+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 20 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 477

Temat: Czarne kwiatki deklarowiczów (czyli fałszywe deklaracje i niespełnione obietnice)

Domyślnie Czarne kwiatki deklarowiczów (czyli fałszywe deklaracje i niespełnione obietnice)

Idác sladem wátku czarnych kwiatków pt. Czarne kwiatki, czyli komu nie dawac psa (i na kogo warto uwazac)- http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117540 - doszlam do wniosku, ze oprócz nieodpowiednich adoptujácych, jest jeszcze druga strona medalu- niedpowiedzialni deklarowicze.

Po raz kolejny weszlam na wátek psa w potrzebie, gdzie po kilku miesiácach od czasu zalozenia wátku, wielkiego halo, zbierania stalych i jednorazowych deklaracji i innych form pomocy, zrobila sié CISZA.

Rozumiem, ze nie kazdy moze sobie pozwolic, na utrzymywanie psa w platnym DT, czy hoteliku przez wiele miesiécy/lat. Ale do licha, po to sá deklaracje JEDNORAZOWE, niezobowiázujáce na dluzszá meté, czyli w sam raz dla osób z niestabilná sytuacjá finansowá. Mogá wspomagac i co miesiác, ale nie muszá, stád jesli przestaná wplacac po kilku miesiácach, osoba odpowiedzialna za psa w hoteliku/platnym DT nie zostanie z réká w nocniku, bo oddajác psa w platne miejsce, znala sytuacjé finansowá psa- ilosc deklaracji jednorazowych oraz ilosc deklaracji STALYCH, od których to powinno zalezec, czy pies ma zapewnioná przyszlosc finansowá czy nie.

Czésto dogomaniacy rzucajá sié z pomocá na poczátku wátku- jest tragedia, jest pomoc. Chwala im za to. Czésto osoba zakladajáca wátek, staje sié odpowiedzialna za losy psa w potrzebie (tzn. staje sié osobá, która jest posrednikiem, lácznikiem- najpierw sprawé zglasza poprzez zalozenie wátku, potem zbiera pieniádze (czésto na swoje konto, bádz konto funacji chétnej uzyczenia konta), ktos robi bannerki, ogloszenia.

No i dochodzi do podjécia decyzji- czy pies ma zabezpieczenie finansowe na dluzszy pobyt/leczenie, czy nie. Zakladajác, ze sá stale deklaracje comiesiéczne (do oplacenia pobytu psa) oraz jednorazowe (na weta, transport i inne koszta) ktos musi swoim imieniem i nazwiskiem podpisac sié jako "wlasciciel" psa, którego oddajemy do hotelu/DT.

Nie ma problemu, jest kasa, pani X-dogomaniaczka umieszcza psa w hotelu/dt na siebie, tzn. od tej pory jest odpowiedzialna prawnie za regularne oplaty hotelowe plus wszelkie inne dotyczáce psa (a nóz-widelec zachoruje delikwent i wyjdá choróbska PO przewiezieniu do hotelu/DT).

Nie ma paniki- pani X ma wsparcie dogomaniaków, sama "tylko" reprezentuje psa w hoteliku oraz jest lácznikiem na dogo w przekazywaniu rozliczen i onformacji dot. psa w miejscu tymczasowym.

No ale CO zrobi pani X, jesli po kilku miesiácach pies jest nadal w hotelu/dt a osoby deklarujáce z poczátku akcji (w wiékszosci przypadków sá to dogomaniacy z tego forum), przestajá wplacac swoje deklaracje, ba- przestajá w ogóle reagowac na upomnienia, czy zupelnie znikajá z forum?

Kasa topnieje, oddanie psa spowrotem w bagno, z którego przyszedl, bádz do schronu, równa sié z dozywotnim linczem wsród zwierzolubów (i slusznie). Co robic? Upominac sié dalej u nieslownych deklarowiczów, prosic nowe osoby o pomoc, plakac, rwac wlosy, ale w koncu, tak czy siak- kasa musi sié znalezc a wtedy to pani X w tym glowa, jak já zdobédzie. Sama wplaci bo ma- super, ze moze sobie pozwolic. Nie ma? Wyzebrze, ukradnie- co to kogo obchodzi. MA MIEC. Tyle.

Wlasnie w imieniu takich "pan X" zakladam ten wátek. Tych, które mimo poczátkowych obietnic i wsparcia, na koniec zostajá z psem/psami SAME i g... kogo to obchodzi, skád wezmá na oplaty, ale wezmá. Nie majá innego wyjscia. Bo o czytaniu wátku niektórzy jeszcze nie zapomnieli- chocby zeby sprawdzac, ze pies zyje i ma sié dobrze (i tez slusznie).

Kolejny post zarezerwujé dla imion takich "kwiatków", którzy lubiá (?) robic ludzi w lewo a potem przestajá sé odzywac, oraz wátków, na których padly ich deklaracje pomocy konkretnemu psu, ale z których to siénie wywiázali.

Ten wátek ma na celu 2 funkcje:
    - ostrzezenie przed ewentualnymi nieslownymi deklarowiczami
    - zebranie i "odswiezenie" wátków, które umierajá smierciá naturalná a osoba odpowiedzialna za psa szarpie siéco miesiác z uzbieraniem na oplaty. Moze znajdá sié osoby chétne do pomocy, jak nie finansowej, to bazarkowej, ogloszeniowej, w zrobieniu bannerka itp.

Poproszé osoby do wpisywania nicków i podanie wátków- przeniosé wszystkie wiarygodne informacje do 2-go posta.

Czy móglby ktos zrobic bannerek dla tego wátku? Poproszé.
    Dziékujé Ewatonieja (1-szy) oraz Malwi (2-gi, odchudzona wersja). Proszé sié czéstowac:

EDIT 1: Podane "kwiatki", poniewaz z dogo, powinny miec mozliwosc rehabilitacji. Moze zatem, jesli po wstawieniu danego nicka na "czarná listé", wspomniany osobnik chcialby wyjsc z twarzá z takiej sytuacji- moze to zrobic wplacajác zaleglá sumé w calosci lub ratach na wátek psa, którego zawiodl.

Jesli pies juz nie potrzebuje pomocy (np. zmarl, lub zostal wyadoptowany), osoba poszkodowana z wátku (pani X wspomniana wyzej), moze wskazac dowolny wátek psa w potrzebie, gdzie ma zostac dokonana zalegla kwota. Dopiero po splaceniu CALOSCI dlugu, nick zostanie usuniéty z listy.

EDIT 2: Dziéki sugestii kilku mádrych osób (nie wymieniam z nicków, same wiedzá, ze sá i to najwazniejsze), postanowilam dodac trzeciá kategorié kwiatków-deklarowiczów: zlotouste panny/panowie umieszczajácy psa w platnym DT , czésto na podstawie umowy slownej na zasadzie wzajemnego zafania), a przestajáce wywiázywac sié z oplat wzglédem tegoz DT i pozostawiajác DT samemu sobie z psem.

Typ- masz psa, sobie radz sam. Taka odwrotnosc dobrej "pani X", o której pisalam wyzej, ze sobie wypruwa zyly a zaplaci uczciwie naleznosc, pokrywajác já ze srodków wlasnych, bo deklarujácy zawiedli.

Dlaczego wymieniam tylko DT a nie hotelik? W hoteliku to by nie przeszlo raczej- jest wtedy odpowiedzialnosc prawna i delikwent dobrze wie, ze takie numery przejdá tylko przy tymczasach domowych, gdzie nie ma spisanych zadnych umów i nie podpisal sié naprawde pod niczym- umowa na gébé.

Podsumowujác, na czarná listé deklarujácych trafiajá osoby, które nie wywiázaly sié z deklaracji finansowych:

1. Jednorazowych -wzglédem "pani X" odpowiadajácej w hotelu/dt za finanse psa.
    2. Stalych -wzglédem pani X" odpowiadajácej w hotelu/dt za finanse psa.
    3. Jednorazowych lub/i stalych wzglédem platnego DT.

WAZNE:
    Zanim kandydat trafi na listé, zostanie mu wyslane PW informujáce o zgloszeniu go na tym wátku. W przypadku braku reakcji kadnydata na tym wátku (wyjasnienia), zostanie on umieszczony na liscie w terminie, nie prédzej niz 7 dni kalendarzowych, od momentu wyslania PW.

Jesli o czyms zapomnialam, jestem otwarta na sugestie, piszczcie tez, jesli jest cos niejasno wytlumaczone.
    Ostatnio edytowane przez emilia2280 ; 29-10-2009 o 20:06

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

1. Ab-agnieszka, post zgloszeniowy:
    http://www.dogomania.pl/threads/1721...1#post13854696

i wátek poswiécony jej oszustwom:
    http://www.dogomania.pl/threads/1406...y-Bogatynskiej

2. spajkus 74, post zgloszeniowy:
    http://www.dogomania.pl/threads/1721...1#post13905974

3. Archi34, post zgloszeniowy:
    http://www.dogomania.pl/threads/1721...1#post14339656
    Ostatnio edytowane przez emilia2280 ; 10-04-2010 o 18:58

Domyślnie

Rezerwacja postu.

Domyślnie

Rezerwacja postu...

Domyślnie

Ewatonieja, genialny baner! Dziékujé Juz sobie upné na klapie plaszcza

Domyślnie

Cytat Napisał ewatonieja Zobacz post
    Super banerek tylko jeszcze instrukcja jak go przykleić
    TOJA MOCZÓWKA PROSTA POMOCY!

Domyślnie

A się wpisuję, ciekawy temat. Ongiś odczułam również ochyachy, deklaracje również np sterylkowe. Jak przyszło co do czego zaległa cisza, a na zapytania nawet nie dostałam odpowiedzi "pocałuj mnie w nos".

I w ten sposób zakończył żywot tymczasik u mnie... niestety.

Domyślnie

Cytat Napisał wanda szostek Zobacz post
    Super banerek tylko jeszcze instrukcja jak go przykleić
    > wybrany banerek klikamy normalnie prawym przyc. myszy i wybieramy copy bádz po polsku: kopiuj
    > panel użytkownika
    > edytuj sygnaturę
    >w oknie na górze- to jest pole podpisu (Ty, Wando masz tam teraz ten tekst, wiéc nie wiem, czy nie musialabys go usunác, zeby móc wkleic baner?)- prawy klik myszy i wybieramy paste, po polsku wklej
    > zatwierdz (na samym dole strony chyba)

Domyślnie

To się nazywa ubiec kogoś w pomyśle. Coś mi takiego zaświtało na okoliczność wątku Żorża i proszę, wątek jest. Dobra robota Emilko.

Domyślnie

Swietny pomysl, Emilko !

Mam nadzieje ze watek nie urosnie za bardzo

Domyślnie

O to ja sobie usiądę i popatrzę na mgliste tłumaczenia

Domyślnie

Cytat Napisał majqa Zobacz post
    To się nazywa ubiec kogoś w pomyśle. Coś mi takiego zaświtało na okoliczność wątku Żorża i proszę, wątek jest. Dobra robota Emilko.
    Majquś takich wątków jak Żorża i pseudo deklarowiczek jest pełno.Praktycznie na co wątek z deklaracjami,to ktoś sobie żarty robi i nie płaci.Jeżeli jest to spowodowane sytuacją życiową,to trzeba mieć odwagę cywilną i powiedzieć jak się sprawy mają,a nie ulatniać z wątku jak kamfora
    Emilko-brawo,świetny pomysł

kuba123 will become famous soon enough kuba123 will become famous soon enough Avatar kuba123
    Mieszka w
    Mysłowice(śląskie)

Domyślnie

zaznaczam
    bardzo przydatny wątek

Domyślnie

też chętnie poczytam te "tłumaczenia"
    Jeśli coś pilnego TYLKO mailem malfinaaa@o2.pl ( PW zapchane )
    www.ostrowschronisko.pl
    Biały dom na wiejskiej bardzo... drogowców zdziwionych w zimie....
    Łańcuszki na skrzynkach groźne... pupy, cycki, płaskie brzuszki... w galaretce martwe nóżki...
    W dooopie to maaaaaaaaaaam....

Mikromusic - Niemilosc 2

BIANKA1 is on a distinguished road Avatar BIANKA1
    Mieszka w
    między Żmigrodem , a Wołowem

Domyślnie

A ja też wiele razy spotkałam sie z sytuacją , że mając trzódkę tymczasowiczów i prosząc o wsparcie , miałam prośby na wątku o podanie numeru konta , a potem nic , cisza . I to tak głupio potem wyglada , bo co , mam napisac " Ciotko X , Twoja wplata nie doszła " ? A na watku wyglada , że dostałam i ukryłam .Wziełam sobie , albo co

Domyślnie

banerek dla tych którzy mają mniej miejsca w podpisie

Jeśli coś pilnego TYLKO mailem malfinaaa@o2.pl ( PW zapchane )
    www.ostrowschronisko.pl
    Biały dom na wiejskiej bardzo... drogowców zdziwionych w zimie....
    Łańcuszki na skrzynkach groźne... pupy, cycki, płaskie brzuszki... w galaretce martwe nóżki...
    W dooopie to maaaaaaaaaaam....

Mikromusic - Niemilosc 2

Domyślnie

Cytat Napisał Malwi Zobacz post
    banerek dla tych którzy mają mniej miejsca w podpisie

piékne dziéki Malwi. juz dodajé do pierwszego wersjé "slimline"

Domyślnie

rewelacyjny pomysł Emilio!!!!!!

Domyślnie

Dziékujé, ten wátek to praca zbiorowa nas wszystkich. I ma sluzyc kazdemu uczciwemu zwierzolubowi.

Dodalam jeszcze jedná notké na dole 1-go posta, myslé ze wazná i rozszerzajácá zakres dzialania tego wátku. Dziékujé bezimienie za mádre sugestie.

Domyślnie

Renatka5 mi podeslala to zaczne niestety
    zenobiusz flores deklarowala 100z miesiecznie na naszego Zumisia- nie bylo zadnych wpat
    http://www.dogomania.pl/forum/showth...138709&page=72

Domyślnie

Cytat Napisał emilia2280 Zobacz post

Dodalam jeszcze jedná notké na dole 1-go posta, myslé ze wazná i rozszerzajácá zakres dzialania tego wátku. Dziékujé bezimienie za mádre sugestie.
    Ta notka jest bardzo potrzebna,bo wiele jest dt domowych,które zostają po jakimś czasie same z psem
    Cytat Napisał Lu_Gosiak Zobacz post
    Renatka5 mi podeslala to zaczne niestety
    zenobiusz flores deklarowala 100z miesiecznie na naszego Zumisia- nie bylo zadnych wpat
    http://www.dogomania.pl/forum/showth...138709&page=72
    Podsyłałam wszystkim znajomym z nadzieją,że jednak nie będzie tu wielu wpisów.Ale widzę,że jednak wątek pomału zaczyna się rozkręcać
    No i w sumie dobrze,nie róbmy z gęby cholewy.A jak ktoś już dał deklaracje i nie może się wywiązać,to niech powie,będzie chociaż wiadomo na czym się stoi i co dalej trzeba robić w takiej sytuacji...Jesteśmy w końcu dorośli i odpowiedzialni...mam nadzieję

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 20 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia