-
Śliczna Kaja wróciła z adopcji- udało się Kaja jedzie do hoteliku :)
Kaja to mała sunia, która została adoptowana ze schroniska w Zabrzu 9 lat temu, niestety w sobotę znowu do niego wróciła. Pytacie dlaczego- bo Pani Kaji zachorowała a "Pan" chciał się pozbyć kłopotu...

Domem Kaji do tej pory był ogródek, który właściciele sprzedali, co jak przypuszczamy było m.in. powodem oddani suni do schroniska. Ludzie, którzy przywieźli Kaję okazali się zupełnie pozbawieni jakichkolwiek uczuć...po tym jak zobaczyli i usłyszeli w jakich warunkach będzie mieszkać Kaja oburzyli się i stwierdzili, że oni to i tak mają dobre serce i powinno się im podziękować za to, że oddają Kaję do schroniska. Stwierdzili również, że sunia nie nadaje się do mieszkania w domu. Na pytanie skąd to wiedzą odpowiedzieli, że jak ją brali do domu w momencie jak było szczepienie czy jak ją trzeba było wykąpać to ona nie umiała się w domu zachować. Powiedzcie jak można stwierdzić czy sunia nadaje się do mieszkania w domu w taki sposób, oni zwyczajnie nie dali jej szansy, nie chcieli sprawdzić czy Kaja może mieszkać w domu czy nie...Nie zrobili dla niej kompletnie nic.

Kaja pierwszy dzień spędziła w małym pomieszczeniu między prysznicem a WC, nie piszczała, nie szczekała, nie drapała a nawet pomimo tego, że właściciele twierdzili co innego nie zrobiła siku ani się nie załatwiła. Wydaje mi się, że tak nie zachowuje się pies, który nie nadaje się do mieszkania w domu.

Kontakt z Mysią czyli Gosią (pracownikiem schroniska)
e-mail: gosha160@wp.pl
tel.: 692-581-343
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie"
ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice
Biuro otwarte:
poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00
sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00

Możemy pomóc w transporcie na terenie Polski, jeśli będzie taka potrzeba.
Deklaracje na ogłoszenie Kajuśki w Dzienniku Zachodnim:
mikoada- 10zl
Ingrid44- 20zl
Dave (znajomy Ingrid44) - 70zl
Syla - 10zl
Bjuta - cos dorzuci
LadyOri - 15 zł
Razem - 125 zl + od Bjuty
Kaja ma szansę jechac do hoteliku w Przebieczanach na chwile obecną ma następujące deklaracje, za które pięknie dziękujemy
Deklaracje stałe potrzeba 300 zł
Deklaracje stałe:
20zł - mikoada
20zł - Ingrid44
15zł - _Goldenek2
5zł - Bjuta
30zł - kmurdz
5zł - Ajula
10zł - ARDNAS
10zł - mąż ARDNAS
10zł - Jolanta08
50zł - Leyla
20zł - koziczka85
5zł - gabek
15zł - AresekSE
10zł - ulka1108 (od stycznia)
15 zł - ilon_n
30 zł - violad1
10 zł- waldi481
10 zł - Ewa Gałązka
20 zł - Pani Krysia z Poznania
10 zł - salbinka
Razem: 320zł
Deklaracje jednorazowe:
? zł - BonaJ
20zł - Kapsel
? zł - bzam
100zł - IVV
? zł - ogonek2
? zł - Funky
20zł - ulka1108
Ostatnio edytowane przez mikoada ; 03-11-2010 o 11:05
Podpis usunięty - patrz Regulamin
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Husse Lax&RisHypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym
Husse Lax&Ris to karma
Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.
Hypoalergiczny łosoś i ryż!
Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.
|
Odpowiednia dla psów o białej sierści
Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.
|
-
-
PIENIĄDZE NA LECZENIE KAJI
WPŁYWY
50 - _Lara (8.VI)
10 - Gonia13 (8.VI)
200 - Bożena z Zabrza (9.VI)
10 - Salibinka (15.VI)
32 - Beatkaa z bazarku (22.VII)
26 - Beatkaa z Bazarku (7.VIII)
20 - Ingrid44 (7,IX)
50 - spadek po Dżulbarsie (pieniążki wirtualne w postaci 100 do podziału na Kaję i Kajtka)
26,36 - Bjuta (7,IX)
czyli 424,36
KOSZTY
- 65 badania Kaji (27.VI)
- 188,96 - TROVET Renal Insufficiencie Diet (28.VI)
- 45,90 Ipakitnie (28.VI)
- 124,50 połowa 14 kg. karmy Royal renal canin, który kosztowła 249zł kupione na spółę z Kajtkiem (7.IX)
czyli - wydatki ogółem 424,36
różnica wynosi 0
Ostatnio edytowane przez Bjuta ; 08-09-2011 o 18:13
-
Nie ma za co, mam tylko nadzieję, że przyniesie on szczęście Kajusi
-
dodałam Kaję na NK http://nasza-klasa.pl/profile/22008220/gallery/album/3
Mysia mam pytanie czy na NK mogę również podać Twój nr telefonu, póki co jest mój
-
-
miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie i znajdzie się szybciutko kochający i przede wszystkim odpowiedzialny domek, na wczorajszym spacerku Kajusia była bardzo grzeczna to naprawdę przewspaniała psinka...
-
Wzięcie psa do domu to jakieś zobowiązanie,nie można później od tak oddać psa do schroniska z byle powodu. 
W górę kochana! Musisz szybko znaleźć nowy,lepszy domek !
-
Dzień dobry Kajuniu
-
Mam nadzieję, że jutro Krzysztof zrobi jej piękne zdjęcia i ruszymy ostro z akcją ogłoszeniową!
-
właśnie chciałam napisać, że w wolnej chwili zabiorę się za ogłoszenia dla małej nie jestem jakaś mocno biegła w ich robieniu, ale coś wykombinuję
poczekam jednak do jutra jak będą te zdjęcia
-
Czytam i aż nie do wiary...co za potwory, nie ludzie,a sunia sympatycznie wygląda.Szkoda, że tak źle trafiła, no i starsza już jest.Kaja, jesteś w dobrych rękach teraz.Dziewczyny tu cuda wyczyniają.
-
-

Napisał
Mysza2
świetna myśl, podpisuję się pod nią...
-
Strasznie mi zal suni. Niektorzy ludzie to potwory
Zeby tylko szybciutko domek znalazla.
-

Napisał
mikoada
właśnie chciałam napisać, że w wolnej chwili zabiorę się za ogłoszenia dla małej nie jestem jakaś mocno biegła w ich robieniu, ale coś wykombinuję

poczekam jednak do jutra jak będą te zdjęcia

Niestety Krzysztofowi coś wypadło, więc w czwartek pojedziemy na fotosesję...
-
Będę trzymać kciuki za nowy domek
Kajusiu uszy do góry
-
Kajuniu Twoi właściciele chyba już o Tobie zapomnieli, bo co z tego, że mieli Cię ponad 9 lat... tak trudno przecież wykonać chociaż jeden telefon i zapytać jak sie czujesz. Tutaj na dogomani będziemy o Tobie pamietać i znajdziemy wymarzony domek....
Prawda?
-
będziemy się starać z wszystkich sił żeby Kajusia szybciutko trafiła do nowego odpowiedzialnego domku...
-
Podniose chociaz
-
i ja podniosę Kajunię a jutro jak będą nowe zdjęcia ruszymy z ogłoszeniami, przede wszystkim to chyba allegro
-
W górę Kajuniu !
Trzeba Ci szybko znaleźć domek...
-
-
Jutro, tzn. właściwie już dzisiaj jak będą nowe zdjęcia poogłaszam Kajunię i będę mocno trzymała kciuki żeby jakiś super i przede wszystkim odpowiedzialny domek się zgłosił
-
Uprawnienia