+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 71

Temat: Księżniczka Thalia na święta dostała dom ;)

Domyślnie Księżniczka Thalia na święta dostała dom ;)

Thalia to młoda (ma około roku) suczka, owczarek niemiecki. Śliczna, mądra, kochana, uwielbiająca zabawę i współpracę z ludźmi - więc dlaczego jest bezdomna? Dlaczego ktoś nie zawahał się przed wyrzuceniem jej na ulicę, gdzie ponad tydzień błąkała się po mieście, bezgłośnie prosząc ludzi o pomoc?

Thalia ma problemy z utrzymaniem równowagi - prawdopodobnie wrodzony niedorozwój móżdżku, lub efekty mechanicznego urazu z lat szczenięcych (np. silnego uderzenia w głowę). Wskutek tego swoją śliczną główkę ma wiecznie przekrzywioną, jakby w wyrazie niemego zapytania - dlaczego ludzie mnie nie chcą? "Zarzuca" też tylną połową ciała.
    Obecnie jest na silnych lekach - dostaje sterydy, dzięki temu nie przewraca się, jedynie "zamiata" tylnymi łapami i przekrzywia głowę.

Zgodnie z diagnozą weterynarza, problem nie powinien się już powiększać - Thalia radzi sobie doskonale: biega, skacze, jest pełna radości i promienieje czystym psim szczęściem, gdy tylko ktoś okaże jej choć odrobinę zainteresowania.
    Thalia jest po prostu cudowna! W ciągu zaledwie kilku dni podbiła serca wszystkich pracowników schroniska - to przepiękny pies, o wyjątkowej urodzie i charakterze.

Czy niepełnosprawność Thalii oznacza, że nie ma już szans na normalne życie u boku kochającego opiekuna? To zależy tylko od Ciebie! Opieka nad Thalią to sama przyjemność - sunia nie jest "ciężkim" przypadkiem, samodzielnie porusza się, je i pije, potrzebuje tylko nieco więcej troski niż zdrowe psy. W odpowiednich warunkach będzie cudowną przyjaciółką i członkiem rodziny, ma przed sobą całe życie - możesz sprawić, aby było szczęśliwe!

Przed adopcją Thalia zostanie wysterylizowana. Schronisko nie wydaje psów na łańcuch, warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie się do zapewnienia psu odpowiednich warunków.

kontakt w sprawie adopcji Thalii : n.rogowska@otoz.pl , 607 540 557
    Ostatnio edytowane przez pinkmoon ; 19-12-2009 o 15:46

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Valp Maxi – karma dla szczeniąt i suk ciężarnych Husse Valp Maxi
    Kompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras

Husse Valp Maxi to karma Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).

Pełna ochrona stawów od urodzenia!
    Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów.

Mocne kości i zdrowe zęby!
    Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Banned smutnata2 is on a distinguished road
    Mieszka w
    Niskan

Domyślnie

jeszcze zceka na dom bo nasz a rodzinka szuka takiego cudnego psinkowatego

Domyślnie

śliczne zdjęcia! śliczna Thalia!

Domyślnie

o, a przecież z nią są jeszcze filmiki musi mieć ładną muzyczkę!

Domyślnie

Ale wpierw zdjęcia które robiłyśmy psiakom. A mam zdjęć prawie 500 Zaraz Nutka......................

Domyślnie

jak wszystkie psy,posłana na strone adopcji niemieckich.Moze tam jej sie poszczęści.

Domyślnie

no przepiękna!!! jeju a ta główka tak słodko przekrzywiona, jakby pytała : czy to Ty jesteś moim domkiem?
    nie no zakochałam się!
    a z tą niepełnosprawnością to diagnoza pewna na 100% czy na pewno nie można nic z tym zrobić?
    Czy suńka będzie musiała brać sterydy do końca życia, to bardzo szkodliwe może być na dłuższą metę...
    Nie ma innego wyjścia?

Domyślnie

super!
    i na filmiku wcale nie widać zarzucania łapami!

Domyślnie

Filmik świetny! Ona na nim wygląda na taką szczęśliwą i zdrową, no może jedynie ta przekrzywiona główka. Piękna jest! Mogę pomóc w ogłaszaniu, jeśli trzeba.

Domyślnie

Byla bardzo grzeczna u weta,zaburzenia w pracy móżdżku.Jedna strona twarzoczaszki lekko porażona (widać po zwolnionym odruchu na dotyk gałki ocznej),podobnie łapy z jednej strony.Suka jest zadowolona życia,je,pije,porusza sie sprawnie.Nie bedzie jej to przeszkadzało w normalnym zyciu.Dostaje sterydy,ale wet nie dawal zbyt duzo nadziei na wielką zmianę.Będzie tak zyła i nie ma przeszkód,aby właściciel był z tym psem szczęśliwy,a suka egzystowala jak każdy pies.

Domyślnie

ale jak długo będzie na tych sterydach? czy jakieś lżejsze leki będzie musiała przyjmować stale? to też ważne dla przyszłych opiekunów.

Domyślnie

Jest przepiękna! Zaznaczam temat, żeby na bieżąco śledzić losy dziewczynki.
    Kontakt do mnie: 696 08 58 48 - dzwonić jak nie odpowiadam na pw

Domyślnie

Thalia bez dwóch zdań rośnie na ogólnoschroniskową faworytkę, po prostu wszyscy są nią tam zachwyceni, każda jedna osoba

Domyślnie

Bo tak jest. Jest napiękniejszym psem w schronisku. Wczoraj z interwencji przyjechały dwa onki. Ładne, ale nie tak piękne jak Thalia.

Może pójdą do domu dwa owczary długowłose

Domyślnie

Bosh jakia piękna

Domyślnie

Cudna jest! Wrzućcie ją do nas na stronę OwP, prześlijcie mi jej ID to w weekend wrzucę ją do promowanych adopcji (będą wyświetlane na każdej stronie). Może to powiększy jej szanse, ona musi szybko znaleźć domek!
    Rocky (*) Żegnaj mój najlepszy i najwierniejszy Przyjacielu (*)
    Zawsze będę Cię kochał... Czekaj tam na mnie...

Domyślnie

A ta strona OwP działa? Bo próbowałam już tam dodać dąbrówkowego Gerarda i nic z tego.

Domyślnie

Ja też kiedys chciałam się zarejestrować, i coś mi nie poszło :P

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia