+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 13 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 313

Temat: śliczna, młoda, Majka z szydłowca- ma DS..brata się z Marlonem

Cool śliczna, młoda, Majka z szydłowca- ma DS..brata się z Marlonem

Najnowsze zdjęcia Majki (28.06) - http://www.dogomania.pl/threads/1869...2#post14956892 post 137

20.09 - http://www.dogomania.pl/threads/186911-Majka-z-szyd%C5%82owca-chwilowo-w-DT-do-adopcji-%C5%9Bliczna-sunia-szuka-domu-...?p=15404650&viewfull=1#post15404650

Majka przebywa w DT u pudziana
    .... SZUKA DOMKU

Prosimy o pomoc ...
    nawet najmniejszą ...

osobom mogącym nas wesprzeć finansowo - podam nr mojego konta na PW
    osobom które mogą nas wesprzec np. karmą - podan adres do wysyłki na pw

Dziękujemy ....

ogłoszenia :
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1099172964

obecne deklaracje :
    jednorazowe - kama210 - 50 zł - transport Majki na sterylizację do Radomia /30 zł /
    Aimez_moi - 25 zł - brak
    .....................

kama210 - 20 zł miesięcznie
    anita_happy 25 zł/mc
    hesia - 20 zł /mc

WPŁATY NA MAJKĘ:
    18.06 - 100 zł hesia (deklaracja 20 zł)+ 80 zł na dobry start dla suni ...
    14.07 - 30 zł hesia
    20.07 - 20 zł kama210
    09.08 - 20 zł hesia
    02.09 - 20 zł hesia
    30.09 - 20 zł kama210
    07.10 - 20 zł hesia
    15.11 - 50 zł hesia
    09.12 - 20 zł hesia
    10.01 - 50 zł hesia
    09.02 - 20 zł hesia
    01.04 - 20 zł hesia
    16.05 - 40 zł hesia

suma : 430 zł

wydatki :

1. z wpłat na Majkę :

- 6 zł - pakiet ogłoszeń dla Majki - http://www.dogomania.pl/threads/188593-25-OG%C5%81OSZE%C5%83-tylko-za-6-z%C5%82%21%21-edycja-2.-Na-Ziv%C4%99-kt%C3%B3ra-zbiera-na-hotel.-Do-31.VII.
    - 6 zł - pogrubienie dla aukcji allegro - http://www.dogomania.pl/threads/186911-Majka-z-szyd%C5%82owca-chwilowo-w-DT-%C5%9Bliczna-sunia-szuka-domu....?p=15157613&viewfull=1#post15157613
    - 10 zł - pakiet ogłoszeń -
    - 40 zł - szczepienie przeciw wirusówkom i odrobaczenie /po zniżce/ - http://www.dogomania.pl/threads/1869...1#post15368354
    - 23. 09 - 50 zł - sterylizacja / po kosztach leków / -
    http://www.dogomania.pl/threads/1869...1#post15421138
    - 7.10 - 10 zł - zdjęcie szwów
    - 14.01 - 40 zł - szelki + szczotka
    - 18.01 - 70 zł - wizyta u wet - czyszczenie uszu, krople do uszu
    - kwiecień - gruba , przepinana smycz - 30 zł
    - gryzaki - 20 zl
    - 31.05- transport Majki do Warszawy - 100 zł - http://www.dogomania.pl/threads/1869...1#post17011157

suma wydatków z wpłat na Majkę : 382 zł

pozostało z wpłat 48 zł - za zgodą hesi ... - przekazane dla kolejnej szydłowianki Muffki -
    http://www.dogomania.pl/threads/1869...1#post17495759

dziękuję hesia za wpłaty dla Majuchny ...
    i pudziankowej rodzince za dom tymczasowy
    ...

2. z pieniędzy bazarkowych :

10 zł - obroża - opłacone z naszej szydłowieckiej skarbonki bazarkowej
    15 zł - tabletki na odrobaczenie i ogólne oględziny u weta - opłacone z naszej szydłowieckiej skarbonki bazarkowej
    8 zł /04.07.2010 r. / - identyfikator - opłacone z naszej szydłowieckiej skarbonki bazarkowej - http://www.allegro.pl/item1103691473...adresowka.html
    49 zł - /26.06.2010 r./ - lek zabezpieczający przed babeszjozą - Majka po znalezieniu miała pełno kleszczy - link do skanu z wizyty - http://www.dogomania.pl/threads/1869...1#post14939257
    - z pieniędzy bazarkowych

suma wydatków - z pieniędzy bazarkowych - 82 zł

BANERKI DLA MAJKI

03.06 .2010 r.
    na sunię natknęłam się przez przypadek ...

sunia jest śliczna, młoda / tak mi się przynajmniej wydaje /, nieufna, jednak daje do siebie podejść, widać że jest zagubiona – biega od kosza do kosza na śmieci w poszukiwaniu jedzenia …

nie wiem jak długo kręci się po osiedlu – nie mieszkam w tych okolicach – więc nie byłam wówczas pewna czy ma dom – bo jest bardzo ładna – i liczyłam że ktoś ją wypuścił z domu „na spacerek” , tak jak to ludziska robią w Szydłowcu …

od dwóch dni jeździłam po tych okolicach i dziś ją spotkałam – znowu w okolicach blokowego śmietnika
    i NIESTETY wygląda na to, że nie ma jednak domu – jest brudna, tak jakby leżała w błocie, śmierdzi, drapie się niemiłosiernie,

kiedy dawałam jej jeść przechodziło niedaleko parę osób z pieskami na smyczy – modne yorki, husky , małe szczeniaczki – patrzyli na mnie jak na „ufo” - tylko czekałam na jakiś wredny komentarz... na ich szczęście nikt się nie odezwał …

czyli wychodzi na to że to KOLEJNY targowy podrzutek ze wsi … suki to kłopot – cieczka , szczeniaki , więc najlepiej taki kłopot wywalić …
    PIĘKNY, ZAGUBIONY PODRZUTEK …

boję się czy sunia nie jest po cieczce lub tuż przed nią …. /na razie nie wygląda na zaciążoną, ale nie dam sobie za to ręki uciąć / ,

kasa szydłowiaków świeci pustkami, w kolejce do zabrania z tego ########## miasta mamy jeszcze nieufnego Cywila, który już długo czeka,

PSY z szydłowieckiej ulicy - wątek ogólny
    http://www.dogomania.pl/threads/1821...7#post14327787

dlatego prosimy Was o pomoc …. w rozsyłaniu wątku, pomysłów, deklaracji, karmy,

ZANIM SUNIA ZNIKNIE z tych rejonów, przegoniona, lub zabrana do przechowalni na śmieciowisko ,
    zanim dostanie cieczki lub urodzi ….

moje pierwsze, przypadkowe, spotkanie z sunią ...

dzisiaj jak ją namierzyłam - brudna, w błocie - zwłaszcza tyłek, tylne łapki i zlepiony ogon - na zdjęciu już tak tego nie widać bo ja trochę przetarłam ....

15.06.2010 r.

udało się zabrać sunię z ulicy - sunia jest w chwilowym DT - może tam być do końca czerwca u pudzian321, potem rodzina wyjeżdża
    i Majka pojedzie do yumanji ...

sunia nie jest przyzwyczajona do smyczy, próbuje ją przegryźć i uciec na wolność ...
    ... możliwe że nie wie co to smycz, lub w przeszłości była trzymana przy budzie na łańcuchu lub co gorsza może ktoś ją porzucił przywiązaną do drzewa i udało się jej uwolnić ... stąd taka agresja do sznurków na szyi ...

25.06.2010
    Majka doskonale sprawuje się w mieszkaniu, zachowuje czystość, koty traktuje z lekceważeniem, do innych psów nie jest zaczepna, bo dokładniejszym poznaniu lubi się z nimi bawić ...
    uwielbia gonitwy po podwórku ... lubi się wybiegać ...

kochana sunia ... czeka na swojego człowieka ...

06.08.2010 r.

o majce z DT

Cytat Napisał pudzian321 Zobacz post
    kama zapomniałem napisać o tych kotach sorry
    ...
    A wiec tak, Majka ma troszkę przywódczy charakterek przynajmniej w stosunku do mojego inwentarza
    koty zdarza jej się pogonić jak ktos zadzwoni domofonem, telefonem, a juz w szczególności jak ktoś puka do drzwi wtedy to i moją Gabi czasami przegoni bo Majka sama chce zobaczyć kto to i sama chce sie przywitać / i to w tych sytuacjach dochodzi do spięć pomiędzy Majka-a reszta trzody/ a jak koty są spokojne to i Majka nie musi ich ustawiać do pionu

A tak w ogóle to Majka to naprawdę bardzo fajny i bezproblemowy psiak. Nie szczeka na obcych, na smyczy bardzo ładnie chodzi co najważniejsze nie ciągnie i nie interesują ją inne psy /no chyba że cieczka to wtedy to sie zmienia/. Sygnalizuje, że chce wyjść na dworek. Po za tym jest bardzo kontaktowa towarzyska a przede wszystkim mądra
    Ostatnio edytowane przez kama210 ; 23-08-2011 o 17:45
    Szydłowiec - studnia bez dna ... bezpańskie psy są na każdej ulicy , SUKI W CIĄŻY ... SZUKAMY DOMÓW TYMCZASOWYCH za zwrot kosztów , prosimy o ogłoszenia dla psów zabranych z ulicy

piękna czarnulka ..trochę jak labrador - 3 lata rodziła co cieczkę .. szukamy DT za zwrot kosztów karmy i weta - PILNE

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

ZDJĘCIA MAJKI :

- post 107 -
    http://www.dogomania.pl/threads/186911-Majka-z-szyd%C5%82owca-chwilowo-w-DT-%C5%9Bliczna-sunia-szuka-domu....?p=14900921&viewfull=1#post14900921

- post 120
    http://www.dogomania.pl/threads/1869...1#post14930651

- post 137
    http://www.dogomania.pl/threads/1869...1#post14956837

http://www.dogomania.pl/threads/1869...1#post16109650

album ze zdjęciami Majki:
    http://s1113.photobucket.com/albums/.../majka/?start=

TEKST OGŁOSZEŃ DLA MAJKI

MaJka, bo tak dostała na imię, to sunia o niebanalnej urodzie,
    młoda - ma około 2 lata , jest wysterylizowana i zaszczepiona.
    Majeczka - to sunia w typie "TYLKO MNIE KOCHAJ"

Na początku nieśmiała, ale gdy pozna, że ręka która ją karmi, dotyka -
    - Ta ręka nie bije...
    Majka to taka DOMOWA sunia

Majka to młoda sunia /ma około 2 lat/ ,
    … średniej wielkości / 17 kg/
    … o pięknym spojrzeniu
    Majka została porzucona w targowy dzień w małym miasteczku …
    … przeganiana przez ludzi …
    Sunia została uratowana przez ludzi, którym jej los nie był obojętny,
    obecnie oczekuje w domu tymczasowym w Szydłowcu na SWÓJ NOWY DOM, w którym będzie kochana, bo na to zasługuje ...
    - uwielbia kontakt z człowiekiem, jednak właściciel powinien być konsekwentny w postępowaniu z Majką bo to panna z charakterkiem ...
    - nauczona czystości w domu , sygnalizuje potrzebę wyjścia,
    - nauczona chodzenia na smyczy ,
    - uwielbia ruch i spacery, zabawy ,
    - zna podstawowe komendy,
    Stosunek do innych zwierząt – TOLERANCYJNA, jednak potrafi niekiedy okazać zazdrość o właściciela
    Może trafić do domu gdzie jest suka lub pies NIE BĘDĄCY DOMINANTEM …
    ... NAJLEPIEJ DO DOMU, w którym nie ma kotów - gdyż jest mniej tolerancyjna do kotów, akceptuje - jednak lubi pogonić /obecnie mieszka z dwoma kotami, jednak niezbyt je akceptuje/

oraz małych dzieci /tak poniżej 8 lat .../.

Dla Majki szukamy domu, który chce podjąć się pracy nad psem z charakterem...sunia ma swoje zdanie...karna - lubi sie uczyć...lubi się zmęczyć - w jej przypadku powiedzenie "pies zmęczony to pies szczęśliwy " - to prawda....
    Majka szuka domu bez maleńkich dzieci, które mają zapędy do wtykania psu paluszków w oczy...

.................................................. .............
    więcej zdjęć Majki:
    .................................................. .

Jeśli mieszkasz daleko od miejsca pobytu suni – nie zniechęcaj się, zadzwoń, być może będziemy mogli pomóc w transporcie /partycypacja kosztów paliwa/.
    DECYZJĘ O PRZEKAZANIU PSA PODEJMUJE DOTYCHCZASOWY OPIEKUN PSA, PO WCZEŚNIEJSZYM SPRAWDZENIU WARUNKÓW W POTENCJALNYM DOMU, W JAKIM PIES MIAŁBY MIESZKAĆ ORAZ PO PODPISANIU UMOWY ADOPCYJNEJ.
    Bezwzględnym warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej
    kontakt:
    Anita 692 407 681
    Kamila - 604322515

bezdomne.szydlowiec@wp.pl

.............................inny tekst ...................................

Majka to młoda /ma około 2 lat/ , łagodna, przesympatyczna sunia lubiąca towarzystwo człowieka … średniej wielkości / 17 kg/ … o pięknym spojrzeniu

Majka – i jej historia...
    żywe stworzenie – czujące, kochające, potrzebujące miłości i opieki …
    nie każdy jednak tak uważa … niestety … dla niektórych to zwykły towar, który po przeterminowaniu można zwrócić …
    ale jakiś towar można reklamować lub próbować go zwrócić jeżeli się jednak nie spodobał lub znudził … bo może dostanie się nowy w zamian lub zwrot pieniędzy ...
    psa nie opłaca się reklamować … łatwiej go wywieźć w obcy terem – z daleka od domu … a w zamian wziąć nowego ...
    ... i tak właśnie Majka wylądowała na ulicy w naszym mieście – porzucona w targowy dzień …
    zabłąkana, zagubiona, szukająca jedzenia po koszach i śmietnikach …
    przeganiana przez ludzi …
    młoda, śliczna sunia – DLACZEGO ja spotkał taki los – znudziła się ??? … wakacyjny wyjazd ??? … cieczka i ewentualna ciąża ???
    nikt jej nie szukał …

Sunia została uratowana przez ludzi, którym jej los nie był obojętny, była oswajana na ulicy, dokarmiana, a obecnie oczekuje w domu tymczasowym /tj. dom u osoby która opiekuje się psem na czas znalezienia jej nowego właścieciela/ na SWÓJ NOWY DOM, w którym będzie kochana, bo na to zasługuje ...

- uwielbia i potrzebuje kontaktu z człowiekiem , lubi towarzystwo ludzi ,
    - nauczona czystości w domu , sygnalizuje potrzebę wyjścia,
    - nauczona chodzenia na smyczy ,
    - uwielbia ruch i spacery, zabawy ,
    - zna podstawowe komendy,

Stosunek do innych zwierząt – jak każde nowy domownik musi się zadomowić i poznać nowe otoczenie,

- tolerancyjna do kotów – obecnie mieszka z dwoma kotami , spokojne koty – to Majka spokojna i mająca do nich neutralny stosunek, koty uciekające przed nią lubi pogonić – ale słucha człowieka i przestaje na zawłanie…

- do innych psów – po bliższym , spokojnym poznaniu innego psa - łagodna, kontaktowa, zachęca do zabaw …

- tu należy brać pod uwagę – że zachowanie każdego psa zależy tez od postawy innych poznawanych zwierząt / zabawa lub atak, szczekanie/…

na koniec cytat z wypowiedzi jej tymczasowego opiekuna:
    A tak w ogóle to Majka to naprawdę bardzo fajny i bezproblemowy psiak. Nie szczeka na obcych, na smyczy bardzo ładnie chodzi co najważniejsze nie ciągnie i nie interesują ją inne psy. Sygnalizuje, że chce wyjść na dworek. Po za tym jest bardzo kontaktowa towarzyska a przede wszystkim mądra

Dla Majki szukamy domu, który chce podjąć się pracy nad psem z charakterem...sunia ma swoje zdanie...karna - lubi sie uczyć...lubi się zmęczyć - w jej przypadku powiedzenie "pies zmęczony to pies szczęśliwy " - to prawda....
    Majka szuka domu bez maleńkich dzieci, które mają zapędy do wtykania psu paluszków w oczy...

.................................................. .............
    więcej zdjęć Majki:

Majka została odpchlona, odrobaczona, zaszczepiona, WYSTERYLIZOWANA .

kontakt: Anita 692 407 681 lub Kamila - 604 - 322 - 515 , woj. mazowieckie, okolice Radomia

Istnieje możliwość transportu psa na terenie PL za zwrotem kosztów paliwa

Warunkiem adopcji jest:
    - zgoda na wizytę przed adopcyjną i uzyskanie dobrej opinii od wizytującego,
    - podpisanie umowy adopcyjnej,

Ostatnio edytowane przez kama210 ; 12-03-2011 o 13:19
    Szydłowiec - studnia bez dna ... bezpańskie psy są na każdej ulicy , SUKI W CIĄŻY ... SZUKAMY DOMÓW TYMCZASOWYCH za zwrot kosztów , prosimy o ogłoszenia dla psów zabranych z ulicy

piękna czarnulka ..trochę jak labrador - 3 lata rodziła co cieczkę .. szukamy DT za zwrot kosztów karmy i weta - PILNE

Domyślnie

rezerwacja .....

Domyślnie

ja na dobry początek - mam nadzieję - deklaruję jednorazowo 50 zł ....

jak najszybciej zabieram się za bazarek dla suni i Cywila ....
    Ostatnio edytowane przez kama210 ; 03-06-2010 o 17:32

Domyślnie

wskakuj psino na pierwszą ... chociaż na chwilę ....
    robię bazarek ... jeszcze zejdzie trochę ... ale może uzbiera się na Twój lepszy los ...

Domyślnie

Kama ........ sunia jest śliczna....
    Cały czas będę ja podrzucać.......
    Jeżeli chodzi o zbieranie kasy to dołączam się do Ciebie....
    Nie wiem może 25zł....

Domyślnie

Kama ..... imie dla sunieczki podaj......
    Koniecznie.

Domyślnie

na ciotkę Aimez zawsze można liczyć .....

Domyślnie

Psiunia pokazujemy się wszystkim........

Domyślnie

no to dam jej na imię Majka ....
    wieczorem pojadę jej poszukać i dać jeść, mam nadzieję że ją znajdę .....

Domyślnie

No to ...... Majka...
    Majeczka pokazujemy sie wszystkim.....

Domyślnie

Majka raniutko sie pokazujemy.....

Domyślnie

szukałam wczoraj suni, nie namierzyłam jej, ale wiem że się kręci po osiedlu, mam nadzieję że uda jej się pomóc ..

Domyślnie

Bede dzis tam na zakupach... porozgladam sie za mala....

Domyślnie

Nigdzie nie widzialam psinki.....
    Majka...... zapros Cioteczki do odwiedzinek....

Domyślnie

Majka co tam u Ciebie, gdzie Ty sie podziewasz?.....

Domyślnie

poeciałam dziś na osiedle i ją spotkałam tam gdzie ostatnio , leżała taka samotna pod drzewem,
    dałam jej puszkę jedzenia, zjadła prawie całą , wyrwałam jej dwa kleszcze ...
    i niestety musiałam ją tam zostawić ...
    ... może uda jej się pomóc... na razie kiepsko to widzę ...

Domyślnie

Boziu.... wyobrazam ja sobie taka sama pod drzewem.....
    To jest maly piesek....Kama moze pomyslimy o jakims hoteliku?

Domyślnie

Domyślnie

Cytat Napisał Aimez_moi Zobacz post
    Boziu.... wyobrazam ja sobie taka sama pod drzewem.....
    To jest maly piesek....Kama moze pomyslimy o jakims hoteliku?
    ona jest taka trochę poniżej kolana...
    ... ja chciałbym pomyśleć o hoteliku, ale kassssssssssaaaaaaaaa potrzebna , a jej nie ma...

trzeba będzie trochę porozsyłać wątek....

Domyślnie

Kama....kasa jest zawsze jakos do wykombinowania......
    masz jakis hotelik ?.....

Domyślnie

miejsce w hoteliku sie znajdzie..ale kasa potrzebna :/
    wynegocjuje 200/250 - moze da rade:/ PLUS WET i karma od czasu do czasu
    jak pozbede sie od yumy islandczyka to mam nadzieje, ze wynegocjuje..prawda yuma:P

jak narazie zbierajmy 250

KAMA szukaj Panny...problem w tym, ze ona maloadopcyjan..ida wakacje - posiedzi w hotelu...
    ale cóz poradzic..sunieczki maja pierszenstwo
    daje 25zł/mc
    rezerwuje 50 zl na cywila
    WRAK OWCZARKA daj DT-darujesz życie

Domyślnie

kama....z tym, ze mała małoadopcyjna - to nie chodzi o jej urode..dla jasnosci..bo ma swoj urok,,,
    ale chodzi o to jej wycofanie :/
    zagubienie..jest szansa, ze jak dostanei toche milosci otworzys ie szybko...

powodzenia mala!!!odnajdz się

Domyślnie

Kama psineczka jest caly czas w tym samym miejscu?

Domyślnie

KAMA trzeba porozsylac watek..same sobie rady nie damy...
    CYWILA trzeba zabierac poki sie da

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 13 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia