-
Kontakt 507176898

-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Husse Valp MaxiKompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras
Husse Valp Maxi to karma
Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).
Pełna ochrona stawów od urodzenia!
Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów. |
Mocne kości i zdrowe zęby!
Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych. |
-
Zauważyłam, że Mundi nie potrafi zrobić qpki na ogrodzie. Mamy zatem dwa długie spacery dziennie, żeby mógł załatwić potrzebę
-
A to Ty nie wiesz ze zwierzaki wola swojego terenu ni zasrywac,
moje zalatwiaja sie, ale niech tylko wyjda po za ogrod na spacer to wszystkie po kolei koopy robia. Juz dawno dalo mi to do myslenia
-
-
-
To i tak dosc dlugo czekal, ja takiego szczescia nie mam, u ,mnie kazdy tymczys od razu do wyra sie pcha, a kanapa to i tak przeznaczona dla czworonogow, wiec nawet tego nie koduje.
-
Mundi ma dobre wyniki badań
.
Ostatnio edytowane przez IKA & SONIA ; 10-01-2010 o 11:00
-
Edmundek nosi od wczoraj taką adresówkę:
-
Jaka piękna adresówka, ma Mundi w końcu i swoją biżuterię
-
tak, doczekał się chudzinek.
-
O kurcze, ale wypas. Sliczna.
Kontakt 507176898

-
Dzisiaj mija równy miesiąc odkąd Mundi jest u nas. Zaszły u niego duże zmiany na lepsze: nie chce uciekać, cieszy się nasz nasz widok jak zwariowany i od wczoraj zaczął bawić się piłką 
Niedługo idziemy na spacer, więc będą zimowe fotki.
Wet odradził nam w chwili obecnej kastracje, mamy dać mu spokój.
Ostatnio edytowane przez IKA & SONIA ; 18-01-2010 o 11:33
-
-
Widac ze sie zaokraglil i odzyl, na szczescie dla Ciebie chyba juz przestal znaczyc teren w domu.
-
Na szczęście już nie znaczy! Nie ukrywam, że martwiła mnie ta kwestia. Myślę, że znaczenie terenu w jego przypadku było spowodowane lękiem w nowym miejscu.
-
-
Ladna z nich para, pasuja do siebie,
a Ika jest bardzo podobna do suni ktora u mnie byla na DT.
-
Psy szybko sie ucza. Jeszcze sprawi komus wielka radosc swoja psia osoba.
Kontakt 507176898

-
-
Szybko zalapal co dobre dla niego.
Kontakt 507176898

-
Moje przypuszczenia potwierdziły się - Edmundek ma szmery w serduszku
Dostał Karsivan na 15 dni i potem mamy się zgłosić na osłuchanie. Wetka doradza kastracje, ale dopiero na wiosnę jak chłopczyk wzmocni się.
-
Kontakt 507176898

-
Szmery w sercu występują u starszych psiaków lub u psiaków z wadą serca. Objawiają się one specyficznym kaszlem po wysiłku, np. schodzenie z fotela, podczas biegania na spacerze. Istnieje szansa, że Mundi będzie musiał dostawać leki do końca życia. Na tą chorobę cierpi moja Soncia, dostaje Digoxin oraz Furosemid, z tym, że u niej objawy są znacznie silniejsze (świszczenie wody gromadzącej się w płucach).
Mundi wymiotuje po Karsivanie, wet kazał na razie odstawić lek i po przerwie tygodniowej mamy go podawać w zmniejszonej dawce.
-
Ika, a Vetmedin?
To nowsza generacja leków, cena zabija, ale skuteczny i bezpieczny.
Po Abruni zostało mi całe pudło lekow, chyba Vetmedin też tam jeszcze jest, sprawdze czy nie przeterminowany, a Ty dowiedz sie czy Mundi może go dostawać.
Anioły nie odchodzą nigdy...[*]
__________________________________________________ _______
"Już od dawna, od zarania - poprzez wszystkie wieki - ciągną się popiskiwania, skomlenia i szczeki.
- Idą pełne animuszu - wspólnie z nami drogą: cztery łapy, para uszu, oczy, nos i ogon". /L.J. Kern/
-
Ulaa spytam jak będę z Mundim na kontroli u weta.
Uprawnienia