-
KORNEK 8 latek porzucony przez najbliższych ... ma dom

numer: 588
numer chip: 953000005132222
imię: Kornel
wielkość: duza
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2009-09-19
przebywa w boksie: buda na parkingu
Kornel to przepiękny, niemłody juz psiak. Pobyt w schronisku to dla niego duży stres, psiak przez dłuższy czas nie wychodził z budy, bał sie człowieka i innych psów, ale nie wykazywał agresji .
Teraz Kornel troche sie otworzył, czeka przed buda na jedzenie, a większośc czasu spędza na budzie, obserwując otoczenie.Widać,że w swojej pojedyńczej budzie czuje sie bezpieczny.
Nadal jednak jest dośc nieufny, i wycofany, choc karny.
Nie jest to dobra sytuacja, psiak zdecydowanie potrzebuje wiecej kontaktu z człowiekiem, w spokojnym, nie budzacym w nim lęku otoczeniu. W Państwa rekach lezy to, by ten piękny pies nie stał sie stroniacym od człowieka dzikuskiem. Dłuższy pobyt w schronisku nie jest dobry dla zdrowia psychicznego Kornela.
Potrzebny jest dom z cierpliwym i spokojnym opiekunem, który zyska jego zaufanie.
Zdaniem opiekuna Kornel jest tez zazdrosny o człowieka, stad prawdopodobnie nie powinien mieszkać w domu z innymi psami-samcami.
Kontakt w spr. adopcji: Ania 505105026, amisko@o2.pl
Ostatnio edytowane przez Czarodziejka ; 27-05-2011 o 12:03
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego
Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych
kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają
stanom zapalnym skóry, a także zapewniają
zdrową i lśniącą sierść.
Produkt 100% naturalny
Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.
|
Unikalny proces produkcji
Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.
|
-
Miejsce na wiecej zdjec i opisow
-
Kornel był na początku takim dzikuskiem-bał się, nie wychodzil z budy, z boxu kwarantannowego do budy docelowej tzreba było prowadzić go na chwytaku.
Jednak nie pokazywał zębów, nie był agresywny, prosił tylko wzrokiem:"Nie krzywdzcie mnie, dajcie mi spokój.."
Teraz już się otworzył,lubi głaski i dodatkowe jedzonko, jednak na spacer jeszcze go nie odpinałam y- boi sie smyczy, ucieka wtedy do budy, nie chcę go spłoszyć.....
Powolutku, moze wkrótce ujrzymy Kornela na spacerku.
"...Jesteśmy z wami od tysięcy lat. Wykopaliska udowodniły, że już dwanaście tysięcy lat temu byliśmy razem. Służymy wam i teraz wszystkim czym możemy - naszymi zmysłami, oddaniem, siłą i sprytem.
MY PSY..."
-
Biegnij pisaczku na gore, moze domek Cie wypatrzy
-
-
-
Mykaj Kornel na 1, jutro postaram sie jakas fotke pstryknac przystojniaczkowi
-
Podbijam psiaka, bo nikt na watek nie zaglada
-
Biedny Kornelek, w schronie musi siedzieć... Zamiast z własnym ludziem na kanapie...
-
W październiku widziałam go na żywo..
Ma taki szlachetny wygląd jak lew,byłby cudowną ozdobą ogodu..
Jest także tak spokojny..
I czemu nikt go nie chce ?
-
Kornelowi źle w schronisku.
Choć ma swoja budę, ale jest lękliwy, chowa sie często do swojego domku, nie udało mi się jeszcze przełamac jego strachu , odpiąć od budy i wiąć na spacer.
Choć niekłopotliwy dla obsługi schroniska, bo nieagresywny dla ludzi i zwierzat, ale z zerowymi szansami na dom.
"...Jesteśmy z wami od tysięcy lat. Wykopaliska udowodniły, że już dwanaście tysięcy lat temu byliśmy razem. Służymy wam i teraz wszystkim czym możemy - naszymi zmysłami, oddaniem, siłą i sprytem.
MY PSY..."
-
Aniu, próbuj go oswajać, może się przełamie...
On jest przepiękny, tylko ten lęk...
-
Postaramy sie to zmienic w najblizszym czasie
-
Kornel jest bardzo fajny i bardzo piękny, ale mnie sie trochę boi-źle mu sie kojarzę, bo ja go wyciagałam na chwytaku z boxow ogólnych, gdzie byl gryziony i przypinałam do budy.
On lubi być głaskany i miziany, ale boi sie smyczy i boi sie być zabierany od budy.
Aśka25 obiecała,że zawsze jak będzie to przy nim posiedzi, postara się trochę przelamać ten lęk i moż enawet go wyczesze- choc na razie szczotki też się boi.
MY PSY..."
-
-
Kornelowi kontakt z człowiekiem bardzo potrzebny.
MY PSY..."
-
Co tak cicho tutaj ? 
Jak tam u Kornelka ?
-

Napisał
Borówka16
Co tak cicho tutaj ?

Jak tam u Kornelka ?
Kornelek bez zmian- siedzi w swojej budzie, lubi być głaskany i miziany, ale dać sie odpiać od budy- o co to, to nie.....
MY PSY..."
-

Napisał
Ania i Kajber
Kornelek bez zmian- siedzi w swojej budzie, lubi być głaskany i miziany, ale dać sie odpiać od budy- o co to, to nie.....
A żaden domek nie jest nim zainteresowany ?
-
Kornelku, a ty nadal w schronisku
-
-
trzymam kciuki za Kornela, zobaczcie łowickiego Miśka, taki podobny i jeszcze starszy i znalazł rewelacyjny dom!
http://www.dogomania.pl/threads/1730...C-w-swoim-domu
dlaczego na wątku nie ma zdjęć Kornela? Czy ja źle widzę?
-
-
no teraz już widzę
-
Uprawnienia