. Ale wierzę, że razem podołamy i poprawimy los
które w Lęborku czekają na lepsze jutro.
W tym niewielkim mieście od pół roku staramy się ruszyć psie adopcje, jednak powoli
. Ja i Fiks jesteśmy psiary
, kociakom możemy porobić foty i ogłoszenia, ale to niestety za mało.
.
Fiks pewnie wstawi tutaj zdjęcia i opisy poszczególnych mruczków.
.
, psami i kotami (przynajmniej te, które mieszkają w domu).
, jak również jeśliby się udało - stałe.
Nie siedzę w środowisku kociarzy, ale gdy prosiłyśmy o pomoc przy psach, dostałyśmy wspaniały odzew (można to prześledzić na tym wątku:
! ).
Proszę, roześlijcie ten wątek po kociarzach z forum. Ja nawet nie wiem, kto zajmuje się mruczkami, znam tylko psiarzy. Był kiedyś o tym wątek na miau, ale nie wiem czy nadal działa.
1.Delicja - 1,5 roku, pręgowana, bardzo miziasta i kontaktowa. Nie ma połowy ogonka. Porzucona, trafiła do kociarni niedawno, prawdopodobnie jest w ciąży. Staramy się załatwić sterylkę aborcyjną. Mieszka razem z drugą kotką i dwoma kociakami.
2.Lukrecja -1 rok, czarno-biała, znaleziona w lesie z dwoma małymi. Przyjazna, ale bardziej niezależna niż Delicja. Jeszcze karmi małe.
3,4 - Bliźniaczki - dwie dziewczynki, 4-tygodniowe dzieci Lukrecji. Czarno-białe. Już ośmieliły się w kontaktach z człowiekiem, lubią zabawki i dopominają się o głaskanie.
5.Tygrysek - pręgowany, wyleczony z całej listy chorób skóry i kociego kataru - obecnie w 100% zaleczony, ale był już bliski śmierci. Generalnie przyjazny, ale z charakterkiem, potrafi capnąć jeśli coś mu się nie podoba. Niewykastrowany.
6.Czarny - wykastrowany czarny kot, dziki i nieufny, nie nadaje się jeszcze do bezpośredniej adopcji.
7.Naleśnik - śliczny, brązowo-biały kot, bardzo chudy, mieszka w kociarni ale inne koty go gnoją, dlatego ma osobną klatkę aby mieć dostęp do jedzenia. Przyjazny, ale wystraszony. 2 lata, kastrat.
8.Florek - elegancki, duży, czarno-biały kot. Spokojny. Wykastrowany
9, 10 -Zuzia i Hrabina. 3-letnie, czarno-białe dziewczynki. Niewysterylizowane. Spokojne i miłe.
11.Dzidzia - śliczna, delikatna kotka, bardzo miziasta i przytulaśna, biała z szarymi łatkami.
12.Kotka z padaczką. nieufna, smutna i bardzo biedna, czarno-biała.
13.Pusia - 4-letnia duża kotka, wysterylizowana, dominantka i charakterna. Może być tylko kotem wychodzącym, źle się czuje w mieszkaniu.
14.Łapka - około 2-letnia, czarna z białymi skarpetkami. Dzika, boi się ludzi, tak samo jak Pusia nie do adopcji do mieszkania. Chyba wysterylizowana.
DT nr 1
15,16,17,18 Śnieżynek, Łatek,
Orzeszek, Milka - kociaki (opisane dalej przez Fiks)
Na Orzeszka, Śnieżynka i Łatka czekają już domy.
19. Rudy -starszy kot po wypadku, ledwie odratowany. Potrzebuje ciszy i spokoju.
20. Kruszyn -około roczna, biało-czarna kotka. Wysterylizowana. Przebywa w mieszkaniu, przywiązana do tymczasowej opiekunki, ale dla obcych z początku nieufna.
21.Szarunia - około roczna, miziasta i kochana, po sterylce.
22. Szarka - kotka z chorym oczkiem (więcej nie zapisałam, gapa ze mnie, ale to dopytam)
23.Shorti - około 5-miesięczna przekochana kotka, szara pręgowana
MA DOM!
24,25,26 -maluszki, jedna kotka i dwa kocurki. Chorują na koci katar (odizolowane od reszty w innym pomieszczeniu)
27.Krawacik - starsza, około 10-letnia kotka, pręguska. Milutka, ale sika na kanapy zamiast do kuwety.
Koty dochodzące, nie do adopcji do mieszkania.
28,29 - Balbina i Berta - czarne kotki, wysterylizowane
30. Sammi - biało-czarny, wykastrowany
31. Pompon - wykastrowany
DT nr 2
32.Mizia -czarno- biała koteczka, około 3 miesiące, bardzo miziasta i lubiąca pieszczoty.
MA DOM!
33.Znajdka - około 2,5 miesiąca,szara pręgowana.
MA DOM!
34.Łasuszek -duża, czarno-biała kotka. Wysterylizowana.
35.Czarna 1 - około 3 miesiące, czarna z bialymi znaczeniami
36.Czarna 2 - piękna czarna kotka o niesamowitych bursztynowych oczach, 3 miesiące
37.Syjamka - starsza kotka w typie syjamskiej, uratowana z pseudoschroniska. Wysterylizowana. Potrzebuje ciszy i spokoju
38.Kaśka - około 1 rok, szarobrązowa. Indywidualistka. Wysterylizowana.
39.Marysia - około 2 lat, biało-szara, miziasta. Wysterylizowana.
Naleśnika trzeba podleczyć, Delicję i Lukrecję wysterylizować, do tego są koty półdzikie które mieszkają w kociarni ale boją się ludzi, koty dochodzące które nie mogą iść do mieszkania.
Zakładki