+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26 do 50 z 381

Temat: Baster - pies z lasu - pomóż mi znaleźć dla niego dom

Domyślnie

Cytat Napisał zuzia_kuzik Zobacz post
    a gdyby znalazl sie dt to kto by go oplacal .. bo ja postaralbym sie zalatwic go
    Jaki to może być koszt?

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Valp Maxi – karma dla szczeniąt i suk ciężarnych Husse Valp Maxi
    Kompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras

Husse Valp Maxi to karma Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).

Pełna ochrona stawów od urodzenia!
    Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów.

Mocne kości i zdrowe zęby!
    Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Cytat Napisał zuzia_kuzik Zobacz post
    a gdyby znalazl sie dt to kto by go oplacal .. bo ja postaralbym sie zalatwic go
    Zalatwic - gdzie ?
    W Wieluniu moze .....?
    Czy w nielegalnym schronisku w Szczytach aby ?
    http://www.dogomania.pl/threads/175468-pomoc-wielun
    Ostatnio edytowane przez wellington ; 24-12-2009 o 01:04

Domyślnie

zapisuję się do Was, w jakim wieku jest Baster?

Brawo Gabat, choć wiem, że tu nie o brawa chodzi...

Domyślnie

Wątek zapisuję i w wypadku znalezienia płatnego DT deklaruję pomoc finansową.
    Gabat, jeśli chcesz znaleźć Basterowi dom stały, to trzeba porobić ogłoszenia. Zrób mu więcej zdjęć (teraz nie powinieneś mieć z tym problemu), dokładnie opisz jego zachowanie, to zaprosi się tu Cioteczki, które ogłoszeniami zajmują się "zawodowo"

Domyślnie

Dzięki, cioteczki, za pojawienie sie. Czekamy na posiłki
    Jeśli chodzi o hotel, to by ła mowa o Jamorze, Alina S też niedaleko ale pies przed umieszczeniem w hotelu powinien byc zupełnie zdrowy i najlepiej zaszczepiony.
    Mimo, że Gabat bierze na siebie znaczny koszt (za leczenie i hotel) to jednak sam nie da rady utrzymać psa w hoteliku.
    Potrzebujemy deklaracji stałych i duuuuuużo ludzi na wątku

Domyślnie

Czyli jeśli Jamor, to 15 zł/dobę.
    Wybór świetny, trzeba się zastanowić i jakby co do kolejki zapisać. No i deklaracje pozbierać
    A jak oceniają jego stan zdrowia (poza wycieńczeniem)? Pisałeś coś o badaniu krwi - kiedy będzie przeprowadzone?

Domyślnie

no to jestem i ja...
    finansowo póki co nie dam rady, ale bede podrzucac watek i rozsyłac po znajomych
    urlop od dgm. kontakt w ważnych sprawach na gg 11822342.

Domyślnie

Dzięki, ***kas

Domyślnie

nie ma za co
    powiedzcie mi, u nas takie "Wilczury" są bardzo chodliwe, tylko, że dostałby budę, kojec i stróżowanie. Mogę ogłoszenie w sklepie zostawić...

Domyślnie

Cytat Napisał ***kas Zobacz post
    nie ma za co
    powiedzcie mi, u nas takie "Wilczury" są bardzo chodliwe, tylko, że dostałby budę, kojec i stróżowanie. Mogę ogłoszenie w sklepie zostawić...
    Kurczę, jak dla mnie, to szkoda psa...................... ale niech Gabat sie wypowie, on jest opiekunem Bastera.

Domyślnie

To nie śa xli ludzie, psów nie bija ,anie nie głodzą, tyle, że pies w domu to dla nich herezja. Znam troche ludzi, widze jak psy trzymają i owszem łancuchy są, watahy samowolne tez, ale większośc ludzi o psy dba.
    Może nie będzie rolay canin jadł, ale z cała pewnością krzywda dziać mu się nie będzie.

Tak czy inaczej Gabat niech się wypowie czy jest sens w ogole w takich miejscach go ogłaszać.

Domyślnie

To nie śa xli ludzie, psów nie bija ,anie nie głodzą, tyle, że pies w domu to dla nich herezja. Znam troche ludzi, widze jak psy trzymają i owszem łancuchy są, watahy samowolne tez, ale większośc ludzi o psy dba.
    Może nie będzie rolay canin jadł, ale z cała pewnością krzywda dziać mu się nie będzie.

Tak czy inaczej Gabat niech się wypowie czy jest sens w ogole w takich miejscach go ogłaszać.
    Ja, jakbym juz znalazla taka bide jak Baster, nie potrafilabym go zdac na takie spartanskie warunki jakie opisujesz, i mysle ze gabatowi tez by serce peklo. To ze krzywda sie psu nie dzieje to dla mnie jeszcze za malo - przeciez pies potrzebuje ciepla czlowieka !

Choc niewatpliwie warunki ktore opisujesz to raj w porownaniu do 1,5 m lancucha, braku budy, glodzenia i bicia czy kopania i innego znecania.

Domyślnie

Z drugiej strony, trzeba być realistą, nie każdy pies może trafić do domku z ogródkiem i zapalonego psiarza...

Chociaż nie ukrywam, że najpierw trzeba zobaczyć jak pies zdrowy się zachowuje, czasami choroba przyćmiewa prawdziwy charakter.

Mozna by zrobić projekt takiego ogłoszenia do druku- jak bede w poznaniu podrzuce do paru zaprzyjaźnionych wetów i kilku zoologicznych. Może ktoś wypatrzy bidaka...

Domyślnie

Z drugiej strony, trzeba być realistą,
    Wiem, ale z duza doza optymizmu

Domyślnie

Cytat Napisał AnnaA Zobacz post
    Zawsze będę pełna podziwu dla ludzi którzy potrafią zupełnie obcego psa zebrac z ulicy. BRAWO GABAT.
    Brawo!!!
    Czy takiego Człowieka możemy zostawić bez pomocy???
    Kochani, tu są POTRZEBNE DEKLARACJE. Nawet najmniejsza kwota przybliży nas do celu, jakim jest zapewnienie bezpieczeństwa Basterowi. Bardzo prosimy o wsparcie.............

Domyślnie

Niestety nie mogę na razie wspomóc finansowo, przynajmniej w tym roku

Domyślnie

nie ma za co
    ***kas, a moglbys blizej okreslic co to znaczy "u nas" ? Bo rozumiem ze nie chodzi o Ciebie, tak ?

Domyślnie

Cytat Napisał Fiks Zobacz post
    Niestety nie mogę na razie wspomóc finansowo, przynajmniej w tym roku
    Ale dzięki, że jesteś.......... A do nowego roku niedaleko
    Ostatnio edytowane przez anawa ; 25-12-2009 o 16:46

Domyślnie

Przyszlam, bo mnie Anawa zwabila , narazie nie moge pomoc finasowo, bo mam cala liste do wyslanie na poczatku stycznia. Moze cos w drugiej polowie.

Jezeli cos komus wisze, to prosze mi dac znac!!

Domyślnie

"u nas" na wsi także pod moim okiem, jeżeli moge tak powiedziec.

Domyślnie

A sa to dobre miejsca do strozowania ?? czy takie, ze pies siedzi na wiecznosc na lancuchu ??

Domyślnie

nie, no pisałam, że łańcuch nie wchodzi w grę. Tyle tylko, że pies mieszkał by docelowo na podwórku, wiadomo, że w razie mrozów, złej pogody, choroby byłby przeniesiony do domu.
    Nie jestem w stanie tez obiecać, że pies będzie miał 3 spacery w ciągu dnia, chociaż z drugiej strony to są raczej gospodarstwa po kilka hektarów...

Domyślnie

Mysle, ze jak by byly dobre warunki i pies by mogl luzem biegac a nie siedziec na stale przy budzie, to jest ok.
    Moja kolezanka ma psa na wsi, ktory lata luzem po podworku i chodzi z nim na spacer raz dziennie po swoim polu. Wydaje mi sie, ze ma wieciej swobody niz moj pies co siedzi w domu i wychodzi 2 razy dziennie na spacer i pare razy dziennie do malego ogrodka.

Domyślnie

To może jednak warto byłoby tę propozycje rozważyć. Czekamy, co powie opiekun Bastera.

Domyślnie

Mam psa, który trafił do mnie w jeszcze gorszych okolicznościach. Najprawdopodobniej wychowywał w się w lesie od szczeniaka. Poznał życie od najgorszej strony i na wszystko reagował lękiem, nieufnością i ucieczką. Dokarmiałem go 2 miesiące zanim zdołałem zbliżyć się do niego. Teraz jest u mnie 9 rok, ale brak socjalizacji i to co przeżył pozostawiły trwały ślad. Pies jest skrzywiony i nie zmienię tego. Jest zawsze przy mnie, jest zaborczy wobec mnie i nikt nie może się do mnie zbliżyć, odgania nawet domowników (ludzi i inne psy) jeżeli uzna, że są za blisko. Dlatego nie mogę wziąć Bastera do domu, ale jeżeli nie będzie innego wyjścia to rozważam zamieszkanie u mnie w garażu i regulowanie ruchem tak żeby nie spotkały się.
    Z pewnością nie biorę pod uwagę stróżowania, bo Baster nie nadaje się do tego, jest stary (ma ok. 8 lat), dużo przeżył i nie wykazuje żadnych cech psa stróżującego - łazi po schronisku i ignoruje "drobnicę", a jak obejdzie rewir to wraca do izolatki, kładzie się pod kaloryferem i śpi. Raczej myślę o domu, w którym zazna stałego kontaktu z Człowiekiem (taką pisownię rezerwuję dla ginącej gałęzi gatunku homo sapiens - wiecie co mam na myśli - ludzi, którzy są wrażliwi na nieszczęścia innych i widzą cokolwiek więcej poza końcem własnego nosa).
    Badania zrobimy po Świętach i zadecydujemy o szczepieniach; dopiero wtedy będzie można coś więcej planować w sprawie jego dalszego losu.
    Na razie priorytetem jest wyciągnięcie Bastera ze schroniska do hotelu lub DT. Rozmawiałem z Jamorem i jest szansa od stycznia, ale warunkiem są szczepienia i dobry stan zdrowia.
    Ostatnio edytowane przez gabat ; 26-12-2009 o 14:48

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 12 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia