+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 41

Temat: Duży, młody pies Azor MA JUŻ DOM!!!

Domyślnie Duży, młody pies Azor MA JUŻ DOM!!!

Azor - pies w typie prawdziwego psa:

Azor ma rok. Od kwietnia mieszka w schronisku.
    Jest sporych gabarytów, ale widać, że to naprawdę młody pies.
    Przyjazny, energiczny, wesoły.
    Uczy się w szaleńczym tempie - uczestniczy w szkoleniowym programie LIRA.
    Dostałam go pod opiekę w ubiegłą sobotę i w ciągu godziny z radością i wielką chęcią opanował kilka komend.
    Bardzo lubi kontakt z człowiekiem. Bez problemu pozwala się szczotkować.
    Nie ciągnął mnie na smyczy, nawet tuż po wyjściu z boksu
    Bardzo łatwo można go polubić - jest pełen uroku i zalet.

Właściwie każdy, kto chciałby mieć psa z tych nieco większych - powinien się w Azorze zakochać

Mam nadzieję, że stanie się to jak najszybciej.

Zdjęcia na razie tylko 2, z telefonu. Ale w sobotę postaram się o dobre fotki.

A CO Z TYMI USZAMI? Widzicie, że są kompletnie z innego psa? A może jakieś UFO zostawiło sobie na głowie Azorka antenki?

Kontakt w sprawie adopcji: 501 536 467

ogłoszenia Azorka:
    http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5904...y_pies_do.html
    http://www.adopcje.org/edycja_adopcji-51939.html
    http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/...psy/Azor,17882
    Ostatnio edytowane przez leonarda ; 18-08-2010 o 16:59 Powód: pies znalazł dom

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

zapisuje się u ślicznego Azora

Domyślnie

Azor dodany na katowicki wątek . Jest na 2 stronie.

Domyślnie

Dziękuję za założenie wątku Azorowi

Domyślnie

Jutro spacer z Azorem. Zdjęcia też będą, postaram się wrzucić je tu jak najszybciej. I w końcu zacząć ogłaszać psinę.

Domyślnie

Spójrzcie w te oczy...

Azorek kochany czeka.
    Dzisiaj miałam ciężki dzień i nie zdążyłam tu nic napisać. Ale spacer był, zdjęcia są, o Azorze jutro więcej będzie. Nauczył się już ślicznie warować i podawać łapę - poza tym, co poprzednio, czyli siadaniem na wprost i przy lewej nodze. A to dopiero 2 krótkie szkolenia...

Chyba ma też ochotę na zabawę piłeczką, próbuje aportować patyk i w ogóle jest super!!

Tylko psów (zwłaszcza małych samców) nie lubi za bardzo...

Wyjadanie smakołyków....

Ostatnio edytowane przez leonarda ; 20-06-2010 o 08:57

Domyślnie

Mam nadzieję, że pojedzie we wtorek na pokaz psów. Jest taki reprezentacyjny - może ktoś fajny go zauważy?

Domyślnie

Śliczne zdjęcia . Wrzuciłam na stronkę.

Domyślnie

To może jeszcze jakieś dorzucę

Domyślnie

Pięknota . Dlaczego ludzie tego nie widzą?!

Domyślnie

No, właśnie?

Domyślnie

Azorku biedny, cisza u Ciebie i nawet ja, wredna, w sobotę nie mogłam przyjechać. I dopiero będę w przyszły czwartek Za to spróbuję nadrobić jak najszybciej braki - firmówka będzie jutro gotowa i wydrukowana, za ogłoszenia też się biorę. Lepiej późno niż wcale, a ostatnio straszne problemy u mnie z czasem...

Domyślnie

Zrobiłam Azorowi cafeanimal .

Domyślnie

Dziękuję ślicznie Ja też

Z Azorkiem widziałam się wczoraj, po dwóch tygodniach nieobecności. Był, jak zwykle, wesoły, dobry i bardzo uprzejmy. Chodził ze mną ładnie na smyczy, siadał, warował i dawał łapkę, dopóki go słońce nie zmęczyło. Nawet dla NIEKTÓRYCH piesków był przyjacielski; próbował się pobawić ze szczeniaczkiem, ale Ewa (opiekunka) się trochę tego wystraszyła W końcu skrajna różnica w rozmiarze

Azor lubi parówki, zresztą - nie jest wybredny. Na jutro jednak szykuję mu gotowane mięsko

Wreszcie się jakoś odnalazłam i zrobiłam firmówkę (jutro będę rozdawać do rozwieszenia) i parę ogłoszeń. Linki wkleję do pierwszego lub drugiego postu.

Azor jest taki fajny i mądry i ufny - szybko dom!!

Dziękuję soboz za zdjęcia Widać na nich, jaki wyszkolony

Pozwolę sobie je potem wkleić.

Domyślnie

To zdjęcie, na którym podaje łapkę, wrzuciłam na stronę schroniska .

Domyślnie

Zamiast zdjęć na razie informacja - miałam dziś telefon w sprawie Azorka. Pani umówiła się ze mną na czwartek. Zobaczymy, co z tego będzie.. Pani miła, Azor jej się bardzo podoba - tylko obawia się, że może być za duży. Ale on taki fajny - jeśli ktoś do niego przyjedzie, może Azor sam przekona do siebie?

Domyślnie

No to trzymamy kciuki!

Domyślnie

OOOO!!! Ja też trzymam kciuki

Domyślnie

Kilka zdjęć Azorka ze spaceru:

I ładny, i mądry

Domyślnie

Azor jest cudowny będę trzymać kciuki w czwartek by pani zainteresowanej podbił serce

Domyślnie

Azorku, zaglądnij pani głęboko w oczy...

Domyślnie

Również trzymam kciuki za Azorka!

Domyślnie

Azor dzisiaj zrobił co mógł - ciągnął panią na smyczy (mnie nie), skakał po niej, nie chciał siadać bez parówki itp. Mimo to - chyba i tak się spodobał Nie ma rezerwacji psów, ale pani zdecydowanie chce go wziąć. Zrobiłaby to dzisiaj, ale wyjeżdża na początku sierpnia na 2 tygodnie i nie może tam zabrać psa. Wahała się, ale stwierdziła, że nie ma sensu mieszać mu w głowie i zamierza przyjechać po niego w połowie sierpnia, a odwiedzić go najprawdopodobniej w przyszły czwartek. Przyszła przygotowana, po przeczytaniu zaleceń szkolenia "Wesołej łapki". Azor, prawdę mówiąc, robił głównie to, co sam chciał..
    Mam nadzieję, że pani się po niego zgłosi - a wszystko na o wskazuje.
    Azorek mieszkałby w mieszkaniu, nie w domu - i straszyłam, jak mogłam - sikaniem, szczekaniem, zniszczeniami... Ale pani się nie dała. Miała dużego psa przez kilkanaście lat. Stwierdziła, że na początku trzeba się liczyć ze wszystkim.
    W weekendy miałby wyjazdy z panią w teren, miałby też być towarzyszem do wspólnego biegania.
    Myślę, że byłoby dobrze. Jestem z panią w kontakcie.
    Zobaczymy za miesiąc.

Domyślnie

O to widać Pani zdecydowana. I dobrze bo jeśli ktoś zawahałby się na Twoje 'straszenie' lepiej żeby na Azora się nie decydował. Potem mógłby się rozmyślić :/ Teraz trzeba cierpliwie poczekać...

Domyślnie

A, jeśli Azor trafi do tego domku, najprawdopodobniej będzie miał na imię Czesław. A właściwie Czesiu. Wyraziłam na to zgodę

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia