+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 15 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 357

Temat: Pomóżcie uratować bezdomną od ponad roku ON-kę! Ropomacicze, stan poważny!

Domyślnie Pomóżcie uratować bezdomną od ponad roku ON-kę! Ropomacicze, stan poważny!

Trzy miesiące temu miałyśmy zgłoszenie o ON-ce ze szczeniakami koczującej na świętokrzyskiej wsi. Suka była tam bez żadnego schronienia,leżała z maluchami na śniegu, z trudem zdobywała jedzenie.

Pojechały tam dziewczyny i udało im sie zabrać dwa szczeniaki dwumiesięczne oraz szczeniaka suni z poprzedniego miotu - 8-mies, Niko, który do dzisiaj jest w dt u Jaagi.

Niestety mimo kilkugodzinnych starań suki nie udało się złapać, była zbyt przerażona, uciekła w pola.
    Dziewczyny zmusiły tylko miejscowych chłopków do zbudowania dla niej prowizoryczej budy, zostawiły troche jedzenia.
    Uprosiły tez tam kogos z miejscowych, zeby troche karmili sunie, dosłały czasami jedzenie.

Kilka dni temu znajoma dostała tel ,że suka źle się czuje , chciałysmy wezwać weta z pobliskiej wsi, ale okazało sie ,że suka gdzies zniknęła.
    Dzisiaj zadzwonili,ze jest , leży w krzakach i nie może chodzić.

Zorganizowałysmy transport i dziewczyny pojechały ja złapać i zabrać do Kielc do lecznicy.
    Było bardzo ciężko mimo podania Sedalinu i złego stanu suni, ale w koncu sie udało.

Wiecej napisze Agnieszka24, bo ona tam była i wstawi fotki.

Okazało się,że sunia ma bardzo złe wyniki krwi, jest podejrzenie ropomacicza, sunia jest w tej chwili operowana.
    Bardzo prosimy o wsparcie finansowe, nie mamy środków na opłacenie operacji, ani na opłacenie dt.

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Po wielu trudach i staraniach udało nam się złapać sunię, choć momentami traciłyśmy nadzieję. Nie było łatwo. Sunia mimo podania sedalinu była bardzo czujna i szczerzyła zęby - zapewne z bólu. Próbowała uciekać, mimo problemów z chodzeniem. Udało nam się ją złapać dopiero po dwóch godzinach, gdy suńka wbiegła na pobliskie podwórko. Biedaczka posikała się ze strachu gdy zagrodziłyśmy jej drogę i próbowałyśmy złapać. Uciekła i schowała się pod jaką wielgachną skrzynię. Miałyśmy ogromny problem by ją z tamatąd wyciągnąć. Na szczęście sedalin zaczął działać, więc sunia była spokojna. Dzięki pomocy mieszkających tam chłopaków, którzy unieśli skrzynię, mogłam do niej podejść. Była spokojna i pozwoliła sobie założyć obrożę i kaganiec, przy próbie wyciągnięcia jej wszystko się zsunęło i trzeba było zaczynać od początku. Suczka była rozdrażniona tym szarpaniem i za nic nie chciała się dać wyciągnąć z tej dziury! Dopiero po założeniu jej prowizorycznej pętli ze smyczy udało nam się ją wyciągnąć. Biedaczka tak się zapierała, że mało się nie udusiła. Cała się trzęsła ze strachu. Na rekach zaniosłyśmy ją do samochodu - przespała całą drogę.

Sunia dostała robocze imię Lusi. Wet ocenił ją na 5 lat. To był chyba ostatni dzwonek na uratowanie jej.
    Badania krwi są fatalne - ma leukocytozę poziom białych krwinek wynosi 29.000 przy normie 15.000. Jest podejrzenie krwiomoczu i ropomacicza - problemy z chodzeniem mogą być tego objawem
    Dostała od razu antybiotyk i lek przeciwzapalny. Jutro będą dokładne badania krwi.
    Teraz sunieczka jest operowana. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.

Pierwsze zdjęcia, zaraz po złapaniu - niestety w kagańcu. Po prawej stronie skrzynia pod którą się niunia schowała

Ostatnio edytowane przez agnieszka24 ; 05-03-2010 o 23:37
    XXX Hotelik - 1 wolny kojec

Domyślnie

sedalin zaczął działać, pierwszy stras minął i suni się łapki rozjechały...

Ostatnio edytowane przez agnieszka24 ; 05-03-2010 o 23:48

Domyślnie

...................

Ostatnio edytowane przez agnieszka24 ; 06-03-2010 o 00:13

Domyślnie

jeszcze jeden

Domyślnie

Jestem i trzymam kciuki za mamę Nikusia. Dziś sie rozpłakałam, jak dowiedziałam sie, że jest tak bardzo chora, że lezy w krzakach i nie wstaje.
    Całe szczęście, ze jest już operowana, oby tylko przezyła operację w tak ciężkim stanie.

Również prosze o wsparcie finansowe dla suni
    Razem z Nikiem prosimy o pomoc dla jego mamy:
    NIKO:

Domyślnie

mam sporo fantów na bazarek...tylko, że ja nie dam rady go pociagnać...mam jeszcze 18 kalendarzy, figurki i coś tam jeszcze wygrzebię...Divia - dałabyś radę powystawiać bazarek? dobrze ci to idzie może jeszcze troszkę kasy by się uzbierało...

Domyślnie

Biedna sunia leży w Krzakach.

Domyślnie

Divia, ja też mogę coś jeszcze dac na bazarek, jakbys zgodziła się zrobić.

Domyślnie

Sunia już po operacji, to chyba był ostatni moment, żeby jej pomóc, w przeciwnym razie umierałaby tam w wielkich cierpieniach.

Na razie jest podobno wszystko dobrze, ale musimy zaczekac do jutra.
    Jeden dzień może zostać w lecznicy, potem musimy ją zabrać.

Domyślnie

Zaraz będą zdjęcia. Niestety pierwsze są w kagańcu, a drugie w lecznicy - nienajlepsze ale zawsze. Tylko dogo strasznie mi muli :/

Domyślnie

To zdjęcie Nikusia z grudnia, z dnia kiedy był zabrany z tej wsi, był wtedy wygiety w pałąk.

Jego mamie udało sie wtedy zrobić fotkę tylko z daleka.

Domyślnie

Jasne ze zrobie. Juz normalnie sie w tym specjalizuje. Nawet w pracy juz zachachmęcam koperty coby nie kupowac - znaczy takie z odzysku andzia to sie jakos umowimy na odbior, a Jaaga wyslij mi zdjecia. Z racji ze czas goni i kasa potrzebna na juz to andzia moze jakos w poniedzielek sie umowimy gdzies? Daj znac na prv coby nie zasmiecac.
    A poza tym gratulacje cierpliwosci i sukcesu w lapaniu...A sunka bidulka ile sie musiala nacierpiec i pewnie tak strasznie sie bala...Ale teraz to juz bedzie tylko lepiej. JAk juz wpadla w Wasze rece

Domyślnie

Biedna sunka,az sie plakac chce ;-(
    Dobrze, ze udało sie ja złapac.

Domyślnie

Znowu jesteśmy tu same i nie ma żadnego wsparcia dla suni. Skąd wziąć pieniądze na opłacenie leków, operacji, utrzymania ?
    Czy ktos może zrobić podlinkowany banerek dla suni, żeby więcej osób ją zobaczyło?

Domyślnie

Dziewczyny u mnie kiepsko z kasą
    ale jakis grosik wygrzebię. wyślijcie nr konta.
    Kto może zrobi banerek?
    Kilkadziesiąt zagłodzonych, łysych psów. Czy przeżyją?
    http://www.dogomania.pl/threads/2221...nie-dt!/page19

Domyślnie

Mogę przekazać nowe książki na bazarek- nie mam aparatu nie mam jak zrobić zdjęć.
    Niektóre są jeszcze zafoliowane.

Domyślnie

Mogę przekazać nowe książki na bazarek- nie mam aparatu nie mam jak zrobić zdjęć.

Domyślnie

gdzie sunia pojedzie po opuzczeniu kliniki?

Domyślnie

Prawdopodobnie do nas. Miała zamieszkać w kojcu, ale jakoś musimy ją umieścić z Nikiem w domu, skoro jest po operacji.

Domyślnie

Banerek dla suni:

Domyślnie

Cytat Napisał Igiełka Zobacz post
    Igiełka a nie masz możliwości pozyczyc apartau i cyknac fotki?
    Skad jestes moze kogos znajdziemy?

A na czyje konto zbieramy na sunke?

Domyślnie

KarOla, dziękuję za banerek.

Myśle, że tradycynie na konto Erki najlepiej zbierac pieniądze.

Też Uwazam, że najlepiej byłoby zrobić zdjęcia ksiązkom, bo sporo wazą i nie ma sensu przesyłać, ale mozna również podać tytuły oraz autora i zdjęcia znajdzie się w internecie. Tylko tu musimy poczekac na nasza kochaną Divię_gg, specjalistke bazarkową.

Domyślnie

Własnie rozmawiałam z Erką. Sunia przeżyła, ale w najbliższych dniach nie może być transportowana ze względu na cieżki stan. Potrzebne są więc pieniądze na opłacenie jej pobytu w lecznicy.
    Suczka na razie reaguje agresywnie. Mam nadzieje, że to wyłącznie ze strachu i bólu, więc minie.

Domyślnie

Cytat Napisał Jaaga Zobacz post
    Własnie rozmawiałam z Erką. Sunia przeżyła, ale w najbliższych dniach nie może być transportowana ze względu na cieżki stan. Potrzebne są więc pieniądze na opłacenie jej pobytu w lecznicy.
    Suczka na razie reaguje agresywnie. Mam nadzieje, że to wyłącznie ze strachu i bólu, więc minie.
    Nic dobrego od ludzi nie zaznała nie ma się co dziwić takiej agresji.
    Ali zaginął 17.07.2008 r. w Kielcach. Dziś może być wszędzie.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 15 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia