-
Też właśnie chciałam zapytać, czy to nie może być pies rasy pies, ten najbardziej potrzebujący? Choćby na dożywocie.
Jeśli ten najbardziej potrzebujący to akurat ONek, to niech będzie ONek - jeśli inny jest w większej potrzebie, to nieważne, jaki ma fason.
Byleby miał nos
Drugie zdjęcie od góry, pierwszy z lewej - kim jest ten pan/pani?
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Husse Valp MaxiKompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras
Husse Valp Maxi to karma
Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).
Pełna ochrona stawów od urodzenia!
Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów. |
Mocne kości i zdrowe zęby!
Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych. |
-

Napisał
malibo57
Też właśnie chciałam zapytać, czy to nie może być pies rasy pies, ten najbardziej potrzebujący? Choćby na dożywocie.
Jeśli ten najbardziej potrzebujący to akurat ONek, to niech będzie ONek - jeśli inny jest w większej potrzebie, to nieważne, jaki ma fason.
Byleby miał nos

Drugie zdjęcie od góry, pierwszy z lewej - kim jest ten pan/pani?
To głowa Romeo,mojego staruszka.Z nim było juz b.żle,same kości.Został kilka razy odrobaczony,ale może jest inny powód...W schronie od 2006,w zeszłym roku odgryziony ogon,taki pechowiec.A jeszcze 2 lata wczesniej,miałam problemy z utrzymaniem go na smyczy..Zaczął się sypać w zeszłym roku,bardzo szybko...
-
Myślę, że trzeba wobec tego przejrzeć listę psów z geriatrium - tam jest przecież sporo psiaków, które przybyły przed 2004 rokiem, należy im się coś od życia; zabrać je na spacery, sprawdzić, na co chorują i dyplomatycznie wyciągnąć od opiekunek informacje, które czują się najgorzej (bo potrzebujące są tak naprawdę wszystkie - przecież to niemalże loteria, który z nich umrze następnego dnia).
Skoro mamy 250 zł deklaracji, to już wystarczy na opłacenie DT dla małego psiaka. Można zbierać deklaracje dalej, jeśli chcielibyśmy zabrać z geriatrium większego.
A wybór jest tym trudniejszy, że niemalże wszystkie psiaki stamtąd są jedną łapą za TM. Dziś jeden ze staruszków, którego chciała zabrać na spacer APSA, w ogóle nie wyraził chęci, by gdziekolwiek pójść - chciał tylko, żeby go głaskać.
Sprawdziłam potem - ten psiak przybył na Paluch przed 2004 rokiem 
Ja jednego wzięłam na siłę na ręce i wyniosłam poza geriatrium, troszkę się rozruszał na spacerze, ale daleko mu było do radości.
A kudłatą piękność - Lassie - dobrze byłoby poogłaszać, jest naprawdę bardzo ładna i chyba zdrowa, poza tym, że jest niewidoma. Widziałam na wątku bazarkowym propozycję pakietu 74 ogłoszeń za 10 zł - na razie zamówiłam pakiety dla Tytusa i Azy, ja już sama nie nadążam z ogłaszaniem.
-
No, łatwo nie jest
Współczuję decyzji..
Migdalena, ja optuję za Romeo, coś mi się zapaliło.
-
Więc na miejsce Uzika niech jedzie Barry
Każdy z tych psiaków zasługuje na lepszy los, cholernie to niesprawiedliwe, że szanse mają nieliczni wybrańcy..
A propos kwestii przyziemnej a decydującej o życiu - czy wolontariuszka Barrego ma możliwości pozbierania też na niego deklaracji?
Jeżeli Barry mógłby odziedziczyć po Uziku deklarowaną karmę + to co pozostało na koncie miałby zapewniony prawie miesiąc pobytu w hoteliku
Pozostaje natomiast aktualne pytanie jak w tytule wątku - co będzie z Amosem?
To, że nie może jechać do Natalii nie oznacza, że już nic nie możemy dla niego zrobić...Może mógłby jechać do hoteliku w Mielcu?
I wszystko sprowadza się do kasy...
Czy przerzucamy wszystkie deklaracje osób, które je podtrzymają na Barrego a na Amosa zbieramy od początku?
-
Amos chyba nie może jechać do Mielca ... Po pierwsze, pani Asia ma w hoteliku już 13 samców, większość z nich musi mieć oddzielne pomieszczenia i nie ma już kolejnych miejsc dla samców - są dla suczek.
Po drugie - w Mielcu nie ma odpowiedniego sprzętu w klinikach np. nie można tam wykonać badań ekg. A Amosa trzeba porządnie zdiagnozować.
-
Onki z geriatrium
Zglaszam sie na watku - jestem ta wolontariuszka od Barrego, razem z kolezanka, ktora nie jest jeszcze zalogowana na dogo deklarujemy po 30 zl stalych wplat miesiecznych na naszego Onka.(razem 60,-)
Dziekujemy za odzew i wspracie. Barry bedize mial zalozony wątek. Rozmawialam z Natalia, jestesmy umowione, ze w sobote (13.03) dowiemy sie czy mozemy wziac Barrego do adopcji, jesli tak, finalizujemy adopcje i uzgdodniamy transport
-
-
-
-
APSA ma racje tak bedzie najlepiej
-
Wczoraj odeszła onka Dianka z Palucha, którą zdecydowała sie na ostatnie dni wziąc do siebie Morrisowa
-
-
Przykro mi
-
-
Dziewczyny moze Wy bedziecie umialy pomoc?
Dzis zadzwonila do mnie zrozpaczona starsza kobieta. Tydzien temu w Nowej Wsi pod Warszawa zaginal jej ukochany 15 letni Onek.
Psiak kiepsko chodzi, niedowidzi i niedoslyszy. Obdzwonila hycli z tego rejonu, strasz miejską, chodzi, szuka ale po psiaku ani sladu.
Nie pytalam o okolicznosci, bo byla w bardzo kiepskim stanie. Ma jeszcze do mnie dzis zadzwonic. Psisko jest bardzo lagodne, wabi sie Nero.
Nie wiecie nic na jego temat?
-
Przykro mi , że Uzik odszedł
moja deklaracja może zostac wykorzystana dla innego Onka, mogę dodatkowo dołozyć 20 zł czyli mamy 40. Chciałbym to rozdzielić na dwa psiaki. Prosze o dane na pw do przelewu.
-
Przykro mi , że Uzik odszedł
moja deklaracja może zostac wykorzystana dla innego Onka, mogę dodatkowo dołozyć 20 zł czyli mamy 40. Chciałbym to rozdzielić na dwa psiaki. Prosze o dane na pw do przelewu.
-
Kakaicezar, poza Barrym, który mam nadzieję pojedzie do Natalii była tu jeszcze m.in. kandydatura Foksika, który też powinien być jak najszybciej zabrany. Aktualnie szukamy dla niego miejsca (jedną opcję już mamy). Deklaracji jeszcze nie zaczęłyśmy zbierać, ale też każdy grosik się przyda, pies na pewno będzie wymagał leczenia...
Tu jego wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/1810...dzo-chce-A-yAE
-
W piątek Amos będzie ze zdjęciem w Ofercie warszawskiej.
Dziewczyny macie jakieś rozpoznanie lokalnych gazet - gdzie i za ile warto dać ogłoszenia?
Chcę dać ogłoszenie Amosa do GW ale chwilowo finansowo nie dam rady - czy ktoś mógłby dorzucić się na ogłoszenie?? koszt ok. 70zł
-
Moja delaracja Uzikowa przechodzi na Barrego.
-

Napisał
anett
W piątek Amos będzie ze zdjęciem w Ofercie warszawskiej.
Dziewczyny macie jakieś rozpoznanie lokalnych gazet - gdzie i za ile warto dać ogłoszenia?
Chcę dać ogłoszenie Amosa do GW ale chwilowo finansowo nie dam rady - czy ktoś mógłby dorzucić się na ogłoszenie?? koszt ok. 70zł
70 zł????
co to za ogłoszenie?
do piątkowej wyborczej daję zwykłe ogłoszenie za mniej więcej 2,50
-
ze zdjęciem
A masz jakiś odzew z takich zwykłych??
-
Odzew z oferty trwa. tam nie było żadnej informacji o wieku?
Rozmowy się sprowadzają do:
1. Za stary
2. Za stary
3. Za stary
3.a. na paluchu jest b....l
(to pan, który był w schronisku wczoraj, tzn. on to ujął bardziej opisowo)
-
Wieku dokładnie nie było - było tylko stwierdzenie oddany na starość i coś jeszcze o starości ale faktycznie trzeba chyba walnąć cyferkami i to pogrubionymi.
Wczoraj 75% telefonów ws. 4-letniej ONki wyglądała APSA tak samo
"za stara"
Uprawnienia