+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 25 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 610

Temat: Młoda ASTo/bokserka miała umrzeć... bo DZIECKO MIAŁO CZKAWKĘ... >>ZNÓW STRACIŁA DOM:(

Domyślnie Młoda ASTo/bokserka miała umrzeć... bo DZIECKO MIAŁO CZKAWKĘ... >>ZNÓW STRACIŁA DOM:(

edit

AKTUALIZACJA 22 maja

Dafne została bez domu. Rodzina podobno z dnia na dzień zmienia mieszkanie, po czym wraca do Stanów. Dafne nie została wciągnięta na listę wyjazdową...

Mamy dla niej DT, ale nie mamy finansów.
    Alternatywą jest shcronisko, lub eutanazja.

edit

AKTUALIZACJA 08 kwietnia

Dafne zostaje w domu pana Rudolpha

edit

AKTUALIZACJA 03 kwietnia

DAFNE W DOMU!!! NA RAZIE NA OKRES PRÓBNY ZE WZGLĘDU NA OBECNOŚĆ DZIECI.
    TRZYMAJCIE KCIUKI ZA DZIEWCZYNKĘ

edit

AKTUALIZACJA przełom lutego/marca

Dafne przebywa na płatnym tymczasie.
    koszt to 10 zł/doba + karma

PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

za wpłatę od cioteczki z dogo zakupiona została karma dla Dafne
    serdecznie dziękujemy!!!

Cytat Napisał A.R.S. Zobacz post
    Dafne już w DS, więc czas podliczyć finanse i rozliczyć się z DT.
    Dafne pojechała do DT 01.03 wieczorem
    Do DS trafiła 03.04 rano

Co daje 33 dni, doba po 10zł czyli do zapłaty 330zł.

Na moim koncie mam z bazarku 150zł
    ageralion ze swojego bazarku przelała na konto Fundacji Pro Equo (Greven) 70zł
    mamy razem 220zł
    Trochę nam brakuje. Kto wspomoże finansowo?

Chcemy być jak najszybciej "na czysto" z Kingą, bo jest szansa, że weźmie na tymczas Enigmę - astkę ze szczecińskiego schroniska... Pomożecie?

Post #247
    Cytat Napisał ageralion Zobacz post
    Zakonczyl sie bazarek dla Dafne. Calkowity dochod to 69zl.
    Przelalam 70zl na konto fundacji Proequo
    Dziękuję za wpłatę.

Koszty:
    DT u Kingi (01.03-03.04): 330zł
    DT u Agaty (27.05-08.06): 120zł
    DT u Moniki (08.05-30.07): 520zł
    Sterylizacja: 200zł
    -----------------------------
    razem: 1170zł
    ------------------------------------------------------------------------------------

Dafne ma niespełna 3 lata.
    Jest domową, tłuściutką bokserką (?) o ogromnych poładach energii.

Wczoraj właściciel przywiózł ją do weterynarza i zarządał eutanazji. Najpierw twierdził, że pies jest stary i chory, "na wykończeniu". W końcu wyznał, że musi pozbyć się Dafne, ponieważ w domu jest małe dziecko. Dziecko dostało czkawki i suka dziwnie na nie patrzyła.

Zapadł wyrok.

Na szczęście lekarz nie zgodził się uśpić Dafne.
    Obecnie suka przebywa na jego posesji, ale może tam zostać maksymalnie do niedzieli. Doktor ma swoje psy i koty, którymi Dafne próbuje się bawić. Energia ją roznosi, skacze na wysokość ludzkiej twarzy, chce się bawić i pieścić.

Niestety - nie może mieszkać w domu.
    Przebywa pod wiatą na podwórzu... Suńka z ciepłego mieszkania

Jak wejdzie A.R.S. to napisze więcej, to ona "odkryła" Dafne.

edit

TEKST DO OGŁOSZEŃ

Dafne ma 3 lata. Jest mieszańcem amstaffa z bokserem i po obu tych rasach odziedziczyła najlepsze cechy: jest wesoła, niezwykle przyjazna w stosunku do ludzi, żywiołowa i szybko adaptuje się do nowych warunków. Nie przejawia agresji. Chce się bawić i przytulać. Pozytywnie nastawiona do innych psów.

Dafne całe życie spędziła w mieszkaniu. Zachowuje czystość, a pozostawiona sama nawet na kilka godzin - nie niszczy, nie szaleje, nie hałasuje. Umie chodzić na smyczy, tylko czasem ciągnie. Niestety puszczona luzem "głuchnie", więc potrzebna jest długa linka i trening posłuszeństwa. Podstawowe komendy zna.

Przez poprzednich opiekunów została porzucona, ponieważ "dziwnie patrzyła" na dziecko, które miało czkawkę. W związku z tym preferujemy dla Dafne dom bez małych dzieci. Przed oddaniem, suka zostanie wysterylizowana. Jest zdrowa, szczepiona, odrobaczona i zaczipowana.

Do nowego domu Dafne trafi tylko i wyłącznie na zasadach umowy adopcyjnej.
    Ostatnio edytowane przez Greven ; 05-11-2010 o 22:33
    jeśli nie ma mnie na dogo, to kontakt 798 442 669 lub proequo@gmail.com KUP BUZIAKA ZA PIĄTAKA; SIANKO NA WIGILIJNY STÓŁ

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Valp Maxi – karma dla szczeniąt i suk ciężarnych Husse Valp Maxi
    Kompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras

Husse Valp Maxi to karma Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).

Pełna ochrona stawów od urodzenia!
    Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów.

Mocne kości i zdrowe zęby!
    Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Facet debil, a teraz my musimy posprzątać...
    jeśli nie ma mnie na dogo, to kontakt 798 442 669 lub proequo@gmail.com KUP BUZIAKA ZA PIĄTAKA; SIANKO NA WIGILIJNY STÓŁ

Domyślnie

Az boje sie myslec ilu weterynarzy zgadza sie na takie usypianie zwierzat

Soema is on a distinguished road Avatar Soema
    Mieszka w
    Sandomierz / Kraków

Domyślnie

Spytajcie o miejsce u mariamc.. może się uda.. czekamy na więcej fot i myślę, myślę...

Domyślnie

Dziękuję Greven za założenie wątku.

O "bokserce" Dafne wiejskie słuchy doszły mnie już wczoraj pod wieczór. Pojechaliśmy więc dzisiaj zobaczyć i wypytać co i jak. Tak jak pisała Greven urodziło się byłym właścicielom dziecko, a psa... do uśpienia, bo już nie potrzebny... bo teraz się boją... bo jest agresywny... (a na początku przez telefon kręcili, że w ogóle to jest umierający pies ).
    Weterynarz powiedział, że w żadnym wypadku nie uśpi zdrowego psa i nie widzi, żeby był agresywny, no to oni, że im obojętnie, może zrobić z nim co chce. Zapakowali się w samochód i odjechali, a pies został...
    Wet ma przegrodzone podwórze, więc ją tam wpuścił (mówił, że sunia biegała jak oszalała, skakała, brykała, nie mogła się nabiegać). Widać, że potrzebuje dużo ruchu. Wcześniej mieszkała w bloku.

Ostatnio edytowane przez A.R.S. ; 25-02-2010 o 23:04

Domyślnie

Tu przy Rafale widać mniej więcej jaka duża

"On chyba chce się ze mną pobawić?" Skakała jak szalona

Ostatnio edytowane przez A.R.S. ; 25-02-2010 o 23:16

Domyślnie

Ona jest chyba bardziej bullowata niż bokserowata ...

Domyślnie

Ona chyba bardziej w typie asta niż boksera .
    Jest piękna.

Domyślnie

Dogo szaleje

Jeszcze takie:

Pojechaliśmy, a ona została.. Szczekała za nami..

Ostatnio edytowane przez A.R.S. ; 25-02-2010 o 23:33

Domyślnie

Tez mi sie tak wydaje, ze blizej ma do asta

Soema is on a distinguished road Avatar Soema
    Mieszka w
    Sandomierz / Kraków

Domyślnie

Jest piękna i trzeba pomóc, jest na pewno w typie asta, nie ta kufa nie ta sylwetka co u boksia.
    Cudo! Orientuje się ktoś jak z miejscami w Szczecinku?

Domyślnie

Wg mnie mieszanka pół na pół, TTB + bokser.

Boże, ona jest prześliczna... Ona nie może koczować na podwórku, to jest pies z mieszkania...
    No i tylko do niedzieli, a co potem...

Suka, jak marzenie... PIĘKNA!!

Myślę, że trzeba pokazać ją nie tylko boksiowym, ale i bullowatym ciotką.
    Co dwie głowy, to nie jedna

Domyślnie

Jutro zadzwonię do Szczecinka. Czy któraś fundacja "przygarnie" Dafne?

Domyślnie

Zapomniałam napisać, że Dafne jest obecnie w Reptowie (między Szczecinem a Stargardem)..
    Biedna.. tak skakała i się cieszyła, a teraz tam sama

Domyślnie

Cytat Napisał chita Zobacz post
    cudna, wrzucilam na bullowaty
    Możesz podlinkować?

Domyślnie

Wlasciciel genialny... mam nadzieje, ze nie usnie z powodu wyrzutow sumienia!
    A weterynarze chyba wcale nie zgadzaja sie na usypianie zdrowych psow... Raczej staraja sie wlascicielom wybic to z glowy.

Domyślnie

Normalny weterynarz nie uśpi zdrowego psa, ale ja Ci mogę na palcach obu rąk wyliczyć takich, którzy uśpią. Raz, że nikt ich z tego nie rozliczy, więc można wymyślić dowolną chorobę, zwłoki psa do utylizacji i co? i nic. A dwa, że właściciel może poddać eutanazji zwierzę agresywne w stosunku do ludzi. I znów - jak udowodnić, że pies agreswny nie był, skoro leży w lodówce, albo został utylizowany?

Dafne miała szczęście, że trafiła na NORMALNEGO weterynarza.
    Ale ten normalny też nie ma warunków dla boksi/astki.
    Musimy zadziałać.
    Zadziałamy?!

Domyślnie

ale cudna sunieczka.... koniecznie trzeba ją zabrać od tamtego idioty....

Domyślnie

Cytat Napisał Asior Zobacz post
    ale cudna sunieczka.... koniecznie trzeba ją zabrać od tamtego idioty....
    Ktoś tu czyta nieuważnie
    Idiota sam ją oddał. Ona jest teraz u weterynarza, który miał ją uśpić. Ale zostać nie może.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 25 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia