[ Wyłącz reklamy ]

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Tara vel Fifi wróciła do domu!

Domyślnie Tara vel Fifi wróciła do domu!

Tara to nasza kolejna podopieczna, która trafiła do dt u P. Kasi dzień przez Wigilią Bożego Narodzenia. Sunia błąkała się w okolicy szpitala w Chrzanowie. Na pierwszy rzut oka nie wyglądała na zaniedbaną, miała paznokcie pomalowane na złoto, więc przypuszczamy, że była w domu gdzie są dzieci.
    Jednak po dokładnym obejrzeniu Tary okazało się, że ma mnóstwo kleszczy i przemrożone uszka. Wczoraj Ada-jeje zabrała ją do siebie, ponieważ przy 6 psiakach (tyle sztuk jest na chwilę obecną u P. Kasi) dochodziło do spięć i mogło to się skończyć tragicznie w skutkach.

Sunia ma ukończone 3 lata, budową ciała przypomina małą rottkę.
    Świetnie dogaduje się ze stadem, jest przyjaźnie nastawiona do kota.
    To idealna sunia dla starszej osoby, ponieważ jest bardzo wyciszona,
    ładnie chodzi na smyczy i utrzymuje czystość.
    Tara jest odrobaczona, zaraz po świętach będzie zaszczepiona na wściekliznę.

Fotki

Tara w kennelu

Tara z Toffcią

Dane podstawowe

Wiek przybliżony: 3 lata
    Rasa: mieszaniec
    Rozmiar: mały
    Książeczka zdrowia

Kastracja: nie
    Szczepienie: nie
    Odrobaczenie: tak
    Charakter

Małe dzieci: nie sprawdzono
    Koty: przyjazne nastawienie
    Psy: przyjazne nastawienie
    Kontakt w sprawie adopcji

Obecna lokalizacja: małopolskie / Chrzanów
    Kontakt: 0 510-921-063

Ogłoszenia
    Ostatnio edytowane przez IKA & SONIA ; 10-01-2010 o 10:09

Domyślnie

Jednak po jedniodniowym pobycie u mnie tez juz doszlo do spiecia, Tara chce mnie miec dla siebie, i wtedy Megusia na to nie pozwolila zaraz tez pomogla jej Tofisia bo jest bardzo zzyta z Megi, a ze jeszcze w domu jesz ast, dlatego dla bezpieczenstwa Tara musi siedziec w Kenelu. Nie bardzo tez jest zainteresowana zabawa z innymi psami. Bylam wczoraj na spacerze z Tofisia i Tara ale kazda z nich szla swoja droga, zas na podworku Megi zapraszala do zabawy Tare ta jednak ja olala.

Domyślnie

O skubana zazdrośnica. Jej będzie potrzebny dom bez innych psiaków.

Domyślnie

Uwazam ze z jednym psem to sie dogada, ale nie wiecej, koty tez moga byc, nie podejrzewam tez ze musi to byc dom bez dzieci, skoro miala polakierowane paznokcie na zloto ( byl to napewno wybryk dzieci ). Za to teraz lezy na kanapie z Megunia tylko ze kazda z nich na kocach kanapy, a Tofisia kolo moich nog. Jeje ma swoje stale miejsce do chrapania, druga kanapa. W tej chwili wszyscy grzecznie spia tylko Jeje chrapie.

Domyślnie

Zaliczylysmy krotki spacer, bo trudno isc z 3 ma psami i parasol w reku, wszystkie dziewczynki szly bez smyczy, i w parku Tara dosc znacznie wyprzedzila reszte, a na imie Tara jeszcze nie bardzo reaguje, juz myslalm ze poszla w dluga, kiedy uslyszalam za soba galop, dobiegla do stada ale i tak nie moze sie z nimi skumplowac, nie wychodzi jej. Do kenelu wchodzi sama i jest zamykana tylko na czas jedzenia. Noc spedzila w pokoju syna, bo juz na czwarta sztuke nie ma u mnie miejsca. Tara chce jednak przejac przewodzenie, co jej sie udalo z Tofisia , ta drobina schodzi jej z drogi, ale juz na pokazanie zabkow Megi, nie ma szans zeby Megi sobie na to pozwolila.

Domyślnie

Czegos takiego jeszcze nie widzialam ani tez nie czytalam o takim przypadku na dogo. P. Kasia wyciagnela Tarze ze 40 szt. kleszczy, oprocz tego ona ma takie biale kulki, i nie wiemy czy to jajka kleszczy czy jeszcze jakies inne paskudztwo, wczoraj spryskalam ja dokladnie fipreksem i dalej wyciagam kleszcze ktore ozyly. Te ktore wyciagnelam wczoraj nie ruszaly sie, choc po zatluczeniu zostaly czarne plamy a te juz dzisiejsze ruzszaja sie. Tfu jakie swinstwo. Smialo mozna powiedziec ze u niej to jest inwazja pasozytow. Skora tez nie wyglada ciekawie.

Domyślnie

Kurcze, a może to nie kleszcze tylko jakieś pasożyty w skórze bytują ... Mam nadzieję, że mała nie ma babeszjozy. Sądząc po ilości kleszczy długo musiała się tułać.

Domyślnie

Po swietach ide zaraz do lecznicy, musza to sprawdzic, niekoniecznie musiala sie dlugo tulac, wystarczy ze miala wlascicieli ktorzy nie zabezpieczyli ja przed kleszczami, i nawet jej tego paskudztwa nie wyciagali, dziwne jakies te kleszcze bo po tak dlugim czasie one powinny juz dawno poodpadac, chyba ze temperatura na zewnatrz spowodowala taki stan.

Domyślnie

Jak się miewa Tara?

Domyślnie

Przykleila sie do syna i jeszcze spi razem z nim, nawet na papu ani na sii nie zeszla.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia