

AlinaS-dzwoniłam kilka razy do schroniska, raz udało mi się porozmawiac z panią, która podobno znalazła Milana (Figo)...opowiedziałam całą historie i NIC!!! Posłałam historię rodziny ze szczególami rodzinnymi opisaną do Moniki J. , zwoniłam tez na komórkę wolontariuszki, aby mi pomogła, bo szkoda stracic dla starego psa takiej szansy. NIC....Pies miaby rewelacyjne warunki, panstwo są w domu, wiec pies praktycznie nie byłby sam. Były zdjęcia, był opis rodziny, ich życiorys, opis planu dnia i warunkówm, jakie miałby....Rozmawiajać powiedziałąm, że rodzina da telefon, pewnie adres też, pewnie nawet odwiedziny wchodziłyby w grę (jesli ktoś byłby w pobliżu).
    No, ale.....rodzina znalazła innego staruszka, brązowego (to było wazne), w Niemczech. A Milan (Figo) nadal siedzi w schronie...
    Ale może tam ma lepiej? niż miałby w Szwajcarii?

Tak długo jak ludzie myślą, że zwierzęta nie czują, zwierzęta muszą czuć, że ludzie nie myślą...

Domyślnie

Teraz jest już trochę późno więc nie będę dzisiaj dzwonić i wyjaśniać kto i co i dlaczego jutro się tym zajmę i postaram się coś odpowiedzieć na ten temat.
    Tak czy inaczej szukamy domu przed zimą a w sprawie adopcji proszę kontaktować się na forum lub tel 604 877 990

Domyślnie

dobrze, że dziadunio ma swój wątek.
    wiem też że jedna zainteresowanych nim rodzin kilka miesiecy temu została skutecznie zniechęcona przez kogoś ze schroniska... że pies stary, schorowany to wiecej kłopotu niż radości

Domyślnie

A ja mam wrażenie, że ktoś tam ma problem z rozstaniem się z Milanem (Figo)...
    Ale nie chcę nikogo oskarżać, bo nie miałam przyjemności poznać osobiście. Nie chce tez kłótni, tylko strasznie mi było przykro, zwłaszcza, że on już rok w schronie, bez swojego człowieka
    Na DT do Dobermann-Nothilfe nie pojechał (tez mi odmówiono) -OK-zrozumiałam, że TYLKo jak bedzie dom stały , to bedzie mógł pojechać. A tu dom stały, ze zdjęciami i kontaktem i co...pies nadal w schronie...

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 1 2 3 4 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia