+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 26 do 41 z 41

Temat: Agility, frisbee i inne- pomysł na spacer w Kielcach(klub)

Domyślnie

Myślami będę z Wami i psami na spacerze, a faktycznie całą sobotę i niedzielę spędzę na wykładach. Eh...

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Nas też niestety jutro nie będzie Mam nadzieję, że w przyszły weekend nam się uda to nadrobić!

Domyślnie

Banderia, Ty lepiej nie myśl teraz o spacerach, tylko słuchaj uważnie wykładów, bo liczę na to, że podzielisz się wiedzą
    Do następnej soboty zdążę wydeptać nie tylko nową trasę, ale wręcz całą autostradę - wszystkie moje miejsca wypadów są tak dokumentnie zasypane, że nigdzie nie da się postawić samochodu

Domyślnie

A słuchałam i mam nadzieję wiedzą podzielić się w najbliższym czasie
    Niwa, dobrze, że wydeptałaś w trasy, w najbliższą sobotę znowu spotkamy się o 10.30 na pętli autobusowej na osiedlu Dąbrowa.
    Tym razem przyjdą też kursanci Psiej Szkoły Banderia, będzie kilka psów od bardzo malutkich do całkiem dużych, od szczeniaków, do starszaków.
    Więcej nas i więcej okazji do integracji ludzko psich, psio psich i ludzko ludzkich
    Ponieważ będą też całkiem małe szczeniaki, pewnie nie uda się zrobić forsownego spaceru. Może zrobimy zajęcia w podgrupach. Może trochę koncentracji na przewodniku i innych spacerowo przydatnych ćwiczeń?
    Proponuję tak na wszelki wypadek zabrać linki i kagańce.
    Kto się wybiera?

Domyślnie

Ja o ile nie rozłoży mnie choróbsko do reszty to bardzo chętnie Dam znać dokładniej jutro wieczorkiem, bo cały czas walczę....

Domyślnie

ratunku!!! Tosia z mojego podpisu właśnie leży na stole, ma PRZEŁOM TARCZYCOWY. Potrzebna pomoc finansowa na skomplikowane wyprowadzenie z przełomu. Błagam, zajrzyjcie!
    S.O.S!!! ZAPOMNIANE AMSTAFFY I BULLE WE WROCŁAWIU
    http://www.dogomania.pl/threads/2003...Wroc%C5%82awiu

NIESPEŁNA ROCZNA SUNIA W TYPIE AMSTAFF, SZUKA DOMU
    http://www.dogomania.pl/threads/2118...1#post17336442

Domyślnie

Ja będę jutro (w mniejszym składzie, bo bez Jingli). Chętnie się z Pontim też czegoś nauczymy Zwłaszcza ta koncentracja na przewodniku brzmi nieźle - trzeba zacząć od wytłumaczenia Pontiemu, że ten naiwny głupek i istota pelna błędów na drugim końcu smyczy (ja) = przewodnik

Domyślnie

No i jak tam po spacerku? Mnie niestety rozłożyło choróbsko. Bardzo żałuję, że nie mogło nas być

Domyślnie

A po spacerku fantastycznie
    Dziękuję wszystkil ludzkim i psim Uczestnikom
    Całe 9-cio psie stadko zgodnie biegało razem. Psy szybko ustaliły kto jest bardzo ważny, a kto jeszcze ważniejszy i nie dopingowane przez właścicieli dały sobie spokój z burczeniem na siebie.
    Poćwiczyliśmy trochę koncentrację na przewodniku - jako nagrodę dając możliwość pobiegania z psami.
    Mam nadzieję, że wspólne spacery staną się tradycją. Następny jest zaplanowany na godzinę 9.30 w najbliższą sobotę, tam gdzie zawsze.

Domyślnie

A oto zdjęcia z ostatniej eskapady ekipy szkoły Banderia, kursantów i przyjaciół ze wspaniałymi psiakami. Aura nie sprzyjała, ale dzięki niej zdjęcia wyglądają tajemniczo.

Zakochana Złośnica Moderator
    Viris is on a distinguished road Avatar Viris
    Mieszka w
    Z Krainy TOS / sercem we Wrocławiu

Domyślnie

Hej ja co prawda nie z Kielc ale czasami bywam. Obecnie mieszkam w Ostrowcu i powolutku zbieram przeszkody (na razie mamy slalom i tunel) w drodze koło i może kilka hopek.
    Jeśli byłoby zainteresowanie to mogę raz na jakiś czas przyjechać z przeszkodami, tylko potrzeba jakiegoś płaskiego kawałka ziemi (przeszkody niestety wbijane w ziemię, nie stawiane).
    Na jakiś spacerek też może uda mi się zawitać - ale to jak będzie trochę cieplej bo moja Klara ostatnio zmarźluchem postanowiła zostać ;D

Domyślnie

Witaj
    Jak miło, zapraszamy
    Kolejny spacer w sobotę o 10 tam gdzie zwykle.
    Z hopkami i innymi przeszkodami zapraszam do Kielc oczywiście. Kawałek placu jest w pobliżu naszego spacerowego terenu, jak śnieg stopnieje zobaczymy czy jest w miarę równo.
    Może potrzebni będą ochotnicy do równania i koszenia

Zakochana Złośnica Moderator
    Viris is on a distinguished road Avatar Viris
    Mieszka w
    Z Krainy TOS / sercem we Wrocławiu

Domyślnie

Ja na razie na wyjeździe, wracam 8 marca więc wtedy zobaczę jak moja sucz zniesie pogodę w świętokrzyskiem. I się zgłoszę, brakuje nam ewidentnie psiego towarzystwa!
    W tą sobotę wystawa w Monachium, w następną - pomyślimy może już wtedy się zbierzemy - jeśli będzie spacerek zorganizowany.
    Czy jest szansa na zorganizowanie się od czasu do czasu w niedzielę także? Najczęściej właśnie w niedzielę bywam w Kielcach i dzięki temu mogłabym się pojawiać wcześniej.

Teren koniecznie trzeba trochę przygotować żeby piesy i ludzie się nie połamali jak będą zapierniczać

Domyślnie

Witam i również ja
    Oczywiście jestem chętna na psiowe spacery jak i na agility. Jak tylko brałam moją Fifkę to marzyłam o tym aby uprawiać z nią ten sport, ale jak na razie nie ma w Kielcach żadnego klubu/toru który by to nam umożliwił, a skoro w ck jest tyle osób zainteresowanych to może w końcu coś się uda
    Banderia mam nadzieję, że po wielu latach zobaczę Ciri i Warkę
    PSY Z KIELC ||Agility Kielce-pw! || Fotografia
    Fifka

Domyślnie

Witam!
    Żałuję, że nie znalazłam tego tematu wcześniej, bo ja też byłabym zainteresowana wspólnym spędzaniem czasu. Czy moglibyście napisać gdzie, kiedy i o której się spotykacie (o ile mogłabym, dołączyć do Waszej grupy z moim On-kiem)? Czy to są tylko spacery czy również inne formy aktywności?
    A i czy wiek 15 lat nie dyskfalifikuje mnie już na wstępie ? Jeśli tak to napiszcie od razu, abym nie żyła zbyt długo nadzieją.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Miłośnicy agility

Po usilnych staranich rozkręcenia tego sportu w Kielcach nareszcie coś ruszyło! Razem z Kasią (Kashdog) szukamy chętnych na PIERWSZE KIELECKIE SEMIANRIUM AGILITY Z AGNIESZKĄ NIEDZIAŁEK!!!!
    Jeśli ktoś jeszcze nie kojarzy Agnieszki to występowała ona w programie "Mam talent" z borderem Tajem.

Dodaje filmiki gdzie można zobaczyć ich w akcji:
    http://www.youtube.com/watch?v=VdPZweDxJbY

http://www.youtube.com/watch?v=8WYtiKGx7JA

Koszt dwudniowych zajęć jeśli uzbieramy 8-12 os. grupę to 50zł + 10 zł dla właścicielki placu na którym zjęcia będą się odbywały od pary (człowiek + pies ).

Planowany termin zajęć to 16-17.10 lub 23-24.10.
    Jeśli ktos chce uzyskać jakieś dodatkowe informacje proszę pisać na pw.

Zapraszamy wszystkich obojetnie czy mieli doczynienia z agility (jest to kurs dla mocno początkujących ) i obojętnie jakiego psa posiadacie. Dla ośmielenia dodam, że ja mam owczarka niemieckiego, a Kasia małą zmixowaną tereirkowatą sunie, także rozpiętość w rasach i wielkościach jest bardzo duża.

To może być jedyna szansa na ruszenie agility w świętokrzyskim, więc zabierajcie psy i do roboty!

UWAGA! AGILITY WCIĄGA! UWAGA!
    ZAPRASZAMY!

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia