-
Młoda, duża sunia szuka wymarzonego domu
Głód, zimno , brak opiekuna, maluchy co cieczkę, poniewieranie przez napotkanych ludzi ... Tak wyglądało życie Sary - piętno tego widać do dzisiaj. Mimo ze sunia ma ok. 4/ 5 lat na pycholu wyraźnie odznacza się siwizna, a skóra na brzuchu jest rozciągnięta do granic możliwości .
Jednak wystarczy spojrzeć troszkę uważniej , w piękne ufne oczy – widać w nich niesamowita siłę wewnętrzną i nadzieję ...
Sara mieszka obecnie w Domu Tymczasowym , bardzo szybko nauczyła się chodzić na smyczy , ze nie każdy napotkany człowiek oznacza niebezpieczeństwo. Ktoś by powiedział ze dziki pies będzie nieszczęśliwy w bloku , że będzie trudno mu się przystosować . A wystarczyło dosłownie kilka dni by Sara poczuła się pewnie, by poczuła się szczęśliwa.
W domu nic nie niszczy, nie szczeka, nie załatwia się – oaza spokoju i łagodności .
Przychodzi do człowieka i delikatnie podkłada swój łeb pod rękę prosząc o odrobinę czułości , Sara wie ze tak właśnie powinno wyglądać życie, że miejsce psa jest u boku człowieka i tylko to dla niej się liczy .
Ta niezwykle mądra i wrażliwa psina czeka na odpowiedzialnego opiekuna, kogoś kto pokocha ją tak mocno jak na to zasługuje i zadba o nią tak, by już nigdy więcej nie cierpiała .
Nie pozwólmy by wróciła do poprzedniego „życia”
Sunia jest już wysterylizowana
Zdjęcia strony: 62, 66
Ostatnio edytowane przez ananas ; 17-08-2010 o 22:13
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego
Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych
kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają
stanom zapalnym skóry, a także zapewniają
zdrową i lśniącą sierść.
Produkt 100% naturalny
Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.
|
Unikalny proces produkcji
Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.
|
-
Jak to w opuszczonej chałupie? To nikt się nimi nie zajmował? Ja w takim razie przeżyły?
-
-
Wiadomo, matka należy do pewnego dziadka- pustelnika, który przygarnia wszystkie zwierzęta, które do niego przychodzą pomimo, że jest w stanie wyżywić tylko siebie. Ta suka co się oszczeniła żyję, bo karmią ją ludzie z okolicznych domów lecz pomimo tego jest zaniedbana i wychudzona więc sterylizacja może spowodować, że nie wybudzi się z narkozy.
Co do szczeniaków to nie wiem jakim cudem przeżyły ale nie wiem też czy wciąż mają się dobrze z uwagi na to, ze matka obawiała się o młode i przeniosła je w inne miejsce, prawdopodobnie w gęstą trawę za tym domem.
-
-
Eee dt tzn co?
-
znaleźć im domy tymczasowe (dt) w których doprowadzono by je do porządku (odrobaczenie, odpchlenie, ew. szczepienia), w przypadku matki - doprowadzić ją do dobrego stanu i sterylizacja... równocześnie szukać wszystkim domów stałych..
dosyć duży kłopot, bo stadko potężne, a zainteresowania dotychczas żadnego
-
Jakiej wielkości jest matka szczeniaków?
-
-
to wcale nie taki maluch..
-
Ostatnio edytowane przez Rudzia-Bianca ; 08-07-2010 o 23:50
-
-
-
odwiedzał Pan psiorki ostatnio? są wszystkie? czy wszystkie wyglądają na zdrowe?
czy ma Pan szanse przeniesienia szczeniaków i matki w bezpieczne miejsce? tj ogrodzoną przestrzeń, gdzie będzie możliwe dokarmianie piesków i opieka nad nimi do momentu wydania...
Czy ma Pan możliwość pokazania piesków weterynarzowi? zapewne odrobaczenie, odpchlenie jest konieczne..
Jeżeli nie, trzeba spróbować znaleźć osobę, która się tego podejmie - dla dobra szczeniaków i ich matki. W tym celu proszę spróbować porozsyłać wątek.. wchodzić na różne tematy z głównego forum i zapraszać osoby tam się udzielające - podawać link do tego tematu.
Jeżeli wyda Pan szczeniaki osobom nieodpowiedzialnym, a matkę pozostawi samej sobie - to żadna pomoc dla zwierząt, wszystkie będą się rozmnażać w kosmos, a problem bezdomności (i cierpienia) będzie się tylko pogłębiał...
-
-
Najwazniejsze jest ,zeby cala psia rodzine odrobaczyc i odpchlic, lacznie z mama i dobrze je odzywic.Najlepiej podawac sucha karme na poczatek namoczona woda.Mama psiakow musi dostacawac duzo jedzenia ,zeby miala sile przetrwac przyszly zabieg kastracji.
-
czy któraś z Cioteczek dałaby radę zrobić banerek wykorzystując dostępne fotki?
-
O mamma mia- następne biedy. Jakiś wysyp szczeniaków 
Sama mam teraz 2 szczylki z pięciu znalezionych tydzień temu na śmietniku w Wieliczce. Tak więc mogę tylko podnosić.
Podrzucę też ten wątek osobie, która teraz często przebywa w Gdowie - napewno chętnie podjedzie tam z jakimś jedzonkiem dla psiakow
-
Szczeniory nie są u mnie...
ananas gdzie są dokładnie szczeniaczki z mamą?
POMOC powoli nadchodzi
-
Oj, oj sporo tych piesków. A gdzie one obecnie są? Są bezpieczne? Madzia wiesz coś więcej?
-
wskakuje ale na razie brak pomysłów
-
nie wiem gdzie są, próbuje ściągnąć opiekuna psiaków...
zaczęłam intensywniej działać od wczoraj wieczora, myślałam, że podnoszenie wątku samo przyniesie efekt, ale chyba zapychanie skrzynek jest skuteczniejsze
-
Na razie zapisuję, muszę poczytać, ale nie teraz...
Szukam pilnie transportu Zamość-Kraków dla kociaka
, naprawdę PILNE!!!
-
Oj a ja myślalam (moja wina, że czytam bez zrozumienia) że one są gdzieś w Gdowie
-
ale swoją drogą rozważam dt, ale jak mąż usłyszał 10 szczeniaków + matka to zagroził zablokowaniem dogo 
...a poważnie, myślicie, że ile czasu zajmie znalezienie domków takiej gromadce?
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia