[ Wyłącz reklamy ]

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 22 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 214

Temat: Pabianice-połamany, wychudzony, sfilcowany BOUVIER JUŻ W NOWYM DOMU!!

Domyślnie Pabianice-połamany, wychudzony, sfilcowany BOUVIER JUŻ W NOWYM DOMU!!

Dnia 30.10.09 trafił do schroniska w Pabianicach nieprzytomny po wypadku. Miał połamaną miednicę i przetrącony cały tył. Mokry, zmarznięty został opatrzony przez lekarza. Był masakrycznie wychudzony. Rokowania były marne: dzień lub dwa i po psie. Mijał dzień za dniem, a on nadal żył. Na silnych środkach przeciwbólowych, ale zawsze. Nie ruszał się, nie dawał znaków życia, nie jadł, nie pił. Przeniesiony do ciepłego szpitala, położony na ogrzewanej podłodze wysechł i ogrzał połamane kości. Po kilku dniach troskliwej i sumiennej opieki zaczął jeść i pić hektolitry wody No i tak dzień po dniu czas mijał. Został ostrzyżony z filcu bo skóra zaczęła gnić. Przy odbycie miał jeden wielki ulepek z kału wielkości głowy Przez ten cały czas załatwiał sie pod siebie więc nie ma się co dziwić.
    Od razu odżył i zmienił się. Skóra wymagała leczenia po tak długim czasie bez ani krzty powietrza. Wykarmiony i wypieszczony po 4 tyg. wstał!!!! To było wydarzenia miesiąca i cud....! W tym tygodniu zaczęłam z nim wychodzić na krótkie spacery, no i proszę...nie ten sam pies. Co prawda chodzi jak pijany i zamiata pupą na prawo i lewo, ale stara się. Ma jakiś jeszcze uraz lub przykurcz przedniej łapy bo nie prostuje jej i nie staje na niej może to kwestia czasu.
    Na początku przypominał sznaucera olbrzyma, ale teraz bardziej przypomina Bouviera, ale to rzecz gustu i oka
    Ma ok 3 lat, jest wykastrowany (taki juz do nas trafił), czipa brak.
    Misiu potrzebuje troskliwej opieki i kochającego domu. Prawdopodobnie nigdy nie będzie już w pełni sprawny. Potrzebuje cierpliwej rehabilitacji.
    Kontakt w sprawie Miśka: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl

27.02.10 MISIU POJECHAŁ DO NOWEGO DOMKU POD GDAŃSKIEM!!!!!
    tak wygladał na początku:

a tak wyglada teraz, po 4 tyodniach:
    Ostatnio edytowane przez piechcia15 ; 27-02-2010 o 18:33

żegnaj kochana.... [*] 11.07.96-12.05.2010 [*] Kaja...

Domyślnie

zdjęć c.d

przydałby się banerek dla Miśka oraz ogłoszenia, ale jesli robicie ogłoszenia to mam prośbę aby usunąć słowo "Pabianice" po co ktoś ma wiedzieć gdzie jest. Można wpisać woj.łódzkie.

Domyślnie

Niesamowite jaka w niektórych psiakach jest wielka wola walki.
    31.07-15.08 bez netu

Domyślnie

Zadziwiaja mnie jego białe zęby - nawet jeśli ma tylko 3 lata, to przy takim "stylu zycia" powinien mieć brzydalel a nie takie perełki. Zadziwia mnie to, że jest wykastrowany - zupełnie jakby miał kiedyś całkiem troskliwych i świadomych wlaścicieli... Zadziwia mnie jego walka o zycie. Dogomania mnie co dzień zadziwia

Domyślnie

Cytat Napisał madcat1981 Zobacz post
    Zadziwiaja mnie jego białe zęby - nawet jeśli ma tylko 3 lata, to przy takim "stylu zycia" powinien mieć brzydalel a nie takie perełki. Zadziwia mnie to, że jest wykastrowany - zupełnie jakby miał kiedyś całkiem troskliwych i świadomych wlaścicieli... Zadziwia mnie jego walka o zycie. Dogomania mnie co dzień zadziwia
    rzeczywiście!!!! zwłaszcza ta kastracja bo to w Pl ciągle jest rzadkość

Domyślnie

znalazłam takie ogłoszenie http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2312...es_i_suka.html z łódzkiego województwa więc może to ten pies, jeśli to bouvier

Domyślnie

nic nie ma o tym, że wykastrowany pies - ale kto wie - może... szkoda, że maila nie podali to możnaby zdjęcia wysłać, piechcia zadzwonisz? bo jak ja zadzwonie to bez sensu bo nic o psie nie będę potrafiła powiedzieć... tylko jak on był taki zaniedbany w listopadzie to raczej od połowy października się tak nie mógł sfilcować...

Domyślnie

ten pan był już u nas i to własnie on stwierdził że to Bouvier ale nie jego. Jego były jakies rasowe. swoją drogą nawet śniły mi się

a to filmy z jego udziałem ale nie sądziłam ż etak złej jakości

http://www.youtube.com/watch?v=rFWWL8d1_Nk

http://www.youtube.com/watch?v=EnqBNY8_6s4

nooo same zobaczcie czy nie jest podobny??oczywiście pomijam uczy kopiowane...Ale sierść, kolor, postawa, morda, prosta sierść na łapach, wszystko to samo...
    Ostatnio edytowane przez piechcia15 ; 01-12-2009 o 22:11

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 22 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Uprawnienia