+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 34 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 842

Temat: KORNEK 8 latek porzucony przez najbliższych ... ma dom

Domyślnie KORNEK 8 latek porzucony przez najbliższych ... ma dom

numer: 588
    numer chip: 953000005132222
    imię: Kornel
    wielkość: duza
    rasa: mieszaniec
    data przyjęcia: 2009-09-19
    przebywa w boksie: buda na parkingu

Kornel to przepiękny, niemłody juz psiak. Pobyt w schronisku to dla niego duży stres, psiak przez dłuższy czas nie wychodził z budy, bał sie człowieka i innych psów, ale nie wykazywał agresji .

Teraz Kornel troche sie otworzył, czeka przed buda na jedzenie, a większośc czasu spędza na budzie, obserwując otoczenie.Widać,że w swojej pojedyńczej budzie czuje sie bezpieczny.

Nadal jednak jest dośc nieufny, i wycofany, choc karny.

Nie jest to dobra sytuacja, psiak zdecydowanie potrzebuje wiecej kontaktu z człowiekiem, w spokojnym, nie budzacym w nim lęku otoczeniu. W Państwa rekach lezy to, by ten piękny pies nie stał sie stroniacym od człowieka dzikuskiem. Dłuższy pobyt w schronisku nie jest dobry dla zdrowia psychicznego Kornela.

Potrzebny jest dom z cierpliwym i spokojnym opiekunem, który zyska jego zaufanie.

Zdaniem opiekuna Kornel jest tez zazdrosny o człowieka, stad prawdopodobnie nie powinien mieszkać w domu z innymi psami-samcami.

Kontakt w spr. adopcji: Ania 505105026, amisko@o2.pl
    Ostatnio edytowane przez Czarodziejka ; 27-05-2011 o 12:03

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Miejsce na wiecej zdjec i opisow

Domyślnie

Kornel był na początku takim dzikuskiem-bał się, nie wychodzil z budy, z boxu kwarantannowego do budy docelowej tzreba było prowadzić go na chwytaku.
    Jednak nie pokazywał zębów, nie był agresywny, prosił tylko wzrokiem:"Nie krzywdzcie mnie, dajcie mi spokój.."
    Teraz już się otworzył,lubi głaski i dodatkowe jedzonko, jednak na spacer jeszcze go nie odpinałam y- boi sie smyczy, ucieka wtedy do budy, nie chcę go spłoszyć.....
    Powolutku, moze wkrótce ujrzymy Kornela na spacerku.

"...Jesteśmy z wami od tysięcy lat. Wykopaliska udowodniły, że już dwanaście tysięcy lat temu byliśmy razem. Służymy wam i teraz wszystkim czym możemy - naszymi zmysłami, oddaniem, siłą i sprytem.
    MY PSY..."

Domyślnie

Biegnij pisaczku na gore, moze domek Cie wypatrzy

Domyślnie

Nika28 jestes poprostu wspaniala ... I love you normalnie

Domyślnie

Mykaj Kornel na 1, jutro postaram sie jakas fotke pstryknac przystojniaczkowi

Domyślnie

Podbijam psiaka, bo nikt na watek nie zaglada

Domyślnie

Biedny Kornelek, w schronie musi siedzieć... Zamiast z własnym ludziem na kanapie...

Domyślnie

W październiku widziałam go na żywo..
    Ma taki szlachetny wygląd jak lew,byłby cudowną ozdobą ogodu..
    Jest także tak spokojny..
    I czemu nikt go nie chce ?

Domyślnie

Kornelowi źle w schronisku.
    Choć ma swoja budę, ale jest lękliwy, chowa sie często do swojego domku, nie udało mi się jeszcze przełamac jego strachu , odpiąć od budy i wiąć na spacer.
    Choć niekłopotliwy dla obsługi schroniska, bo nieagresywny dla ludzi i zwierzat, ale z zerowymi szansami na dom.

"...Jesteśmy z wami od tysięcy lat. Wykopaliska udowodniły, że już dwanaście tysięcy lat temu byliśmy razem. Służymy wam i teraz wszystkim czym możemy - naszymi zmysłami, oddaniem, siłą i sprytem.
    MY PSY..."

Domyślnie

Aniu, próbuj go oswajać, może się przełamie...
    On jest przepiękny, tylko ten lęk...

Domyślnie

Postaramy sie to zmienic w najblizszym czasie

Domyślnie

Kornel jest bardzo fajny i bardzo piękny, ale mnie sie trochę boi-źle mu sie kojarzę, bo ja go wyciagałam na chwytaku z boxow ogólnych, gdzie byl gryziony i przypinałam do budy.
    On lubi być głaskany i miziany, ale boi sie smyczy i boi sie być zabierany od budy.
    Aśka25 obiecała,że zawsze jak będzie to przy nim posiedzi, postara się trochę przelamać ten lęk i moż enawet go wyczesze- choc na razie szczotki też się boi.

MY PSY..."

Domyślnie

Kornelku do góry !!!
    Faworek Nasza galeria
    http://www.zgredek-adopcje.pl/ <-- Zgredek szuka domu!
    14 - 31 lipca na wakacjach, bez dostępu do netu

Domyślnie

Kornelowi kontakt z człowiekiem bardzo potrzebny.

MY PSY..."

Domyślnie

Co tak cicho tutaj ?
    Jak tam u Kornelka ?
    Faworek Nasza galeria

Domyślnie

Cytat Napisał Borówka16 Zobacz post
    Co tak cicho tutaj ?
    Jak tam u Kornelka ?
    Kornelek bez zmian- siedzi w swojej budzie, lubi być głaskany i miziany, ale dać sie odpiać od budy- o co to, to nie.....

MY PSY..."

Domyślnie

Cytat Napisał Ania i Kajber Zobacz post
    Kornelek bez zmian- siedzi w swojej budzie, lubi być głaskany i miziany, ale dać sie odpiać od budy- o co to, to nie.....
    A żaden domek nie jest nim zainteresowany ?
    Faworek Nasza galeria

Domyślnie

Kornelku, a ty nadal w schronisku

Domyślnie

Cytat Napisał nika28 Zobacz post
    Kornelku, a ty nadal w schronisku
    No niestety
    Faworek Nasza galeria

Domyślnie

trzymam kciuki za Kornela, zobaczcie łowickiego Miśka, taki podobny i jeszcze starszy i znalazł rewelacyjny dom!

http://www.dogomania.pl/threads/1730...C-w-swoim-domu

dlaczego na wątku nie ma zdjęć Kornela? Czy ja źle widzę?

Domyślnie

Cytat Napisał mamanabank Zobacz post
    trzymam kciuki za Kornela, zobaczcie łowickiego Miśka, taki podobny i jeszcze starszy i znalazł rewelacyjny dom!

http://www.dogomania.pl/threads/1730...C-w-swoim-domu

dlaczego na wątku nie ma zdjęć Kornela? Czy ja źle widzę?
    Są zdjęcia - na 1 str.
    Faworek Nasza galeria

Domyślnie

no teraz już widzę

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 34 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia