-
Warszawa - ZNALEZIONO ŚLICZNEGO OWCZARKA NIEMIECKIEGO
imię: Szarik (nadane przez nas)
rasa: owczarek niemiecki długowłosy
miasto: Nowa Wieś Warszawska (tam został znaleziony, tymczasowo przebywa w Warszawie i Pruszkowie)
sterylizacja: nie
szczepienia: brak danych
kontakt w sprawie adopcji: 509 437 800 lub 506 487 557 // mdjanuszkiewicz@o2.pl
opis: Dnia 23.10.2009r. w NOWEJ WSI WARSZAWSKIEJ znalazłam psa rasy Owczarek niemiecki długowłosy.
Ma na sobie kolczatkę oraz czerwoną obrożę.
Jest ufny, miły, posłuszny, spokojny, przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów oraz kotów. Umie chodzić na smyczy, nie boi się ruchu ulicznego oraz jazdy komunikacja miejską.
Błąkał się po okolicy, jest wychudzony, ale chętnie i spokojnie je. Jest przeziębiony - 24.09.2009r. został zabrany do weterynarza gdzie otrzymał antybiotyk. Przyjmuje witaminę C. Dostaje też środki przeciw pchłom. Ma niewielkie problemy z tylnymi łapami, ale na razie nie można stwierdzić czy spowodowane jest to dysplazją stawów czy niedożywieniem.
Podejrzewam, że pies został wyrzucony lub ewentualnie komuś uciekł. Jeżeli jesteś jego właścicielem pilnie prosimy o kontakt!
Pierwszą noc spędził w stajni, dziś udało się go zabrać do Warszawy gdzie ma tymczasowy dom do poniedziałku. Bardzo zależy nam na znalezieniu dla Szarika ciepłego domu, najlepiej z ogródkiem. Z uwagi na to, że zarówno ja, jak i moja znajoma, z którą obecnie zajmujemy się psem nie możemy go zabrać do siebie (obie posiadamy psy, które nie tolerują innych przedstawicieli swego gatunku), prosimy również o kontakt osoby z Warszawy lub okolic, które mogłyby zapewnić Szarikowi tymczasowe schronienie.
zdjęcia: (więcej w szarikowej galerii)
http://img98.imageshack.us/img98/3788/szarik4.jpg
PS: Jeżeli możesz wydrukować kilka ogłoszeń i rozwiesić je w swojej okolicy będziemy wdzięczne. Wzór, gotowy do użytku, zamieszczam tutaj . Z góry dziękujemy za pomoc!
Ostatnio edytowane przez Pianka ; 30-10-2009 o 18:57
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Husse Lax&RisHypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym
Husse Lax&Ris to karma
Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.
Hypoalergiczny łosoś i ryż!
Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.
|
Odpowiednia dla psów o białej sierści
Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.
|
-
PAtrzyliscie czy nie ma tatużu? W pachwinie albo w uchu
-
Napiszcie do Kory i Beki, może coś wiedzą
-
nie nie, piesek nie ma tatuażu, ani chipa, sprawdziłam wszystko.
aktualnie mieszkam z nim u babci, ale kończy mi się czas.
-
UWAGA!
Po dokładnym zbadaniu weterynarz orzekł, że piesek ma około 3 lat!
-
A jakieś zdjęcia?
EDIT: już mam:
Ostatnio edytowane przez LALUNA ; 02-11-2009 o 09:39
Powód: zdjęcie ma zbyt duży rozmiar, proszę zapoznać się z regulaminem dogomani
-
W dzisiejszym Super ekspresie szukaja ON -ka bardzo podobnego do tego. Tylko ze tamten miał 2 lata. Ale bardzo podobny. Jest możliwe ze ten ma mniej lat?
Gdzie jest mój Bono? - Lubelskie -Archiwum - - se.pl
a nie ten zginał dopiero 25
http://zaginionepsy.pl/obiekt,1624,Z...yzna,BONO.html
-
piesek dziś znalazł dom!
mieszka niedaleko mnie, także będę mogła kontrolować psiaka, została podpisana umowa, wszystko wydaje się być super.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia