-
Hesia - 1,5 kg nieszczęścia , zmiażdżone przednie łapy w DS!
Hesia– sunia znaleziona dziś na Placu 3-ego Maja w Wołominie zawinięta w brudny ręcznik. Kobieta która ją znalazła zaniosła ją do weta w Wołominie, ale tam stwierdzili, że jedyną rzeczą jaką mogą dla niej zrobić to dać jej leki przeciwbólowe i skierowali nas do schroniska na Paluchu !!! Informacja o suni szybko się rozeszła po cioteczkach w efekcie razem z kinia1984 i jej tz (podziękowania dla Maćka) pojechałyśmy na prześwietlenie do Warszawy na ul Książęcą. Po wstępnej konsultacji okazało się ze obie łapki są złamane - lewa jest zmiażdżona – są złamania w kilku miejscach, prawa oprócz złamań ma jeszcze totalnie zerwaną skórę, zerwane ścięgna i grozi jej amputacja. Lekarz stwierdził, że taki uraz mógł powstać na wskutek nadepnięcia przez człowieka. Ktoś ją nadepną a sunieczka w bólu się szarpała i chciała wyrwać łapki spod buta.
Doszłyśmy do wniosku, że jeżeli można będzie uratować prawą łapkę pomimo długiego i kosztownego leczenia będziemy ją ratować. Sunia jest młodziutka, ma jeszcze mleczne ząbki szkoda ja skazywać na trwałe kalectwo do końca życia.
Jutro Kago zabiera sunie na kolejne konsultacje– do chirurga i ortopedy. Zobaczymy, co powiedzą lekarze i cioteczki trzeba będzie podjąć decyzję.
Hesie czeka bardzo długie i kosztowne leczenie, na tą chwilę „pożyczamy” pieniążki ze skarpety klemboszczaków, ale nie starczy nam na zbyt wiele dzisiejsza wizyta kosztowała 60 zł.
Prosimy bardzo o wsparcie finansowe, mile widziane także rady, w jaki sposób możemy pomóc tej kruszynie.
WPŁATY JEDNORAZOWE - WPŁYNEŁY
AGA33-7650 50 zł.
ABRAKADABRA 50 zł.
MONA0205 100 zł.
BASTER I LUSI 50 zł.
M EMORY 50 zł.
Skarpeta im. Talcott 50 zł.
TALIA 10 zł.
AnnaA 15 zł.
hesia 100 zł.
__LARA 5 zł.
ANDZIKE 30 zł.
BILLIE 5 zł.
ARGUSIOWA 5 zł.
Ania z Poznania 150 zł.
Ania z Poznania - 100 zł.
p.JUSTYNA z Krasne 5 zł.
Mysza i Tory&Faro *) 50 zł
akrum - 20 zł.
bazarek pluszakowy 39 zł.
dreag- 20 zł.
pani Zofia z Bielsko-Białej - 50 zł.
aga33-76 10 zł.
bazarek mała_czarna _ 100 zł.
bazarek mała_czarna 30 zł,
bazarek torebkowy mała_czarna- 72,90
SUMA WPŁAT JEDNORAZOWYCH 1166,90 zł
BAZAREK MOTYLKOWY DLA HESI - WPŁYNEŁY
GRUBA BERTA 50 zł.
WUJEK & CIOCIA 25 zl.
Monika z Katowic 20 zł.
kasiek_ona 10 zł.+ 4 zł bonusik
haliza 20 zł
anja2201 10 zł.
ELLIG 25 zł
Lu_Gosiak 5 zł.
diana79 -5 zł.
TRIPTI - 5 zł.
sonikowa - 15 zł.
nat .wit - 15 zł
IHABE 10 zł.
fizia - 10 zł.
Freya73 - 40 zł.
E.S - 25 ZŁ.
p.Łukasz z Tomaszowa Mazowieckiego - 20 zł.
paros - 50 zł,
beataczl- 10 zł.
TILIA 10 zł.
SHIRRRAP EIRA 10 zł.
Jolanta08 20 zł,
KWOTA Z BAZARKU -414zł.
WYDATKI
12.08.2010 60 zł. wizyta na Ksiązęcej ( prześwietlenie + opatrunki)
13.08.2010 110 zł. konsultacja u chirurga ( prześwietlenie , konsultacja ,opatrunki)
15.08.2010 60 zł. zmiana opatrunków i leki przeciw bólowe
16.08.2010 60 zł. zmiana opatrunków i leki przeciw bólowe
17.09.2010 -500 zł. całkowite i końcowe rozliczenie leczenia hesi 
Darowizna hesi dla miszki - 100 zł.
pomoc dla nexta na opłacenie hoteliku - 350 zł.
pomoc dla venus - 150 zł,
kundelkowa skarpeta- 150 zł.
hesia dla venus -50,90
koszyczek hesi to 1580,90 zł.
wydatki 1580,90
A oto nasza HESIA

Ostatnio edytowane przez AGA35 ; 18-11-2010 o 13:33
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Husse Valp MaxiKompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras
Husse Valp Maxi to karma
Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).
Pełna ochrona stawów od urodzenia!
Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów. |
Mocne kości i zdrowe zęby!
Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych. |
-
-
13,08,2010
Sunia już po wizycie u weta. Darła się niemiłosiernie, ale absolutnie miała prawo. Jeśli nie będziemy mieli pecha na straconych dwóch palcach prawej łapy się skończy. W tej chwili mała ma założone nowe opatrunki. Musiało ja pierońsko boleć, bo wczorajsze sie przykleiły i trzeba było je zedrzeć. Dostała antybiotyk i środek przeciwbólowy i kroplówkę, więc jeszcze w trzeciej łapce jest welfronik usunięto jeden palec prawej łapki, drugi jest juz prawie martwy, więc pewnie poleci w niedzielę. Lewa łapka złamana w trzech miejscach. Palucha złamanego nie ruszamy, jedynie usunięty został pazur, który był już naderwany. Została kwestia w tej chwili zapobieżenia zakażeniom, w tym: kości.
W przyszłym tygodniu, najprawdopodobniej wtorek/środa konsultacja ortopedyczna w sprawie kości lewej łapy, która złamana jest z przemieszczeniem. Ogólnie bardzo duże ubytki skóry i pewnie to się będzie długo zabliźniać.
Leczenie w sumie przewidziane jest na ok. 2 m-ce.
Natomiast rzeczą na którą mała nie może narzekać to APETYT, co bardzo nas oczywiście cieszy ! 
Ostatnio edytowane przez AGA35 ; 13-08-2010 o 17:34
-
o Matko Boska! brak mi słów....jak można było ją tak zostawić...
-
BożeBożeBożeBoże, gdzie byłeś???!!!
Poproszę o informacje, jak pomóc?
Pzdr,
Ukryty Smok
-
-

Napisał
Ukryty Smok
BożeBożeBożeBoże, gdzie byłeś???!!!
Był był skoro sunia teraz smacznie śpi , jest bezpieczna i nic jej nie grozi w sensie zła ludzka ręka jej już nie dosięgnie .
Ostatnio edytowane przez Laura1108 ; 13-08-2010 o 02:31
-
-
-
Lauro - chyba nie przeczytałaś dokładnie pierwszego postu ... jak byk napisane że mała jedzie jutro na konsultację do ortopedy ... to 1 ... 2 no lepiej niech zostawiają w centrum gdzie dużo ludzi niż pod jakimś krzakiem nad rzeka ...
Andzike - nr konta w pierwszym poście .. ale Ago - radzę usunać adres jeśli nie chcesz mieć US na głowie
Jeśli coś pilnego TYLKO mailem
malfinaaa@o2.pl ( PW zapchane )
www.ostrowschronisko.pl
Biały dom na wiejskiej bardzo... drogowców zdziwionych w zimie....
Łańcuszki na skrzynkach groźne... pupy, cycki, płaskie brzuszki... w galaretce martwe nóżki...
W dooopie to maaaaaaaaaaam....
Mikromusic - Niemilosc 2
-
-

Napisał
Malwi
Lauro - chyba nie przeczytałaś dokładnie pierwszego postu ... jak byk napisane że mała jedzie jutro na konsultację do ortopedy ... to 1 ... 2 no lepiej niech zostawiają w centrum gdzie dużo ludzi niż pod jakimś krzakiem nad rzeka ...
Andzike - nr konta w pierwszym poście .. ale Ago - radzę usunać adres jeśli nie chcesz mieć US na głowie

zrobione
-

Napisał
Andzike
Przyznam się, że nawet nie przeczytalam pierwszego postu - jak zobaczyłam zdjęcia to od razu stwierdziłam, że coś wpłacę, a nauczona doświadczeniem dogowym, wiem, że rzadko ktoś podaje na forum prywatny nr konta, dlatego poprosiłam na pw

ups ..... przesłane
-

Napisał
Malwi
Przeczytałam pierwszy post od deski do deski.
P.S. Powoli czytać post po poście mniej chaotycznie w wtedy wszystko łądnie wchodzi do główki 
Rozumiem , że sytuacja dramtyczna i ciężko na spokojnie czytać .
-
-
załóżmy ze złapiesz sprawcę .. i co dalej ? założysz mu sprawę ? ... taki typ jak będzie chciał wywalić to i tak to zrobi dopóki się prawo nie zmieni ... a to ze pośrodku ruchliwego placu ? no cóż ... to polska .. tu sie dziwne rzeczy dzieją ...
Jeśli coś pilnego TYLKO mailem
malfinaaa@o2.pl ( PW zapchane )
www.ostrowschronisko.pl
Biały dom na wiejskiej bardzo... drogowców zdziwionych w zimie....
Łańcuszki na skrzynkach groźne... pupy, cycki, płaskie brzuszki... w galaretce martwe nóżki...
W dooopie to maaaaaaaaaaam....
Mikromusic - Niemilosc 2
-
-
-
Fiananse póki co to jedyna przeszkoda
Hesia obecnie jest u Kago i w sumie na razie opcje Dt dla niej jakieś są bo to taki mikrusik , że w kieszonce do pracy można ją zabrać .
Dziewczyny już na wejściu zapłaciły 60 zł jutro jeszcze ortopeda 180 zł i codziennie wizyty u weta na zmiany opatrunków , zobaczymy też co powiedzą dzisiaj . Pewnie będzie więcej interesujących nas wszystkich informacji . Operacja może być bardzo kosztowna .
-
Banned

Napisał
Laura1108
Fiananse póki co to jedyna przeszkoda

Hesia obecnie jest u Kago i w sumie na razie opcje Dt dla niej jakieś są bo to taki mikrusik , że w kieszonce do pracy można ją zabrać .
Dziewczyny już na wejściu zapłaciły 60 zł jutro jeszcze ortopeda 180 zł i codziennie wizyty u weta na zmiany opatrunków , zobaczymy też co powiedzą dzisiaj . Pewnie będzie więcej interesujących nas wszystkich informacji . Operacja może być bardzo kosztowna .
NO tak..czyli kasa potrzebna na CITO...a więc ludzie- dużo ludzi potrzeba na wątek..
CZy znacie kogos "od banerków">>?? BArdzo bylby mile widziany..bo przyciąga ludzi...teraz juz dośc późno..ale napisze do Isadorki prośbe o banerek...
-
ja zapisze teraz..mi sie tylko plakac chce jak ,mozna byc takim bydlakiem...?
dziewczyny mowie Wam ta kruszynka wazy z kilogram, jest zadbana, ladnie pachnie...jak mozna z domu wywalic takie cudo, w takim stanie...
moja teoria jest tez taka ze to byl rower...musialo ja niesamowicie bolec...
-
Jestem i ja. Aga wczoraj do mnie dzwoniła
Matko, różne już psie nieszczęścia widziałam, małe i duże, ale to przekracza wszystko. Koniecznie trzeba wysyłać PW, i zaraz poproszę o banerek dla sierotki.
-
jestem i ja...
po prostu - brak słów, nie wiem co powiedzieć... takie maleńkie biedactwo, jaki ból musiała przeżywać...
też poproszę o pw z namiarem konta, ale dopiero po weekendzie ma mi wpaść dodatkowy grosz, to wtedy wpłacę...
-
-
a gdzie ewentualnie mała pójdzie na dt? bo chyba nie doczytałam.
Uprawnienia