+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 12 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 299

Temat: Brutus - bernardyn porzucony w oborze już w SWOIM wspaniałym domu! :)

mru is on a distinguished road Avatar mru
    Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie Brutus - bernardyn porzucony w oborze już w SWOIM wspaniałym domu! :)

29 sierpnia bardzo poźnym wieczorem Brutus dotarł do WŁASNEGO domu

dziękujemy wszystkim za pomoc!

*

Dzięki pomocy Ashaskiego, który Brutusa wypatrzył i prosił o pomoc dla niego wszędzie, gdzie mógł oraz iwop i Joli z OŚ, Brutus 31 lipca został zabrany z obory, w której egzystował i przekazany nam

Brutus został dokładnie wyczesany, wycięliśmy mu też mnóstwo dreadów z ogona, okolic odbytu, brzucha… przez cały ten czas Brutus był spokojny i cierpliwy!

Brutus to stosunkowo młody (nie więcej niż 4 lata), kontaktowy i przyjazny psiak. Wydaje się spokojny i zrównoważony. Mimo swojej przeszłości i słabej kondycji, Brutus zachował łagodność i pogodę ducha, czym zachwycił wszystkich obecnych w gabinecie weterynaryjnym

Po odbyciu sesji pielęgnacyjnej, Brutus trafił do hotelu dla psów. Pozostawiony w kojcu nie wykazywał niezadowolenia, zagubienia czy smutku – położył się i obserwował otoczenie. Całą niedzielę spędził w niezadaszonej części kojca, na inne psy na razie nie reaguje ani agresją ani zabawą.

Brutus wymaga teraz porządnego odżywienia (na razie waży tylko 40 kg.!), szczepień i kastracji.

Mamy miejsce w hotelu: koszt to 350 zł. miesięcznie
    plus sczezpienia, odrobaczenia, karma

potem kastracja...

ZBIERAMY PIENIĄDZE!

Numer konta do wpłat:

22 1370 1109 0000 1706 4838 7304

Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
    Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa

z dopiskiem Brutus

kontakt w sprawie adopcji:
    790 102 273 ; 790 102 272 ; mru.psiaki@gmail.com

*

Historia Brutusa w poście #4

rozliczenie:

2010-07-27 KAROLINA D. 16,19 zł
    2010-07-28 ANNA P.I 100,00 zł
    2010-07-28 KATARZYNA P. 25,00 zł
    2010-07-28 AGNIESZKA K. 15,00 zł
    2010-07-28 I. ANNA 10,00 zł
    2010-07-28 AGNIESZKA O. 10,00 zł
    2010-07-29 KAROLINA B. 5,00 zł
    2010-07-29 ANNA B. 20,00 zł
    2010-07-29 BEATA Z. 50,00 zł
    2010-07-29 AGNIESZKA P. 15,00 zł
    2010-07-29 EWELINA P. 5,00 zł
    2010-07-29 W. MAGDALENA 20,00 zł
    2010-07-29 MAŁGORZATA P. 20,00 zł
    2010-07-29 JAN D. 100,00 zł
    2010-07-29 KAROLINA K. 35,00 zł
    2010-07-29 BARTOSZ J. 50,00 zł
    2010-07-29 AGATA K. 12,00 zł
    2010-07-29 EDYTA L. 10,00 zł
    2010-07-29 MAŁGORZATA W. 300,00 zł
    2010-07-29 EDYTA L. 50,00 zł
    2010-07-29 KATARZYNA I. 50,00 zł
    2010-07-29 P. MONIKA 30,00 zł
    2010-07-29 K. ANNA 20,00 zł
    2010-07-29 TAMARA P.-B. 100,00 zł
    2010-07-29 K/ MARIAN 40,00 zł
    2010-07-29 ELŻBIETA S. 10,00 zł
    2010-07-29 K.-M. MARTA 300,00 zł
    2010-07-29 MARIA L. 30,00 zł
    2010-07-30 K. MAREK I BARBARA 100,00 zł
    2010-07-30 Ł. KATARZYNA 50,00 zł
    2010-07-30 B. DUMAS 20,00 zł
    2010-07-30 ZUZANNA D. 100,00 zł
    2010-07-30 CZ. KATARZYNA 5,00 zł
    2010-07-30 EUGENIUSZ K. 50,00 zł

razem: 1 773,19 zł

Ostatnio edytowane przez mru ; 30-08-2010 o 11:25
    www.ratujzwierzeta.pl - oświadczam, że jesteśmy PODGRUPĄ Fundacji Viva!, działamy w ramach fundacji, ale mamy własną stronę, własne SUBkonto i sami zbieramy pieniądze na naszych podopiecznych nie korzystając ze środków Fundacji Viva!

kontakt do mnie mailowy: mru.psiaki@gmail.com

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

zapiszę sobie i będę podnosić .,... tylko tyle na razie mogę
    Jeśli coś pilnego TYLKO mailem malfinaaa@o2.pl ( PW zapchane )
    www.ostrowschronisko.pl
    Biały dom na wiejskiej bardzo... drogowców zdziwionych w zimie....
    Łańcuszki na skrzynkach groźne... pupy, cycki, płaskie brzuszki... w galaretce martwe nóżki...
    W dooopie to maaaaaaaaaaam....

Mikromusic - Niemilosc 2

zuzlikowa is on a distinguished road Avatar zuzlikowa
    Mieszka w
    roma201157@gmail.com; 506479242

Domyślnie

Mam pytanie...zrozumiałam,że Brutus jest sam w tym gospodarstwie...nie ma tam nikogo ?
    Kto teraz dokarmia psa?

Tu nie ma co czekać tylko szybko zabierać chłopaka do hotelu...nie ma czasu na zbieranie deklaracji,bo to może potrwac,a przecież pies musi jeść, pić- CZY DOCZEKA AŻ NAZBIERAMY DEKLARACJE?...kto może go tam nadzorować i dokarmiać? Jak zrozumiałam -nikt! A może źle zrozumiałam?

Czy mogłybyście zorganizować przewiezienie psiaka w okolice Warszawy????...jeśli pomożecie w zbieraniu środków na hotel(zdobycie deklaracji, bazarki), ogłosimy chłopaka i może uda się znaleźć domek!

A swoją drogą...to na gwałt trzeba szukać dt dla benków!! W takiej sytuacji jak Brutus jest ich już nazbyt wiele...i finansowo nie damy rady ich ogarnąć,a samo pokazywanie na stronce też niewiele da jeśli nie spróbujemy im realnie pomóc...JEST ICH STANOWCZO ZA DUŻO!!!!!!! A LUDZIE PYTAJACY NAWET O BENKI BOJĄ SIĘ TYCH ZE SCHRONISK LUB Z TAKICH WARUNKÓW...
    Sylwuś... Kami...KACPEREKszkielecik z Olkusza... NIUNIA dzieciak

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie historia Brutuska

w piątek trafił do mnie taki mail:

W wsi w woj. świętokrzyskim znalazłem zaniedbanego psa. Biedak głodzony i zaniedbany, zostawiony sam sobie, na pastwę losu. Gdyby nie pomoc sąsiadów zamknięty w oborze zdechłby z wycieńczenia i pragnienia.

Pilnie potrzebny jest dom tymczasowy lub stały, inaczej będziemy musieli oddać go do schroniska (niestety w tej chwili nie ma kto go karmić). Pies gdy jest normalnie karmiony, jest ułożony i przyjaźnie nastawiony do ludzi, skory do zabawy.

Benek wabi się Brutus

Jestem z Panem w kontakcie mailowym, prosił o pomoc w szukaniu tymczasu dla psiaka, bo jak mówi "Nie ma widoków żadnych. Jego teraźniejszy właściciel chce go uśpić aby pozbyć się kłopotu, choć pies nawet jak go pierwszy raz wypuściliśmy b. głodnego to nie okazywał agresji, tylko szczęście. Za ten wątek bylibyśmy bardzo wdzięczni, po za tym jednak pilnie poszukujemy domu tymczasowego, gdzie ktoś będzie go cały czas doglądał (pies jest w opłakanym stanie).

Znalezienie na dogo DT dla Benka jest chyba nierealne

ale może deklaracje na hotel? na razie same deklaracje...
    Ostatnio edytowane przez mru ; 02-08-2010 o 15:25
    www.ratujzwierzeta.pl - oświadczam, że jesteśmy PODGRUPĄ Fundacji Viva!, działamy w ramach fundacji, ale mamy własną stronę, własne SUBkonto i sami zbieramy pieniądze na naszych podopiecznych nie korzystając ze środków Fundacji Viva!

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

zuzlikowa, wiem tyle ile napisałam. nic ponad to. pan rozesłał maila w wiele miejsc, prosił o pomoc w znalezieniu tymczasu. napiszę do niego, zaproszę go tu, żeby wyjaśnił dokładnie ile mamy czasu, czy psa trzeba zabierać na już, na wczoraj czy ma chwilę...

co do organizacji transportu, to może coś by się dało połączyć, napiszę do dziewczyny z okolicy... ona tam nie da rady pomóc w sensie zabrać go, bo one są tam we dwie tylko... ale może pomogą w ew. trasnporcie, podrzuciłyby go może gdzieś kawałek a my byśmy odebrali...
    Ostatnio edytowane przez mru ; 02-08-2010 o 15:24

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

zaprosiłam pana

zuzlikowa a czy masz na myśli jakiś konkretny hotel? psiak jest w słabym stanie, potrzebuje dobrej opieki. i jaka to bedzie cena?

Domyślnie

Cytat Napisał zuzlikowa Zobacz post
    Mam pytanie...zrozumiałam,że Brutus jest sam w tym gospodarstwie...nie ma tam nikogo ?
    Kto teraz dokarmia psa?

Tu nie ma co czekać tylko szybko zabierać chłopaka do hotelu...nie ma czasu na zbieranie deklaracji,bo to może potrwac,a przecież pies musi jeść, pić- CZY DOCZEKA AŻ NAZBIERAMY DEKLARACJE?...kto może go tam nadzorować i dokarmiać? Jak zrozumiałam -nikt! A może źle zrozumiałam?

Czy mogłybyście zorganizować przewiezienie psiaka w okolice Warszawy????...jeśli pomożecie w zbieraniu środków na hotel(zdobycie deklaracji, bazarki), ogłosimy chłopaka i może uda się znaleźć domek!

A swoją drogą...to na gwałt trzeba szukać dt dla benków!! W takiej sytuacji jak Brutus jest ich już nazbyt wiele...i finansowo nie damy rady ich ogarnąć,a samo pokazywanie na stronce też niewiele da jeśli nie spróbujemy im realnie pomóc...JEST ICH STANOWCZO ZA DUŻO!!!!!!! A LUDZIE PYTAJACY NAWET O BENKI BOJĄ SIĘ TYCH ZE SCHRONISK LUB Z TAKICH WARUNKÓW...

W tej chwili jest w takiej sytuacji gdzie na cito DT potrzebne chyba 5 czy 6 ... Zagłodzony Stefek ze Szczecina, Bethoven z Bydgoszczy ktory pod igłę ma iść, Saba ze schroniska w Raciborzu która zostanie wydana bez sterylki... Dora z Krakowa której również grozi igła ... czy dwa benki z Kielc i benio z Olkusza które w każdej chwili mogą zniknąć jak Rona i Baron ...

po przeczytaniu informacji o Brutusie odniosłam wrażanie że jego trzeba wyciągnąć stamtąd na wczoraj... nikt do niego nie chodzi tą wodę w tym garnku też nie za ciekawą ma ...
    www.ostrowschronisko.pl
    Łańcuszki na skrzynkach groźne... pupy, cycki, płaskie brzuszki... w galaretce martwe nóżki...

Mikromusic - Niemilosc 2

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

tak pisał ten pan, ze nie ma kto do niego jeździć... dlatego zapytałam go wprost jak sytuacja wygląda, czy już trzeba zabierać, bo tak wynika z tego co pisze niestety

Domyślnie

Sytuacja choć trochę opanowana. Dostaje jedzenie i świeżą wodę. Mamy chwilę czasu aby coś zorganizować zanim przyjedzie właściciel(gdzieś do końca tygodnia) gdyż on nie pozwoli na nic innego jak strzykawka...

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

czyli kurcze i tak zabrać go trzeba, damn

tymczasu raczej tak szybkjo nie znajdziemy
    hotel to około 400 zł miesiecznie, moze damy rade cholera trzeba szybko kombinować.!

dzieki ashaski, że wpadłeś!

Domyślnie

A jest hotel dla psów gdzieś koło Ostrowca?

Mieszka w

Domyślnie

Cytat Napisał Ashaski Zobacz post
    Sytuacja choć trochę opanowana. Dostaje jedzenie i świeżą wodę. Mamy chwilę czasu aby coś zorganizować zanim przyjedzie właściciel(gdzieś do końca tygodnia) gdyż on nie pozwoli na nic innego jak strzykawka...
    NO TO NIE MAMY CZASU!!!

Myślałam o hotelu u Beaty w Konstancinie...ale muszę z nią wynegocjować cenę i odpowiednią opiekę weterynaryjną nad benkiem,bo wygląda,że bedzie to potrzebne!!! Nadto koniecznie potrzebny byłby ktoś na miejscu (ktoś z Warszawy lub okolic!) kto zagladałby do smyka,zabierał na spacer, wyczesał...Ostatnio jestem na tym etapie,że wierzę wszystkim -hotelikom,dt...tylko wtedy gdy mam nad nimi bezpośredni nadzór i opiekę dla psiaka!

Udałoby sie coś takiego załatwić w Warszawie- bezpośredni nadzór i opieke nad Brutusem? Wtedy nie bedę miała najmniejszych oporów, by umieszczać psiaka i szukać mu mony na hotel!!!...wtedy mogę negocjować i cenę i warunki!!!!

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

zuzlikowa, znam ten hotel i moglibyśmy tam bywać z moim TZtem! może jeszcze kogoś o pomoc bym poprosiła, żeby też przyjeżdżał. da się zrobić

jeszcze jest Gajowa w Kosnatncinie, bardzo fajne warunki! i też tam bywamy! blisko to jest. Tylko musiałabym zapytać Gajową ile by chciała i czy ma miejsce na Benka.

Koło Ostrowca nic nie ma schroniaska-mordownie i 2 dziewczyny z TOZu, które maja już nie wiem ile spów na swojej głowie świętokrzyskie jest naprawdę nieciekawe...

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

bo my mówimy o takich hotelach dla psów w potrzebie, gdzie doba kosztuje 15-20 zł. w takich komercyjnych ceny są miażdżące niestety

Mieszka w

Domyślnie

Cytat Napisał mru Zobacz post
    zuzlikowa, znam ten hotel i moglibyśmy tam bywać z moim TZtem! może jeszcze kogoś o pomoc bym poprosiła, żeby też przyjeżdżał. da się zrobić

jeszcze jest Gajowa w Kosnatncinie, bardzo fajne warunki! i też tam bywamy! blisko to jest. Tylko musiałabym zapytać Gajową ile by chciała i czy ma miejsce na Benka.

Koło Ostrowca nic nie ma schroniaska-mordownie i 2 dziewczyny z TOZu, które maja już nie wiem ile spów na swojej głowie świętokrzyskie jest naprawdę nieciekawe...
    Masz rację...dzwonię i do Gajowej(teraz tam moja Milunia jest!) i dzwonię do Beaty...zobaczymy co da się załatwić,ale jeśli będzie nadzór bezpośredni nad psiakiem w hoteliku nie boję się wydzwaniać!
    Trzymajcie kciuki...za jak najmniejszą kasę za psiaka!

Domyślnie

A jest jakiś hotel koło Ostrowca?

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

Gajowa niestety nie ma już miejsca, to zostaje faktycznie Beata

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

Cytat Napisał Ashaski Zobacz post
    A jest jakiś hotel koło Ostrowca?
    tak jak pisałam:

Koło Ostrowca nic nie ma schroniaska-mordownie i 2 dziewczyny z TOZu, które maja już nie wiem ile psów na swojej głowie świętokrzyskie jest naprawdę nieciekawe...

osobiście nie kojarzę żadnego hotelu dla psów w potrzebie i w ogóle mało jest tam nas

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

zuzlikowa, to daj znać jak pogadasz z Beata, będziemy kombinować co z tym transportem...

ja u niej miałam juz kilka psów, do których jeździłam i spoko

Domyślnie

Cytat Napisał mru Zobacz post
    zuzlikowa, to daj znać jak pogadasz z Beata, będziemy kombinować co z tym transportem...

ja u niej miałam juz kilka psów, do których jeździłam i spoko
    jestem, też polecam Beate, u niej siedział Henryk mój. dajcie znać jak będziecie już coś zbierać/organizować, niestety transportu nie mamy ;/ jeszcze nawet z naszymi nie jezdzimy

Mieszka w

Domyślnie

Cytat Napisał zuzlikowa Zobacz post
    Masz rację...dzwonię i do Gajowej(teraz tam moja Milunia jest!) i dzwonię do Beaty...zobaczymy co da się załatwić,ale jeśli będzie nadzór bezpośredni nad psiakiem w hoteliku nie boję się wydzwaniać!
    Trzymajcie kciuki...za jak najmniejszą kasę za psiaka!
    Dzwoniłam i...do Gajowej nie udało mi się dodzwonić...musi dziewczyna być poza domem...ale z Beatą rozmawiałam i za ...hurt, bo wstępnie 3 kojce zarezerwowałam, wzięłaby nam psiaka za 350zł miesięcznie plus nasza karma! Szczepienia,odrobaczenie, zabezpieczenie przeciwkleszczowe i ew. opiekę weterynaryjną mogłaby nam zagwarantować u swojej wetki (nie najdroższa,a ma pod opieką psy Beaty, więc sprawdzona)...co do kastracji,bedziemy musiały szukać gdzie indziej(np.w Bobrowcu...),ale to już przemyślimy jak psiak będzie bezpieczny i pooglądany przez weta po przywiezieniu do hotelu!
    Czyli na już...razem z psem musimy mieć na szczepienie,odrobaczenie i karmę dla psiaka...nad resztą spokojniej możemy popracować!

Co o tym myślicie?
    Jeśli zgadzacie się na te warunki...
    1)_organizujcie jak najszybciej przewóz chłopaka...im szybciej zniknie z tej stodoły. tym lepiej!
    2)_zaofujcie po wątkach i na pw...warto może ściągnąć dziewczyny,które umieją to zrobić szybko i skutecznie...(ja niestety ani umiejętności,ani sprzętu ku temu)...
    3)_błagajmy gdzie się da o deklaracje,najlepiej stałe,ale i choć jednorazowe...
    4)_zbierajmy mony na szczepienie,odrobaczenie, zabezpieczenie i karmę na już...

Mieszka w

Domyślnie BŁAGAMY O DEKLARACJE DLA BRUTUSA...tego,który po powrocie własciciela ma tylko IGŁĘ!

Cytat Napisał morepig Zobacz post
    jestem, też polecam Beate, u niej siedział Henryk mój. dajcie znać jak będziecie już coś zbierać/organizować, niestety transportu nie mamy ;/ jeszcze nawet z naszymi nie jezdzimy
    JUŻ ZBIERAMY!!!
    TU NIE WOLNO CZEKAĆ,BO PIESA STRACIMY!!!

KAŻDA ZŁOTÓWKA NA WAGĘ ŻYCIA BRUTUSA
    ...
    Beata od jutra już czeka!!!...tylko dobrze byłoby ją nieco wcześniej uprzedzic( z grzeczności jenom,bo benkowy już czeka!!!)

Domyślnie

szczepienie,odrobaczenie, zabezpieczenie i karmę na już
    zuzliku - mogłabyś orientacyjne ceny za to podać? ja się kompletnie w cenach nie orientuję ... nic a nic ... a tak będzie wiadomo ile kasiorki musi być na już i sprawniej pójdzie zbieranie... rozumiem 3 psiaki mają szansę tak ?
    www.ostrowschronisko.pl

Mikromusic - Niemilosc 2

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

jestem za. trzeba będzie mocno rozpropagować wątek.

karma może się jakaś znajdzie... może coś nawet bym na początek miała...

skontaktuje się z dziewczynami z tamtej okolicy, czy w ogóle dałyby radę benka zapakować w samochód i gdzieś podiweźć... zawsze to nam bliżej. ogólnie z transportem to jest tak, że jechać możemy, ale czasowo nie mam pojęcia jak się wyrobimy. najwcześniej w weekend niestety, bo pracujemy!

Ashaski, czy Ty mógłbyś pomóc na miejscu? mówię o pomocy w zabraniu psa, załadowaniu (może podwiezieniu? może masz większy samochód? chociaż to nie musi być wielki samochód )

Mieszka w
    Warszawa - Ursynów

Domyślnie

znajome moglyby w sobotę rano zabrać go (przy pomocy Ashaskiego) i dotransportować do Radomia. My w sobotę mamy szkolenia, ale mozemy coś poprzesuwać i psiaka odebrać z tego Radomia i zawieźć do Beaty...

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 12 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia