+ Odpowiedz na ten temat
Strona 4 z 26 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 76 do 100 z 645

Temat: Przytulisko Brzeg - zaktualizowane psy do adopcji na stronie 23 !

Domyślnie

Rita, Bolek, Lolek i Bójka w nowych domach. Mamy trzy nowe psy: Kajtka, Vladimira i beziminnego jeszcze trzeciego rudzielca.

Za Tęczowy Most przeszedł Kazik, znany także jako Kazimierz I Groźny .

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Rudy już w nowym super domku mieszka koło mnie u znajomych.

Domyślnie

Witam. Rita jest chyba u mnie (choć w umowie adopcyjnej mam wpisane Rota). Sunia jest wspaniała, ale tak bojaźliwa że coś strasznego, nie mogę nawet lekko podnieść głosu, kichnąć, kaszlnąć bo cała się kurczy i podsikuje, wczołguje się pod wersalkę i musio minąć chwila zanim wyjdzie. Chodzi za mną krok w krok, nie mogę się cofnąć bo mogę ją nadepnąć. No i jeszcze muszę sobie poradzić z zazdrością mojej 4 letniej suni.

Domyślnie

Czy to chodzi o tą czarną sunie bo jak tak to przejdzie jej młoda jest a na wybiegu były w trzy i jedna dość mocno dominowała właśnie ją i może dlatego ale się dzieczynka rozchula to będzie dobrz poprosimy jakieś zdjęcia i buziaki dla niej w ten czarny nochal

Domyślnie

tak, tak, czarna sunia, wspaniały piesek, zmienia się z dnia na dzień. Już jest coraz śmielsza, kładzie się na legowisko naszej suni Tiny, podkrada jej zabawki, powarkuje. Dziewczyny walczą o dominacje, ale delikatnie ( choć pierwszego dnia byłam przerażona). Mam jeszcze kilka dni urlopu i mam nadzieję że zdążą sie do siebie przyzwyczaić i będe je mogła zostawić na 8 godzin w domu bez tragedii.

Domyślnie

Bardzo nas cieszy to, że Rita (jak sie teraz wabi? ;> ) ma dobry dom To wspaniała, piękna, młoda suka. U nas sie bardzo marnowała.
    Imiona (Rita i Rota) mylili wszyscy, jak widać osoba wypełniająca umowe również :P

Stan psiaków na dzisiaj (zdjęcia brzydkie, ale robione na szybko :P ):
    Żwirek i Muchomorek

Benek

Tygrysek

Kajtek

Burak vel Rudy

Leon Zawodowiec

Mucha

Kruszynka

Luka

Figo vel Maruda

Fago

Zmorka

Klucha

Zuzia

Hot Dog

Lota

Misiek

Bunia

Rota

Bajer z Wavix

Mańka

Sara

Rufus

Wladimir vel Władek

Jak widać dość ładnie udało nam sie 'zejść' ze stanu psiaków. Obecnie jest 25 psów. Niestety zważając na to, że zbliżają sie przymrozki, powinniśmy znaleźć domy jeszcze chociaż dla tych mniejszych burków.

Domyślnie

Kajtek i Vladimir nie byli jeszcze opisywani

Kajtek - średniej wielkości starszy już pies, z początkami zaćmy, bardzo wesoły, towarzyski i posłuszny, do domu z ogrodem jak i bloku, starsza osoba nie będzie mieć z nim problemów, również do domu z dziećmi.

Vladimir - młody piesek, klon naszej Zuzi (poza białym krawacikiem), bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, tuli się i wylizuje, wielki pieszczoch, nie zgadza się z innymi samcami, dla osoby w każdym wieku.

Domyślnie

Rita a obecnie Saba jest wspaniałą sunią , dziś wraz z naszą 4 letnią Tiną zostały same na dłużej i nic złego się nie działo- mogę wiec wracać do pracy (oczywiście za wyjątkiem posikanej podłogi- ale mam nadzieję że i z tym sobie poradzimy).

Domyślnie

Super dziewczyny wyglądają jak siostry.

Domyślnie

Aż chciałoby sie napisać: a która jest która? Cudownie je 'dopasowaliście'.

Co do załatwiania się w domu. Saba poprzednim razem przez to została oddana po kilku dniach... Nowi właściciele chcieli, żeby pies który wychował sie w schronisku od razu wiedział gdzie ma sie załatwiać, choć wcześniej musiał tam, gdzie stał...
    Myśle, że to kwestii niedługiego czasu, to mądra suka. Troche czasu, cierpliwości i wylewnego chwalenia za załatwienie się na dworze i będzie dobrze

Domyślnie

Do nowego domu trafił Leon.

Domyślnie

O kurcze to przykre że ktoś już ją tak skrzywdził, Saba codziennie robi postępy, już nie załatwia się w domu, ale wyczułam że jak tylko zapiszczy to natychmiast na dwór ( nie umie jeszcze czekać), codziennie odkrywamy też nowe minusy, kradnie jedzenie ze stołu, nie słucha poleceń, czasem jest spokojna a czasem strasznie nabroi ( ostatnie dni było ok a dziś zjadła moje papcie i świecznik).Ale decydując się pieska ze schroniska wiedzieliśmy że nie będzie łatwo, więc nas to nie przeraża. Myślę że powoli doprowadzimy do sytuacji że będzie ok. Dla nas ważniejsza jest ta radość życia, roześmiane oczy i spokojny sen pieska.

Domyślnie

Dobrze że są jeszcze ludzie którzy dają tym psom szansę a nie spowrotem do schroniska bo coś nie pasuje dzięki za Sabę.

Domyślnie

Możecie mi napisać coś więcej o tym piesku?
    http://i36.tinypic.com/2zfn4lh.jpg
    Ile ma orientacyjnie lat, jak do Was przybył? Jest prawie identyczny jak mój Frotek (przybłęda ze Strzelec Opolskich), tylko nieco ciemniejszy.. Nawet opis się zgadza.

Domyślnie

To jest bodajże Muchomorek jak się coś o nim dowiem to napiszę myślę że ma 2-3 lata sierść ma taką 5 cm na tym zdjęciu jest ogolony zwariwany zawadiaka super psiak i przepiękne oczy.

Domyślnie

No właśnie opis idealnie pasuje do mojego psa Dlatego jestem ciekawa skąd jest i jaką ma historię. Moim psem się trochę ludzi czasem "zachwyca", będę polecać im Muchomorka

Domyślnie

adoptowana Zuzia

nowe psy:
    Gazonek - młody piesek ok. 1.5-2 lat(kolejny mały czarny klon), w przytulisku zaakceptował tylko jednego pieska na inne się rzuca, do ludzi jest bardzo sympatyczny, mały pieszczoch, lubi się bawić, szuka kontaktu z człowiekiem, idealny dla starszej jak i młodszej osoby; do dzieci

Ciapek/Karmel - ok. 5 letni piesek, nie akceptuję żadnych psów, odrazu reaguje agresją, jeszcze trochę wystraszony jednak powoli przełamuje swoje lęki, tuli się, bardzo szuka kontaktu z człowiekiem chociaż momentami jest troszkę wycofany

------------------------------------------

Gazonek już w nowym domu
    Ostatnio edytowane przez Estel ; 19-10-2010 o 21:49

Domyślnie

Znowu mamy szczeniaka. Ok. dwumiesieczna suczka, nie będzie duża, obecnie ma 2,5kg. Zaszczepiona, odrobaczona i wykapana. Jutro odpchlanie.
    No i jest u mnie w domu xD
    zdjęcia niewiadomo kiedy bo mam neta tylko w telefonie.

Domyślnie

Cytat Napisał Nina_Brzeg Zobacz post
    Znowu mamy szczeniaka. Ok. dwumiesieczna suczka, nie będzie duża, obecnie ma 2,5kg. Zaszczepiona, odrobaczona i wykapana. Jutro odpchlanie.
    No i jest u mnie w domu xD
    zdjęcia niewiadomo kiedy bo mam neta tylko w telefonie.
    Mmmmmm... suczka...
    A Ty suczki lubisz, nie?
    Pozdrawiamy z Lenowską!
    P.S. Dziś po raz pierwszy została na 2 godz. sama w domu. I ładnie się spisała Daliśmy jej gnata do obgryzania, więc miała zajęcie. I o to chodziło.

Sprzedam dom - Oleśnica k/Wrocławia: http://tablica.pl/oferta/las-i-blisk...ca-ID8dDB.html

Domyślnie

Nowe psy w naszym przytulisku:

Sonia - piękna, przesympatyczna suczka. Średniej wielkości, z wyglądu trochę w typie wychudzonego szpica. Grzeczna i strasznie "przytulna", ładnie chodzi na smyczy - jeśli odejdzie za bardzo do przodu, obraca się i czeka na opiekuna . Namiętnie uprawia wspinaczkę po kratach kojca. Bardzo zapatrzona w człowieka, ale niestety nie przepada za innymi suczkami.

Ernest - średniej wielkości piesek. Na razie jest trochę przestraszony i ciężko mi o nim napisać więcej.

Killer - nie pytajcie skąd imię (to chłopaki mają taką fantazję ). Killer to jamnikowaty z postury pies o umaszczeniu w stylu husky. Ma śmieszne nietoperze uszy. Trochę zestresowany przytuliskowym środowiskiem, ale trzyma się dobrze. Zabawnie szczeka - wydaje z siebie odgłos podobny do psów z amerykańskich kreskówek (charakterystyczne "woof!" ). Grzeczny, ładnie spaceruje na smyczy.

No i Ciapa/Karmel, który jest u nas już jakiś czas. Zdjęcie z boksu - siedział grzecznie, bo myślał że w zamian pójdzie na następny spacer, a ja go perfidnie oszukałam . Piesek to wielka przylepa wobec ludzi, ale niestety włącza mu się trochę agresor do innych zwierzaków.

Zdjęcia z komórki, bo nowego aparatu dalej się nie dorobiłam niestety...

Domyślnie

Killer wrócił do właścicielki
    Okazało się, że pies jest u niej od niedawna (to starsza pani, która 3 miesiące temu straciła męża) i psiak ciągle jej ucieka na panienki. Tym razem padła decyzja o kastracji.

Małe puchate trafiło do nowego domu Ale tym razem mamy na DT małego chłopczyka xD Zdjęcia wkrótce

Domyślnie

Wladimir w nowym domu

Domyślnie

Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom,
    ilu nas jest!

http://www.dogomania.pl/threads/1960...się-do-nas!!!

Wspomóż nas podpisując petycję http://www.petycje.pl/petycja/5853/p...ch_dyminy.html
    Ostatnio edytowane przez Elka_Ka ; 09-11-2010 o 21:50

Domyślnie

Cytat Napisał Elka_Ka Zobacz post
    Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom,
    ilu nas jest!

http://www.dogomania.pl/threads/1960...i%C4%99-do-nas!!!

Wspomóż nas podpisując petycję http://www.petycje.pl/petycja/5853/p...ch_dyminy.html
    Jutro chyba ten temat będzie poruszony w "Uwadze" na TVN.

Sprzedam dom - Oleśnica k/Wrocławia: http://tablica.pl/oferta/las-i-blisk...ca-ID8dDB.html

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 4 z 26 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 14 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia