+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 29 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 709

Temat: Młoda, duża sunia szuka wymarzonego domu

Domyślnie Młoda, duża sunia szuka wymarzonego domu

Głód, zimno , brak opiekuna, maluchy co cieczkę, poniewieranie przez napotkanych ludzi ... Tak wyglądało życie Sary - piętno tego widać do dzisiaj. Mimo ze sunia ma ok. 4/ 5 lat na pycholu wyraźnie odznacza się siwizna, a skóra na brzuchu jest rozciągnięta do granic możliwości .
    Jednak wystarczy spojrzeć troszkę uważniej , w piękne ufne oczy – widać w nich niesamowita siłę wewnętrzną i nadzieję ...

Sara mieszka obecnie w Domu Tymczasowym , bardzo szybko nauczyła się chodzić na smyczy , ze nie każdy napotkany człowiek oznacza niebezpieczeństwo. Ktoś by powiedział ze dziki pies będzie nieszczęśliwy w bloku , że będzie trudno mu się przystosować . A wystarczyło dosłownie kilka dni by Sara poczuła się pewnie, by poczuła się szczęśliwa.
    W domu nic nie niszczy, nie szczeka, nie załatwia się – oaza spokoju i łagodności .
    Przychodzi do człowieka i delikatnie podkłada swój łeb pod rękę prosząc o odrobinę czułości , Sara wie ze tak właśnie powinno wyglądać życie, że miejsce psa jest u boku człowieka i tylko to dla niej się liczy .

Ta niezwykle mądra i wrażliwa psina czeka na odpowiedzialnego opiekuna, kogoś kto pokocha ją tak mocno jak na to zasługuje i zadba o nią tak, by już nigdy więcej nie cierpiała .
    Nie pozwólmy by wróciła do poprzedniego „życia”
    Sunia jest już wysterylizowana

Zdjęcia strony: 62, 66
    Ostatnio edytowane przez ananas ; 17-08-2010 o 22:13

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Jak to w opuszczonej chałupie? To nikt się nimi nie zajmował? Ja w takim razie przeżyły?

Domyślnie

kontakt w sprawie adopcji
    moj numer - 784645791
    magdalenka2411@poczta.fm

CHŁOPAKI:
    ANANAS - już w nowym cudownym domku w Krakowie!

ARES - już w nowym domku w Katowicach

PROMIL - już w nowym domku koło Wadowic!!!

KARAT
    - już w nowym domku koło OLKUSZA

Ostatnio edytowane przez 2411magdalenka ; 26-07-2010 o 11:29

KRAKVET - GŁOSUJMY NA KLEMBÓW !!! 300 psiaków czeka na pomoc ! http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14699

Domyślnie

Wiadomo, matka należy do pewnego dziadka- pustelnika, który przygarnia wszystkie zwierzęta, które do niego przychodzą pomimo, że jest w stanie wyżywić tylko siebie. Ta suka co się oszczeniła żyję, bo karmią ją ludzie z okolicznych domów lecz pomimo tego jest zaniedbana i wychudzona więc sterylizacja może spowodować, że nie wybudzi się z narkozy.
    Co do szczeniaków to nie wiem jakim cudem przeżyły ale nie wiem też czy wciąż mają się dobrze z uwagi na to, ze matka obawiała się o młode i przeniosła je w inne miejsce, prawdopodobnie w gęstą trawę za tym domem.

Domyślnie

DZIEWCZYNKI

TONYA - już w nowym domku w KRAKOWIE

TOSIA - już w nowym domku w KRAKOWIE

PCHŁA - powrót z adopcji... SZUKAMY DOMKU...

Cioteczce Ellig dziękujemy za karmę Arion Premium L.B. i uszyska
    Cioteczce nina_q dziękujemy za odnalezienie w trawsku i przywiezienie do Gdowa i I. odrobaczenie
    Wujkowi Ananasowi dziękujemy za uratowanie nam życia i szansę na lepsze jutro

Rozliczenie wpłat

20 zł nina_q 15.07
    30 zł marcusleonus 15.07
    27 zł agada 16.07
    20 zł Bjuta 16.07
    50 zł nowa Pani ananasa 17.07
    10 zł TROCERA9 20.07
    10 zł Pliszka 26.07
    5 zł Jo37 27.07

RAZEM: 172 zł

WYDATKI:
    30 zł - paliwko trasa Gdów Wadowice (17.07)
    20 zł - weterynarz, badanie pod kątem grzybicy (19.07)
    26,80 zł - Nizoral do kąpania psiaków (butelka 60ml) (19.07)
    59 zł Imaverol (20.07)

zostało: 26,20 zł
    Ostatnio edytowane przez 2411magdalenka ; 29-07-2010 o 21:43

KRAKVET - GŁOSUJMY NA KLEMBÓW !!! 300 psiaków czeka na pomoc ! http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14699

Domyślnie

Eee dt tzn co?

Domyślnie

znaleźć im domy tymczasowe (dt) w których doprowadzono by je do porządku (odrobaczenie, odpchlenie, ew. szczepienia), w przypadku matki - doprowadzić ją do dobrego stanu i sterylizacja... równocześnie szukać wszystkim domów stałych..
    dosyć duży kłopot, bo stadko potężne, a zainteresowania dotychczas żadnego

Domyślnie

Jakiej wielkości jest matka szczeniaków?

Domyślnie

Ona ma około 60cm.

Domyślnie

to wcale nie taki maluch..

Domyślnie

O matko dramat za dramatem , na szybko trzeba im znaleźć domy tymczasowe i zabrać je stamtąd
    Napiszcie na wątku krakowskim , może wspólnie coś uda się wymyślić chociaż wszyscy zapsieni maksymalnie
    Ananas konieczne są zdjęcia każdego z maluchów, możesz je jakoś zdobyć ? Jak są zdjęcia można ogłaszać maluchy . Na dogo nikt pewnie nie weźmie już żadnego psa bo jak pisałam wszyscy zapsieni

Jak będą zdjęcia można bazarek z nadawaniem imion zrobić , zawsze to kilka groszy na utrzymanie maluchów .
    Najważniejsze to domy tymczasowe i żeby zabrać je ...

wstawiam zdjęcia

matko jaki nosek upaprany

Ananaas trzeba maluchy poogłaszać, zrobić im allegro . Jak będę miała chwilkę podeślę strony gdzie można maluchy ogłaszać .

Domyślnie

Wrzuciłam psiaki na allegro i na szerloka.Przydałoby się regularnie je ogłaszać w anonsach: www.anonse.com Zaraz je tam wrzucę,tylko jak ich już nie będzie to daj cynk,to je wycofam.Już ogłoszone w anonsach-będą wydrukowane 15 i 22lipca.Jeśli do tego czasu nie znajdą domu,to ok. 20lipca ogłoś je ponownie,bo ja już nie dam rady na dłuższą metę-mam kilkadziesiąt psów do ogłaszania ze świętokrzyskiego i nie wyrobię.Każde Twoje ogłoszenie drukują w 2 wydaniach anonsów.Wpisuj miasto Kraków w lokalizacji,bo tak wpisałam i Twój nr będzie przypisany do Krakowa.Na inną miejscowość ze swoim nr raczej nic nie ogłosisz,chyba że na kuponie z tej gazety lub ogłoszenie płatne.
    Ale znalazłeś gigantyczne "gospodarstwo"
    Powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez Zuzka2 ; 09-07-2010 o 01:05

Domyślnie

Jestem i ja (za zaproszeniem 2411magdalenki). Na razie kompletnie nie mam jak pomóc, bo my jak większość jesteśmy zapsieni po uszy... Ale będę myśleć jak pomóc, a póki co podnoszę.

Chwilowo mam utrudniony dostęp do neta, więc na dogo będę bywała rzadziej. W razie czego proszę o PW bądź kontakt telefoniczny.

Domyślnie

odwiedzał Pan psiorki ostatnio? są wszystkie? czy wszystkie wyglądają na zdrowe?
    czy ma Pan szanse przeniesienia szczeniaków i matki w bezpieczne miejsce? tj ogrodzoną przestrzeń, gdzie będzie możliwe dokarmianie piesków i opieka nad nimi do momentu wydania...
    Czy ma Pan możliwość pokazania piesków weterynarzowi? zapewne odrobaczenie, odpchlenie jest konieczne..

Jeżeli nie, trzeba spróbować znaleźć osobę, która się tego podejmie - dla dobra szczeniaków i ich matki. W tym celu proszę spróbować porozsyłać wątek.. wchodzić na różne tematy z głównego forum i zapraszać osoby tam się udzielające - podawać link do tego tematu.

Jeżeli wyda Pan szczeniaki osobom nieodpowiedzialnym, a matkę pozostawi samej sobie - to żadna pomoc dla zwierząt, wszystkie będą się rozmnażać w kosmos, a problem bezdomności (i cierpienia) będzie się tylko pogłębiał...

Domyślnie

ooo! Przyszło kilka Cioteczek dziękuję! bo sama nie wiem z której strony tą sprawę ugryźć.. maluchów dużo i bojaźliwa sunia... najlepszy byłby tymczas... ale czas niesprzyjający (wakacje).. no i dużo szczeniaków wszędzie (

Domyślnie

Najwazniejsze jest ,zeby cala psia rodzine odrobaczyc i odpchlic, lacznie z mama i dobrze je odzywic.Najlepiej podawac sucha karme na poczatek namoczona woda.Mama psiakow musi dostacawac duzo jedzenia ,zeby miala sile przetrwac przyszly zabieg kastracji.
    xxxx52

Domyślnie

czy któraś z Cioteczek dałaby radę zrobić banerek wykorzystując dostępne fotki?

Domyślnie

O mamma mia- następne biedy. Jakiś wysyp szczeniaków
    Sama mam teraz 2 szczylki z pięciu znalezionych tydzień temu na śmietniku w Wieliczce. Tak więc mogę tylko podnosić.
    Podrzucę też ten wątek osobie, która teraz często przebywa w Gdowie - napewno chętnie podjedzie tam z jakimś jedzonkiem dla psiakow

Domyślnie

Szczeniory nie są u mnie...

ananas gdzie są dokładnie szczeniaczki z mamą?
    POMOC powoli nadchodzi

nina_q is on a distinguished road Avatar nina_q
    Mieszka w
    wsi spokojna, wsi wesoła k Krakowa

Domyślnie

Oj, oj sporo tych piesków. A gdzie one obecnie są? Są bezpieczne? Madzia wiesz coś więcej?

Domyślnie

wskakuje ale na razie brak pomysłów

Domyślnie

nie wiem gdzie są, próbuje ściągnąć opiekuna psiaków...
    zaczęłam intensywniej działać od wczoraj wieczora, myślałam, że podnoszenie wątku samo przyniesie efekt, ale chyba zapychanie skrzynek jest skuteczniejsze

Domyślnie

Na razie zapisuję, muszę poczytać, ale nie teraz...
    Szukam pilnie transportu Zamość-Kraków dla kociaka , naprawdę PILNE!!!

Domyślnie

Oj a ja myślalam (moja wina, że czytam bez zrozumienia) że one są gdzieś w Gdowie

Domyślnie

ale swoją drogą rozważam dt, ale jak mąż usłyszał 10 szczeniaków + matka to zagroził zablokowaniem dogo

...a poważnie, myślicie, że ile czasu zajmie znalezienie domków takiej gromadce?

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 29 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia