''Diana - Tak to ja. Może i jestem ładna, ale co z tego!? po co mi ta uroda skoro nie mam kochającej rodziny, a przecież to jest dla mnie najważniejsze. Ludzie przychodządzy do schroniska tylko mówią, 'jaka to ja ładna', 'a jaka zadbana', ale nikt nie pomyśli żeby mnie stamtąd zabraćmoże i nie wyglądam na stęsknioną i przygnębioną nową sytuacją, ale ja to ukrywam i z nadzieją czekam na kogoś kto mnie naprawdę pokocha. Pokocha mnie, a nie moją urodę, która jest zgubna dla wielu posiadaczy moich przedstawicieli. Czekamm...''
Diana to suczka pomieszanych ras, alaskan malamute i syberian husky. Jest młoda, bo ma dopiero około 2 lat. Niby powinna szybko znaleźć dom, ale niestety te psy trafiają do schroniska tylko dlatego, że niedoświadczonemu właścicielowi spodobała się mała, puchata kuleczka, ale nie pomyślał, czy jest w stanie się nią zająć. Widać, że Diana cierpi w schronisku, może nie okazuje tego, aż tak bardzo, ale jest strasznie podenerwowana i wtedy skacze i próbuje się wyrwać. Pierwsze dni w schronisku spędziła bardzo dobrze, ale potem trochę się podenerwowała i strasznie zestresowana jest na spacerze. Próbujemy ją uspakajać, ale wiadomo, że tu takich odpowiednich warunków to znowu nie ma.
Cudownie by było gdyby ktoś na stałe zajął się Dianą! : (
ona potrzebuje tylko trochę miłości, kąt w twoim domu i odpowiednią dawkę ruchu..
D-A-J J-E-J S-Z-A-N-S-E !! : ((
a zyskasz cudownego przyjaciela na wiele lat.
----------------------------------------------------------------
Więcej informacji na temat Diany i innych psiaków znajdziecie na blogu założonym przez wolontariuszki z jastrzębskiego schroniska : )
www.pomozpsom.blog.onet.pl
----------------------------------------------------------------
DIANA PRZEBYWA W ''SCHRONISKU DLA BEZDOMNYCH PSÓW'' W JASTRZĘBIU ZDROJU numery kontaktowe znajdziecie na blogu
A OTO ZDJĘCIA DIANUSii =)

Odpowiedź z cytatem

Zakładki