+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 75 z 381

Temat: Baster - pies z lasu - pomóż mi znaleźć dla niego dom

Domyślnie

Wszystkim Dogomaniakom polecam RMF Classic i audycję "Zwierzęta od święta", leci prawi non-stop - w Warszawie i okolicach 98,3 mHz lub internet http://www.rmfclassic.pl/ lub np. iTunes.

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Ja rozmawiałam z Aliną S. U niej też komplet ale obiecała mi dać znać, jak tylko miejsce się zwolni.
    Tak, czy inaczej potrzebujemy deklaracji na hotel. To chyba bedzie lepsze wyjście, niż garaż Gabata i towarzystwo trudnego, zaborczego psa (bo raczej trudno będzie ich odizolować od siebie).

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe. Niech ten pies będzie w końcu bezpieczny.

Domyślnie

Cytat Napisał anawa Zobacz post
    Ja rozmawiałam z Aliną S. U niej też komplet ale obiecała mi dać znać, jak tylko miejsce się zwolni.
    Tak, czy inaczej potrzebujemy deklaracji na hotel. To chyba bedzie lepsze wyjście, niż garaż Gabata i towarzystwo trudnego, zaborczego psa (bo raczej trudno będzie ich odizolować od siebie).

Anawa, czy u Aliny S. to jest hotel czy dt ?
    Znasz osobiscie warunki tam ?

towarzystwo trudnego, zaborczego psa
    A widzialas zdjecie tego psa ? Przepiekny bialy mis w czarne laty - cudo ! Jak mis Panda

Domyślnie

Ten jego niewinny wygląd to tylko pozory. W ramach socjalizacji uczyłem "pandę" kontaktu z innymi ludźmi za ich zgodą oczywiście, bo wcześniej uprzedzałem gości, że pies jest trudny - a oni na to, że też mają psy i nie boją się. Skończyło się to wymianą kliku par spodni, więc dałem sobie spokój. Teraz gdy ktoś do nas przychodzi to "panda" ląduje w pokoju pod kluczem. To jest "cholerny dziki kundel" i tak jak Baster z lasu (nomen omen tego samego) z tą różnicą, że Baster jest łagodny, zapewne dorastał wśród ludzi i innych zwierząt, a do tego ma taki charakter.
    "Pandę" znalazłem jak miał ok. 10 miesięcy i wyglądał strasznie, co wskazywało na to, że od szczeniaka musiał walczyć o przetrwanie, a w związku z tym można założyć, że nie miał dobrego kontaktu z człowiekiem i innymi psami, więc nie miał możliwości socjalizowania.

Teraz toleruje tylko mnie i dla niego liczy się tylko bycie ze mną.
    Ostatnio edytowane przez gabat ; 06-01-2010 o 20:55

Domyślnie

a gdzie można zobaczyć to zdjęcie?

Domyślnie

Cytat Napisał mamanabank Zobacz post
    Wysłałem Ci pw, bo chcę, aby ten wątek był poświęcony Basterowi.

Domyślnie

Dziękuję, już widziałam!

A jak będą nowe zdjęcia Bastera to też jestem chętna do obejrzenia. Czy wiadomo ile Baster ma lat?

Domyślnie

Tak, czy inaczej potrzebujemy deklaracji na hotel.

Oczywiscie , wsparcie na utrzymanie Bastera w hotelu jest jaknajbardziej potrzebne.

W takim razie ja od momentu gdy gabat podejmie decyzje przeniesienia Bastera do hotelu deklaruje miesiecznie 30.-- , oprocz tego doloze sie do kosztow leczenia. Wiecej niestety obecnie nie moge, lize jeszcze rany po fakturze za Dziadzia. Jak juz sie wylize, za jakies 3 - 4 miesiace, to moge do miesiecznej deklaracji dolozyc 20.--.

Domyślnie

To mnie możecie wpisać ze stałą 20 zł i obietnicą na częste, większe wpłaty jednorazowe

olga7 is on a distinguished road Avatar olga7
    Mieszka w
    woj.Sląskie -obecnie

Domyślnie

Tak tylko podrzucę link hoteliku u ZuziM-ktora kocha stare psy /choć raczej chyba sunie /-aale zapytać zawsze mozna -choc nie doczytalam teraz w jakich stronach jest Baster ...http://www.dogomania.pl/threads/1385...reszta-styczen .. dla starszego psa może to byc dluzszy pobyt ,jesli nie dożywotni../stale deklaracje mocne/..choć to nie domowy hotelik.ale,też sprawdzony i pewny jak u Jamora .
    Baster -z powodu wieku i wyniszczenia nie powinien trafić na psa stróżującego -chyba ,ze będzie przebywal w domu,nie w kojcu .Takich jednak b.malo dla takich starszych Onkow jak ten pies -a szkoda .Nie jest to jednak niemożliwe.
    http://www.szkoladlapsow.com/index.p...tpage&Itemid=3 /a to tak dodatkowo raczej - koszt domowego dt dla psa z fundacji i dogo -to ok. 400 zl /
    Ostatnio edytowane przez olga7 ; 27-12-2009 o 17:17

Domyślnie

Dziękuję, już widziałam!

A jak będą nowe zdjęcia Bastera to też jestem chętna do obejrzenia. Czy wiadomo ile Baster ma lat?
    Jutro jadę do schroniska i zrobię parę zdjęć.
    Według weterynarza ma ok. 8 lat.

Domyślnie

Ja też jestem ciekawa tego łobuziaka. Gabat - poproszę zdjęcie na maila
    Cytat Napisał wellington Zobacz post
    W takim razie ja od momentu gdy gabat podejmie decyzje przeniesienia Bastera do hotelu deklaruje miesiecznie 30.-- , oprocz tego doloze sie do kosztow leczenia. Wiecej niestety obecnie nie moge, lize jeszcze rany po fakturze za Dziadzia. Jak juz sie wylize, za jakies 3 - 4 miesiace, to moge do miesiecznej deklaracji dolozyc 20.--.
    Na Ciebie zawsze można liczyć. Bardzo dziękujemy
    U Aliny to mały hotelik domowy, psy mieszkają w domu i jest ich tylko kilka. Alinę "znam przez telefon" ale niedługo osobiście ją odwiedzę, bo to bardzo blisko mnie.

Cytat Napisał natalijo Zobacz post
    To mnie możecie wpisać ze stałą 20 zł i obietnicą na częste, większe wpłaty jednorazowe
    Natalijo, wielkie dzięki

Cytat Napisał olga7 Zobacz post
    Tak tylko podrzucę link hoteliku u ZuziM-ktora kocha stare psy /choć raczej chyba sunie /-aale zapytać zawsze mozna -choc nie doczytalam teraz w jakich stronach jest Baster ...http://www.dogomania.pl/threads/1385...reszta-styczen .. dla starszego psa może to byc dluzszy pobyt ,jesli nie dożywotni../stale deklaracje mocne/..choć to nie domowy hotelik.ale,też sprawdzony i pewny jak u Jamora .
    koszt domowego dt dla psa z fundacji i dogo -to ok. 400 zl /
    Dzięki. Ten hotelik u Zusi wygląda świetnie ale jest baaaaardzo daleko.
    Ostatnio edytowane przez anawa ; 28-12-2009 o 08:37

olga7 is on a distinguished road Avatar olga7
    Mieszka w
    woj.Sląskie -obecnie

Domyślnie

http://www.szkoladlapsow.com/index.p...tpage&Itemid=3 To o tym domowym dt albo hoteliku pisalam ,że koszt pobytu tam -to ok. 400 zl - jak dla psów z fundacji i dogo ..,
    Opolno Zdój -to miejscowosc uzdrowiskowa kolo Zgorzelca i Bogatyni też .

bo u ZuziM- to kojce nowe i ocieplane budy -i koszt ok. 350 zl ..chyba ..
    http://www.dogomania.pl/threads/1385...reszta-styczen

No i Zuzia mieszka kolo Zgorzelca .
    Ostatnio edytowane przez olga7 ; 28-12-2009 o 12:31

Domyślnie

No to oba jednakowo i cholernie daleko................ ale też oba porządne. Z tymi cenami też nie wygląda źle........

Domyślnie

i co tam u kawalera?
    urlop od dgm. kontakt w ważnych sprawach na gg 11822342.

Domyślnie

Dzisiaj rozmawiałem z weterynarzem i odwiedziłem Bastera. Z lekarzem ustaliłem badania krwi ogólne i badanie zeskrobiny skóry, które będą wykonane w środę. Na razie Baster był leczony objawowo, więc badania podpowiedzą co dalej.

Jak można przypuszczać zastałem go przy kaloryferze. Wygląda trochę lepiej, ale cały czas jest słaby i bardzo smutny. Na zdjęciach nie widać jego chudości. Pierwsze co przykuwa uwagę to ogromna głowa z łagodnymi i bardzo smutnymi oczami oraz duża klatka piersiowa, które kontrastują z resztą ciała - zapadnięte boki i słabe, drżące nogi. Ten kontrast to zapewne efekt permanentnego niedożywienia - organizm najpierw wykorzystał wszystkie zapasy tkanki tłuszczowej, a potem zaczął czerpać energię z mięśni.

Baster jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Jak go drapałem po szyi i za uszami to przymykał oczy i widać było, że sprawia mu to olbrzymią przyjemność. Przytulał swoją wielką głowę do kurtki i łaknął tego kontaktu.

Cały czas widzę ten smutek i rezygnację w jego oczach. Muszę wyrwać go ze schroniska! muszę znaleźć mu dom! żeby choć na te kilka lat, które jeszcze przed nim, miał to, o czym zapewne marzył przez całe życie - własny ciepły kąt, pełną miskę i pana, który otoczy go opieką, troskliwością i miłością do ostatnich chwil życia...psiego życia.
    Wierzę, że jest ktoś taki na tym świecie tylko Baster jeszcze go nie spotkał.

Ostatnio edytowane przez gabat ; 28-12-2009 o 21:28

Domyślnie

Serce sie kroi patrzac na niego

Ale jakas dobra wrozka nad nim czuwala i zwrocila TWOJA uwage na niego

Domyślnie

Teraz widzę, że Baster nie nadaje się do stróżowania. On musi być przytulany i cały czas bardzo blisko człowieka.
    I chyba sporo czasu i pieniędzy (których nie mamy) będzie potrzebnych na wyleczenie go............

Domyślnie

łoo jezusie...tożto bidactwo straszne.
    Cioteczki na owczarkowe forum go od razu machnijcie. Ma któraś tam konto- bo ja na autoryzację czekaj juz ze 2 miesiące(???)
    urlop od dgm. kontakt w ważnych sprawach na gg 11822342.

Domyślnie

Już jest http://owczarki.eu/forum/showthread....4406#post24406 i tu też http://fundacja-emir.pl/schronisko/forumEmir.htm i bardzo proszę o wpisy żeby temat "żył", a "Psy niczyje" (Viva) zrobią mu aukcje Allegro.

Teraz potrzeba tego właściwego Człowieka.
    Ostatnio edytowane przez gabat ; 29-12-2009 o 15:42

Domyślnie

Gabat, widze ze Baster ma dlugie pazury na przednich lapach.

Chyba dlugo sie blakal po miekkim terenie.

Czy na szyi zauwazyles moze wytarcia od lancucha, sznurka, lub t.p. ?

Domyślnie

Cytat Napisał ***kas Zobacz post
    bo ja na autoryzację czekaj juz ze 2 miesiące(???)
    ???
    To chyba jakies niedopatrzenie ze strony admina - pisalas do niego ?

Domyślnie

Cytat Napisał gabat Zobacz post
    Już jest http://owczarki.eu/forum/showthread....4406#post24406 i tu też http://fundacja-emir.pl/schronisko/forumEmir.htm i bardzo proszę o wpisy żeby temat "żył", a "Psy niczyje" (Viva) zrobią mu aukcje Allegro.

Teraz potrzeba tego właściwego Człowieka.
    Gabat tyle robi dla Bastera........... Aż mnie boli serce, że ja niewiele mogę ;(

Cytat Napisał wellington Zobacz post
    ???
    To chyba jakies niedopatrzenie ze strony admina - pisalas do niego ?
    Niektóre konta pocztowe nie "współpracują" z tym forum i dlatego powinno się skontaktować z administratorem. ja mam to samo, co **kas.........

Domyślnie

Proszę się częstować podlinkowanymi banerkami:

Banerki powstały dzięki uprzejmości Paulina_mickey . Niech Basterek idzie w świat............... Ja już dałam dobry przykład
    Ostatnio edytowane przez anawa ; 31-12-2009 o 01:35

Domyślnie

I chyba sporo czasu i pieniędzy (których nie mamy) będzie potrzebnych na wyleczenie go............
    Anawa, nie mysle zeby leczenie jego bylo wyjatkowo kosztowne.
    On jest stary, wyniszczony i wynedznialy, i mysle ze jak sie go odzywi odpowiednio, zadba o futerko, pozbedzie sie pasozytow, to z niego bedzie piekny pies . Moze bedzie trzeba mu podawac cos na stawy, cos na serce, ale to nie sa drogie leki.
    Najwazniejsze zeby mial swojego kochajacego czlowieka - wtedy prawie sam wyzdrowieje i wypieknieje

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 13 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia