+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 28 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26 do 50 z 698

Temat: StarONek AMOS ma swoje miejsce na świecie * * * Zbieramy na karmę dla głodomora * * *

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Dada M is on a distinguished road Avatar Dada M
    Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

APSA - będziesz może na Paluchu w środku tygodnia ?

Domyślnie

Cytat Napisał APSA Zobacz post
    Być może, ale na razie bez konkretów.
    To jak się skonkretyzuje to poprosiłabym o jakieś fotki Uzika w zimowej scenerii
    (APSA i jakieś info o tym biedaku z ranami jakby się dało)

Domyślnie

Uzik w ponurej scenerii

Zabierzcie mnie stąd...

Jak chcesz, to tego można nazwać Amos
    Pytałam o niego w biurze - dali mu 12 lat, leczony nie jest (rany się powolutku goją, chyba nawet odrobinę przytył, ale nadal chudy), może iść do adopcji.

Uszy!

Psiak jest super. Z innymi samcami się nie lubi, przynajmniej z tymi z sąsiedniego boksu. Z suniami chyba ok, jest w boksie z suką. Ma taki lekki owczarkowy chód, jakby płynął. Nie ciągnie, super się z nim idzie. Duchem młody, lubi zabawki - tu w roli super gryzaka jakieś pudełko:

Domyślnie

piękne psiaki.. i w ogóle nie wyglądają na takie dziadki...
    Porobię Amosowi ogłoszenia ale te 12 lat..?? APSA a wiesz coś więcej o nim?
    Uzikowi też wszystkie odświeżę, jakbyś miała jakieś nowe, fajne fotki jak na razie żadnego odzewu?

Domyślnie

w kiepskim stanie to bardzo, bardzo delikatnie powiedziane..wygląda jak totalny wrak psa
    To szybko się pozbierał, na zdjęciach wygląda teraz super

Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

Amos jest piękny ! Szkoda, że do innych psów nie bardzo przyjazny, to go niestety dyskwalifikuje w moim przypadku ...
    Choć moja Zuza mogłaby go wychować, z Lordem gryzie się nieustannie.

Domyślnie

W moim przypadku jakiegokolwiek psiaka dyskwalifikuje mój ONek nie toleruje żadnego psa na swoim terenie...
    a respekt czuje jedynie przed jednym kocurem

Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

Od tamtej chwili moje akcje zapewne nieco spadły , ale sądzę, że mi się uda.

Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

Uważam, że hodowle strasznie skrzywdziły owczarki niemieckie. Jeszcze 30 lat temu te psy były zbudowane normalnie - teraz niektóre "czempiony" ledwo chodzą.

Domyślnie

Co tam u chłopaków słychać?

Uzik będzie ze zdjęciem w Ofercie warszawskiej 13.01 i 15.01 a 14.01 w ofercie śląskiej

Domyślnie

To była luźna rozmowa z dziewczynami, więc trzeba dopytać co i jak. No i "Guzik" - nie skojarzyłam, że chodzi o tego psa
    A o co chodzi? - miał jeden atak jak padaczkowy (rozmawiałyśmy o różnych paluchowych padaczkach), ale z badań nic nie wyszło.

Piszę tu o tym, żebym nie zapomniała dopytać, a tak APSA przypomni

Domyślnie

Sama dopytam mailowo (jeszcze muszę o Opala spytać...)

Gosia, dzięki, oba psy z "balkoniku" były na spacerze. Uzik oczywiście pierwszy chętny, Wadera przed Gosią uciekła do środka, po czym mnie zaskoczyła, bo ze mną poszła całkiem chętnie i ciągnęła od miski do miski
    Ciemno było, a ten aparacik nie sprawuje się najlepiej, ale coś tam wyszło:

Oboje

Uzik zrobił włam do cudzego plecaka

I znowu to błagalne spojrzenie: zabierzcie mnie stąd...

Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

Uzki jest cudowny. Nie chciałam go wyprowadzać, bo bałam się, że za bardzo się przywiążę, mam słabość do owczarkowatych staruszków. No i stało się - Uzik będzie wychodził ze mną na spacer co 2 tygodnie, postanowione.

Wadera jest drugim psem, który nie chciał ze mną wyjść na spacer. Pierwszym był Harald I niedługo potem pojechał do domu, fajnie byłoby, gdyby to działało na zasadzie "Odmówisz Gosi przyjemności spaceru z Tobą - znajdujesz dom".

Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

Nie, wystarczy, że widziałam już zdjęcia Amosa, na żywo nie oprę się jego urokowi

I tak przypadkiem znalazłam dziś kolejnego owczarkowatego ślepka, muszę się nim zająć.

Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

Zdjęcia ślepka z momentu przybycia 2 lata temu

Domyślnie

Skoro Harald znalazł dom u Apsy, to kto adoptuje Waderę?

Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

Tego zza geriatrii?
    Nie wiem, czy nie zajmowała się nim Ewa Czyżykiewicz, ona też wynajduje różne takie biedy. Ale też nie wyprowadza ich wszystkich co tydzień.
    Zapytam, ale pies zachowywał się jakby nie wiedział, co to spacer.

Domyślnie

I znowu to błagalne spojrzenie: zabierzcie mnie stąd...
    kurcze nie da się spokojnie patrzeć...
    A może wyciągnąć Uzika do hoteliku... żebyśmy zdążyli, Amel mnie dzisiaj rozłożył...

Domyślnie

Pokaż się Uziku...

APSA podrzucisz jakiś tekst dla Amosa

Domyślnie

APSA na ile wet określił wiek Uzika?

Tekst jest w fazie planów
    to czekam na realizację

Domyślnie

Kurcze jeden telefon...taki piękny pies

Mieszka w
    Zalesie Dolne / Warszawa

Domyślnie

Nawet piękno i fakt, że jest rasowy, przegrywają ze starością. Może jednak uda mu się, tak jak udało się straszej once Arwenie.

Domyślnie

Tekst dla Amosa, tradycyjnie z prośbą o uwagi oraz propozycję tytułu do ogłoszeń:

Maryla Rodowicz śpiewała w swojej piosence:
    "Są dwa światy i jedno słońce,
    które u nas słabiej coś grzeje [...]"

Są dwa światy: psów rasowych (i nie tylko), pańskich, wymarzonych, wyczekiwanych niemal latami, kochanych, zadbanych, szczęśliwych.
    I jest drugi świat, świat zwierząt bezdomnych. Codzienna wegetacja, walka o przeżycie kolejnego dnia, tygodnia, miesiąca. Psy w schronisku maja lepiej od błąkających się, bo mają schronienie przed zimnem, miskę, choć odrobinę opieki, nie grozi im śmierć pod kołami samochodu. Jednocześnie mają gorzej, żyją w więzieniu, w ciasnych boksach, nieraz przepełnionych. Nawet przy dobrej woli pracowników nie zawsze udaje się uniknąć pogryzień, czasem zagryzień...
    Psy bezdomne mają jedno: nadzieję.
    Gdy ona odchodzi, nie zostaje już nic.

Amos długo musiał należeć do tego pierwszego świata. Piękny rasowy owczarek niemiecki - nie przeżyłby ponad dziesięciu lat, gdyby nie miał swojego człowieka i domu. Niestety, po zakończeniu służby człowiekowi zamiast godziwej emerytury otrzymał wilczy bilet. Pies stary, niepotrzebny, po co takiego trzymać? Łatwiej wyrzucić, przecież się już zużył. Amos musiał się przez jakiś czas błąkać, do schroniska trafił słaby, wychudzony, z ranami na skórze. Nie stracił jednak hartu ducha i woli życia. Nadal jest psem aktywnym, gotowym do pracy, do działania. Nadal może być stróżem albo po prostu towarzyszem. Amos jest psem dobrze ułożonym, pięknie chodzi na smyczy - niemal przy nodze. Nadal lubi się bawić (np. znalezionym pudełkiem). Nadal może dawać radość swojemu człowiekowi.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 28 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 12 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia