-
Księżniczka Thalia na święta dostała dom ;)
Thalia to młoda (ma około roku) suczka, owczarek niemiecki. Śliczna, mądra, kochana, uwielbiająca zabawę i współpracę z ludźmi - więc dlaczego jest bezdomna? Dlaczego ktoś nie zawahał się przed wyrzuceniem jej na ulicę, gdzie ponad tydzień błąkała się po mieście, bezgłośnie prosząc ludzi o pomoc?
Thalia ma problemy z utrzymaniem równowagi - prawdopodobnie wrodzony niedorozwój móżdżku, lub efekty mechanicznego urazu z lat szczenięcych (np. silnego uderzenia w głowę). Wskutek tego swoją śliczną główkę ma wiecznie przekrzywioną, jakby w wyrazie niemego zapytania - dlaczego ludzie mnie nie chcą? "Zarzuca" też tylną połową ciała.
Obecnie jest na silnych lekach - dostaje sterydy, dzięki temu nie przewraca się, jedynie "zamiata" tylnymi łapami i przekrzywia głowę.
Zgodnie z diagnozą weterynarza, problem nie powinien się już powiększać - Thalia radzi sobie doskonale: biega, skacze, jest pełna radości i promienieje czystym psim szczęściem, gdy tylko ktoś okaże jej choć odrobinę zainteresowania.
Thalia jest po prostu cudowna! W ciągu zaledwie kilku dni podbiła serca wszystkich pracowników schroniska - to przepiękny pies, o wyjątkowej urodzie i charakterze.
Czy niepełnosprawność Thalii oznacza, że nie ma już szans na normalne życie u boku kochającego opiekuna? To zależy tylko od Ciebie! Opieka nad Thalią to sama przyjemność - sunia nie jest "ciężkim" przypadkiem, samodzielnie porusza się, je i pije, potrzebuje tylko nieco więcej troski niż zdrowe psy. W odpowiednich warunkach będzie cudowną przyjaciółką i członkiem rodziny, ma przed sobą całe życie - możesz sprawić, aby było szczęśliwe!
Przed adopcją Thalia zostanie wysterylizowana. Schronisko nie wydaje psów na łańcuch, warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie się do zapewnienia psu odpowiednich warunków.
kontakt w sprawie adopcji Thalii : n.rogowska@otoz.pl , 607 540 557
Ostatnio edytowane przez pinkmoon ; 19-12-2009 o 15:46
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Husse Valp MaxiKompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras
Husse Valp Maxi to karma
Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).
Pełna ochrona stawów od urodzenia!
Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów. |
Mocne kości i zdrowe zęby!
Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych. |
-
-
-
Banned
jeszcze zceka na dom bo nasz a rodzinka szuka takiego cudnego psinkowatego
-
-
-
śliczne zdjęcia! śliczna Thalia!
-
Piękna prawda!
-
-
Ale wpierw zdjęcia które robiłyśmy psiakom. A mam zdjęć prawie 500
Zaraz Nutka......................
-
jak wszystkie psy,posłana na strone adopcji niemieckich.Moze tam jej sie poszczęści.
-
no przepiękna!!! jeju a ta główka tak słodko przekrzywiona, jakby pytała : czy to Ty jesteś moim domkiem?
nie no zakochałam się!
a z tą niepełnosprawnością to diagnoza pewna na 100% czy na pewno nie można nic z tym zrobić?
Czy suńka będzie musiała brać sterydy do końca życia, to bardzo szkodliwe może być na dłuższą metę...
Nie ma innego wyjścia?
-
-
-
super! 
i na filmiku wcale nie widać zarzucania łapami!
-
Filmik świetny! Ona na nim wygląda na taką szczęśliwą i zdrową, no może jedynie ta przekrzywiona główka. Piękna jest! Mogę pomóc w ogłaszaniu, jeśli trzeba.
-
Byla bardzo grzeczna u weta,zaburzenia w pracy móżdżku.Jedna strona twarzoczaszki lekko porażona (widać po zwolnionym odruchu na dotyk gałki ocznej),podobnie łapy z jednej strony.Suka jest zadowolona życia,je,pije,porusza sie sprawnie.Nie bedzie jej to przeszkadzało w normalnym zyciu.Dostaje sterydy,ale wet nie dawal zbyt duzo nadziei na wielką zmianę.Będzie tak zyła i nie ma przeszkód,aby właściciel był z tym psem szczęśliwy,a suka egzystowala jak każdy pies.
-
ale jak długo będzie na tych sterydach? czy jakieś lżejsze leki będzie musiała przyjmować stale? to też ważne dla przyszłych opiekunów.
-
Jest przepiękna! Zaznaczam temat, żeby na bieżąco śledzić losy dziewczynki.
Kontakt do mnie: 696 08 58 48 - dzwonić jak nie odpowiadam na pw
-
Thalia bez dwóch zdań rośnie na ogólnoschroniskową faworytkę, po prostu wszyscy są nią tam zachwyceni, każda jedna osoba
-
Bo tak jest. Jest napiękniejszym psem w schronisku. Wczoraj z interwencji przyjechały dwa onki. Ładne, ale nie tak piękne jak Thalia.
Może pójdą do domu dwa owczary długowłose
-
-
Cudna jest! Wrzućcie ją do nas na stronę OwP, prześlijcie mi jej ID to w weekend wrzucę ją do promowanych adopcji (będą wyświetlane na każdej stronie). Może to powiększy jej szanse, ona musi szybko znaleźć domek!
-
A ta strona OwP działa? Bo próbowałam już tam dodać dąbrówkowego Gerarda i nic z tego.
-
Ja też kiedys chciałam się zarejestrować, i coś mi nie poszło :P
Uprawnienia