-
Pabianice-połamany, wychudzony, sfilcowany BOUVIER JUŻ W NOWYM DOMU!!
Dnia 30.10.09 trafił do schroniska w Pabianicach nieprzytomny po wypadku. Miał połamaną miednicę i przetrącony cały tył. Mokry, zmarznięty został opatrzony przez lekarza. Był masakrycznie wychudzony. Rokowania były marne: dzień lub dwa i po psie. Mijał dzień za dniem, a on nadal żył. Na silnych środkach przeciwbólowych, ale zawsze. Nie ruszał się, nie dawał znaków życia, nie jadł, nie pił. Przeniesiony do ciepłego szpitala, położony na ogrzewanej podłodze wysechł i ogrzał połamane kości. Po kilku dniach troskliwej i sumiennej opieki zaczął jeść i pić hektolitry wody
No i tak dzień po dniu czas mijał. Został ostrzyżony z filcu bo skóra zaczęła gnić. Przy odbycie miał jeden wielki ulepek z kału wielkości głowy
Przez ten cały czas załatwiał sie pod siebie więc nie ma się co dziwić.
Od razu odżył i zmienił się. Skóra wymagała leczenia po tak długim czasie bez ani krzty powietrza. Wykarmiony i wypieszczony po 4 tyg. wstał!!!! To było wydarzenia miesiąca i cud....! W tym tygodniu zaczęłam z nim wychodzić na krótkie spacery, no i proszę...nie ten sam pies. Co prawda chodzi jak pijany i zamiata pupą na prawo i lewo, ale stara się. Ma jakiś jeszcze uraz lub przykurcz przedniej łapy bo nie prostuje jej i nie staje na niej
może to kwestia czasu.
Na początku przypominał sznaucera olbrzyma, ale teraz bardziej przypomina Bouviera, ale to rzecz gustu i oka
Ma ok 3 lat, jest wykastrowany (taki juz do nas trafił), czipa brak.
Misiu potrzebuje troskliwej opieki i kochającego domu. Prawdopodobnie nigdy nie będzie już w pełni sprawny. Potrzebuje cierpliwej rehabilitacji.
Kontakt w sprawie Miśka: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl
27.02.10 MISIU POJECHAŁ DO NOWEGO DOMKU POD GDAŃSKIEM!!!!!
tak wygladał na początku:

a tak wyglada teraz, po 4 tyodniach:
Ostatnio edytowane przez piechcia15 ; 27-02-2010 o 19:33
nigdy o tobie nie zapomnę... 11.07.96-12.05.10[*]
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego
Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych
kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają
stanom zapalnym skóry, a także zapewniają
zdrową i lśniącą sierść.
Produkt 100% naturalny
Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.
|
Unikalny proces produkcji
Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.
|
-
-
Niesamowite jaka w niektórych psiakach jest wielka wola walki.
-
-
Zadziwiaja mnie jego białe zęby - nawet jeśli ma tylko 3 lata, to przy takim "stylu zycia" powinien mieć brzydalel a nie takie perełki. Zadziwia mnie to, że jest wykastrowany - zupełnie jakby miał kiedyś całkiem troskliwych i świadomych wlaścicieli... Zadziwia mnie jego walka o zycie. Dogomania mnie co dzień zadziwia
-

Napisał
madcat1981
Zadziwiaja mnie jego białe zęby - nawet jeśli ma tylko 3 lata, to przy takim "stylu zycia" powinien mieć brzydalel a nie takie perełki. Zadziwia mnie to, że jest wykastrowany - zupełnie jakby miał kiedyś całkiem troskliwych i świadomych wlaścicieli... Zadziwia mnie jego walka o zycie. Dogomania mnie co dzień zadziwia

rzeczywiście!!!! zwłaszcza ta kastracja bo to w Pl ciągle jest rzadkość
-
znalazłam takie ogłoszenie http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2312...es_i_suka.html z łódzkiego województwa więc może to ten pies, jeśli to bouvier
-
nic nie ma o tym, że wykastrowany pies - ale kto wie - może... szkoda, że maila nie podali to możnaby zdjęcia wysłać, piechcia zadzwonisz? bo jak ja zadzwonie to bez sensu bo nic o psie nie będę potrafiła powiedzieć... tylko jak on był taki zaniedbany w listopadzie to raczej od połowy października się tak nie mógł sfilcować...
-
Może faktycznie komuś zginął. Albo ktos go porzucił
-
-
No i robimy z tą miśkowatą bidą?
-
Bardzo podobny
-
-
bouviery to rzadka rasa, skąd on sie wziął?
-
Hym... Piechcia, a sprawdzałaś, czy nie ma gdzie tatoo?
-
-
Śliczny psiak, ma taki niesamowity pycholek, i takie wejrzenie.
-
przepraszam że zmieniam temat...ale zapraszam na 4 nowe bazarki dla Pabianickich psiaków
http://www.dogomania.pl/threads/1748...6#post13622306
nigdy o tobie nie zapomnę... 11.07.96-12.05.10[*]
-
-
-
A jak on sobie daje radę w schronisku ? Inne psy go nie atakują bo on taki bidak
?
-
Cały czas się zastanawiam, skoro ma taki przycięty ogonek to może jednak rasowy bouvier jest ?
Poza tym młody jest i wykastrowany, to może miał kiedyś faktycznie właścicieli, a może go szukają tylko nie wiedzą że tutaj jest ?
-
Oglądnęłam właśnie filmik.
Całkiem dziarski z niego psiak
.
A czy jakaś rehabilitacja mu potrzebna na ten moment ? Wiadomo co dalej z tymi jego łapami, z tym jego chodzeniem ?
-
-
może dawno zaginał... kurcze to sobie możemy gdybać - dobrze, że dbasz o niego
Uprawnienia