+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 10 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 248

Temat: Pabianice-połamany, wychudzony, sfilcowany BOUVIER JUŻ W NOWYM DOMU!!

Domyślnie Pabianice-połamany, wychudzony, sfilcowany BOUVIER JUŻ W NOWYM DOMU!!

Dnia 30.10.09 trafił do schroniska w Pabianicach nieprzytomny po wypadku. Miał połamaną miednicę i przetrącony cały tył. Mokry, zmarznięty został opatrzony przez lekarza. Był masakrycznie wychudzony. Rokowania były marne: dzień lub dwa i po psie. Mijał dzień za dniem, a on nadal żył. Na silnych środkach przeciwbólowych, ale zawsze. Nie ruszał się, nie dawał znaków życia, nie jadł, nie pił. Przeniesiony do ciepłego szpitala, położony na ogrzewanej podłodze wysechł i ogrzał połamane kości. Po kilku dniach troskliwej i sumiennej opieki zaczął jeść i pić hektolitry wody No i tak dzień po dniu czas mijał. Został ostrzyżony z filcu bo skóra zaczęła gnić. Przy odbycie miał jeden wielki ulepek z kału wielkości głowy Przez ten cały czas załatwiał sie pod siebie więc nie ma się co dziwić.
    Od razu odżył i zmienił się. Skóra wymagała leczenia po tak długim czasie bez ani krzty powietrza. Wykarmiony i wypieszczony po 4 tyg. wstał!!!! To było wydarzenia miesiąca i cud....! W tym tygodniu zaczęłam z nim wychodzić na krótkie spacery, no i proszę...nie ten sam pies. Co prawda chodzi jak pijany i zamiata pupą na prawo i lewo, ale stara się. Ma jakiś jeszcze uraz lub przykurcz przedniej łapy bo nie prostuje jej i nie staje na niej może to kwestia czasu.
    Na początku przypominał sznaucera olbrzyma, ale teraz bardziej przypomina Bouviera, ale to rzecz gustu i oka
    Ma ok 3 lat, jest wykastrowany (taki juz do nas trafił), czipa brak.
    Misiu potrzebuje troskliwej opieki i kochającego domu. Prawdopodobnie nigdy nie będzie już w pełni sprawny. Potrzebuje cierpliwej rehabilitacji.
    Kontakt w sprawie Miśka: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl

27.02.10 MISIU POJECHAŁ DO NOWEGO DOMKU POD GDAŃSKIEM!!!!!
    tak wygladał na początku:

a tak wyglada teraz, po 4 tyodniach:
    Ostatnio edytowane przez piechcia15 ; 27-02-2010 o 19:33

nigdy o tobie nie zapomnę... 11.07.96-12.05.10[*]

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

zdjęć c.d

przydałby się banerek dla Miśka oraz ogłoszenia, ale jesli robicie ogłoszenia to mam prośbę aby usunąć słowo "Pabianice" po co ktoś ma wiedzieć gdzie jest. Można wpisać woj.łódzkie.

Domyślnie

Niesamowite jaka w niektórych psiakach jest wielka wola walki.
    31.07-15.08 bez netu

Domyślnie

Zadziwiaja mnie jego białe zęby - nawet jeśli ma tylko 3 lata, to przy takim "stylu zycia" powinien mieć brzydalel a nie takie perełki. Zadziwia mnie to, że jest wykastrowany - zupełnie jakby miał kiedyś całkiem troskliwych i świadomych wlaścicieli... Zadziwia mnie jego walka o zycie. Dogomania mnie co dzień zadziwia

Domyślnie

Cytat Napisał madcat1981 Zobacz post
    Zadziwiaja mnie jego białe zęby - nawet jeśli ma tylko 3 lata, to przy takim "stylu zycia" powinien mieć brzydalel a nie takie perełki. Zadziwia mnie to, że jest wykastrowany - zupełnie jakby miał kiedyś całkiem troskliwych i świadomych wlaścicieli... Zadziwia mnie jego walka o zycie. Dogomania mnie co dzień zadziwia
    rzeczywiście!!!! zwłaszcza ta kastracja bo to w Pl ciągle jest rzadkość

Domyślnie

znalazłam takie ogłoszenie http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2312...es_i_suka.html z łódzkiego województwa więc może to ten pies, jeśli to bouvier

Domyślnie

nic nie ma o tym, że wykastrowany pies - ale kto wie - może... szkoda, że maila nie podali to możnaby zdjęcia wysłać, piechcia zadzwonisz? bo jak ja zadzwonie to bez sensu bo nic o psie nie będę potrafiła powiedzieć... tylko jak on był taki zaniedbany w listopadzie to raczej od połowy października się tak nie mógł sfilcować...

Domyślnie

Może faktycznie komuś zginął. Albo ktos go porzucił

Domyślnie

ten pan był już u nas i to własnie on stwierdził że to Bouvier ale nie jego. Jego były jakies rasowe. swoją drogą nawet śniły mi się

a to filmy z jego udziałem ale nie sądziłam ż etak złej jakości

http://www.youtube.com/watch?v=rFWWL8d1_Nk

http://www.youtube.com/watch?v=EnqBNY8_6s4

nooo same zobaczcie czy nie jest podobny??oczywiście pomijam uczy kopiowane...Ale sierść, kolor, postawa, morda, prosta sierść na łapach, wszystko to samo...
    Ostatnio edytowane przez piechcia15 ; 01-12-2009 o 23:11

Domyślnie

No i robimy z tą miśkowatą bidą?

Domyślnie

Hym... Piechcia, a sprawdzałaś, czy nie ma gdzie tatoo?

Domyślnie

ze zgierza o ile dobrze pamiętam, tatuaży nie ma ale jeszcze z ciekawości sprawdzę i czipa też brak

Domyślnie

Śliczny psiak, ma taki niesamowity pycholek, i takie wejrzenie.

Domyślnie

przepraszam że zmieniam temat...ale zapraszam na 4 nowe bazarki dla Pabianickich psiaków
    http://www.dogomania.pl/threads/1748...6#post13622306

Domyślnie

A jak on sobie daje radę w schronisku ? Inne psy go nie atakują bo on taki bidak ?

Domyślnie

Cały czas się zastanawiam, skoro ma taki przycięty ogonek to może jednak rasowy bouvier jest ?
    Poza tym młody jest i wykastrowany, to może miał kiedyś faktycznie właścicieli, a może go szukają tylko nie wiedzą że tutaj jest ?

Domyślnie

Oglądnęłam właśnie filmik.
    Całkiem dziarski z niego psiak .
    A czy jakaś rehabilitacja mu potrzebna na ten moment ? Wiadomo co dalej z tymi jego łapami, z tym jego chodzeniem ?

Domyślnie

nasz chłopaczek ma swój osobisty boksik z podgrzewaną podłoga gdzie uwielbia się wylegiwać i grzać połamane kości chyba jest towarzyski do innych psów bo gdy wychodzimy i one szczekają to on im się spokojnie przygląda
    Niedługo jakoś zrobimy mu kontrolne prześwietlenie aby zobaczyć jak to się zrosło. Rehabilitacja to napewno byłaby potrzebna tylko jaka?nie wiem jak wygląda psia reh. ja mu masuje te ciapy jak lezy i stoi. Martwi mnie ta przednia łapka,bo to ona najbardziej mu dokucza, a jeśli będzie tak kustykał do końca życia to stawy będą nierówno obciążone i nabawi się jeszcze jakiegoś zwyrodnienia z tylnymi łapkami napewno się jeszcze poprawi gdy przytyje i odbuduje mięśnie, ale to tylko poprzez treningi, dlatego też chodzę do niego codziennie i spacerujemy sobie W piatek jak wypruł za kotem to ledwo go utrzymałam zapomniał o bólu w sekundę
    właścicieli to n apewno miał tylko ciężko przewidzieć jakich, bo jest rozpuszczony Kaszy nie lubi tej co cała reszta je a puszczeczki też nie wszystkieMielonka odpada, tylko kawałki wchodzą w grę no i najlepiej jakbym siedziała przy nim gdy on je,bo jak wyjde to micha może sobie stać cały dzień i nie ruszy, a takiego odstanego to już wogóle on nawet nie powącha!! normalnie rozpusta!! ale z drugiej strony jakby miał dobrych właścicieli to czy miał by tyle filcu na sobie??i w takim stanie wychudzenia by był???to nie był efekt tygodniowej tułaczki...
    tatuażu nie ma szykałam wszędzie, czipa tez ta kastracja jest zastanawiająca...Może też był wzięty ze schroniska i nie czipowali tam??

Domyślnie

może dawno zaginał... kurcze to sobie możemy gdybać - dobrze, że dbasz o niego

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 10 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia