+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 46 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 1133

Temat: ZAFIR-ofiara WNYKÓW-URWANA ŁAPA,3 zmasakrowane - MA PRZEWSPANIAŁY zwierzolubny DOM :)

Domyślnie ZAFIR-ofiara WNYKÓW-URWANA ŁAPA,3 zmasakrowane - MA PRZEWSPANIAŁY zwierzolubny DOM :)

Wczorajsze zgłoszenie - pies na skraju lasu, urwana łapa ...

Pies, o roboczym imieniu Zafir, młody, ok. 1-1,5 roku, podejrzewam, że znowu dały znać o sobie wnyki. Leżał na skraju lasu, położonego pośród pól. Obrażenia wskazują, że wpadł w tzw. oczko. Jedna łapa urwana poniżej stawu łokciowego, pozostałe mniej lub więcej ponacinane.

Kiedy go zabierałam był bardzo spokojny, żadnego gryzienia, czy warczenia. Miał 40 stopni gorączki, rana zakażona, smród nieprzeciętny, muchy.
    Operacja odłożona do jutra, z powodu odwodnienia i wycieńczenia psa.

Oczywiście nie muszę dodawać odwiecznej mantry, że, o ile Zafir przeżyje, zbieramy na jego leczenie i rehabilitację.

Zafir przebywa w lecznicy na Koziej. Dziś ma być operowany - istnieje duże ryzyko związane z narkozą, bo chłopak stracił dużo krwi, ale czekać nie można, rana jest zakażona i jest zagrożenie sepsą.

Specyfikacja uszkodzeń Zafira wygląda następująco ...

Prawa przednia łapa - amputowana na wysokości łokcia.
    Lewa przednia łapa - rana cięta, założone 20 szwów, połamane kości śródstopia.
    Prawa tylna łapa - oderwany guz piętowy wraz ze ścięgnem Achillesa. Pocerowany, zadrutowany.
    Lewa tylna łapa - amputowany jeden palec, połamane kości śródstopia.

Reasumując - pies nie ma na czym chodzić ... Kości śródstopia nie zostały zoperowane, jest duża szansa, ze zaleją się same, ich operacja skutkowałaby gipsem na 6 tygodni i wtedy to już całkiem dramat. Pies nie może chodzić, wszystkie łapy są uszkodzone, trzeba go na ręcznikach odholowywać na "spacer". W łapach miał też poprzecinane ścięgna. Zafir ma wolę walki, ma apetyt i chce żyć.

ZAFIR JUŻ W DT

Stowarzyszenie Obrona Zwierząt
    ul. 11 Listopada 29
    28-300 Jędrzejów

Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092

CEGIEŁKI DLA ZAFIRA:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1205380492

STRONA 28-29 i 38-39 - POWIAŁO OPTYMIZMEM - ZAJRZYJCIE KONIECZNIE !

BANERKI:

Ostatnio edytowane przez eliza_sk ; 18-09-2010 o 18:44

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Laxolja – olej z łososia dla psów Chcesz poprawić stan skóry i sierści swojego psa?
    Wypróbuj Husse Laxolja - 100% naturalny olej ze świeżego łososia norweskiego

Husse Laxolja to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych Omega-3, które zapobiegają stanom zapalnym skóry, a także zapewniają zdrową i lśniącą sierść.

Produkt 100% naturalny
    Husse Laxolja to 100% czysty olej z łososia. Produkt nie zawiera żadnych dodatków chemicznych, sztucznych barwników ani konserwantów.

Unikalny proces produkcji
    Olej Husse Laxolja produkowany jest wyłącznie ze świeżych ryb. Aby zapewnić najwyższą jakość, produkt powstaje w ciągu godziny od dostarczenia łososi do fabryki.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

.............................

Domyślnie

Masakra! Zaraz coś wpłacę.

Domyślnie

Brak słow, zaznaczam.

Domyślnie

boże zaznaczam
    to kolejna ofiara tych wnyków zastawianych przez potworów

Domyślnie

Bożę to jest straszne! brak mi słów... masakra
    ile ten biedny pies musiał wycierpieć!
    takim skur***synom zycze jak najgorzej aby sami sie złapali w tej swoje piep.... wnyki!!! Boże masakra

Domyślnie

Dawno nie widziałam tak wstrząsających zdjeć.... Za 2 dni tego psa by już nie było......

Domyślnie

Makabra co to pies przeszedł

Domyślnie

Niewyobrażalne jak podli są ludzie. Szczególnie, Ci, którzy wcześniej nie pomogli temu psu. Jestem przekonana, że nie jeden go widział w takim stanie. O zastawiających wnyki nic nie mogę napisać bo tylko niecenzuralne słowa wpadają mi do głowy.

Domyślnie

Eliza, znowu szacun dla Was ogromny... coz wiecej mozna powiedziec? Oby Zafirek doszedl do siebie!

Domyślnie

Jest juz po operacji? Jak sie czuje?

Domyślnie

Co słychać u tego psiaczka? Koszmar....

Z przyczyn osobistych na razie na dogo bywam sporadycznie.............

agusiazet is on a distinguished road Avatar agusiazet
    Mieszka w
    Mielec (podkarpackie)

Domyślnie

Przerażające! Pomyślę, czy jeszcze mnie stać na pomoc!

Domyślnie

Czekam niecierpliwie na dobre wieści o Zafirku... Mam nadzieję, że operacja się powiodła, chłopak tyle wycierpiał, chyba nie na darmo...

Domyślnie

Zafir przeżył operację i się wybudził, podobno życie po wypadku uratowało mu b. dobre krzepnięcie krwi, bez tego by się pewnie wykrwawił (w miejscu gdzie leżał nie stwierdziłam żadnej krwi). Następne dni będą kluczowe.
    Niestety nie wiadomo, jak pies będzie chodził i czy w ogóle. Okazało się, że poważnie uszkodzone ma wszystkie pozostałe łapy, w tym złamaną kość śródstopia w przedniej oraz pogruchotaną kość piętową w tylnej.
    Wychodzi na to, że na dzień dzisiejszy nie ma za bardzo na czym chodzić, szczególnie z przodu . W grę wchodzi rehabilitacja, na jakiś pasach, ręcznikach, itp. Eh... zobaczymy.

Domyślnie

Tak bardzo cieszę się, że Zafirek przeżył! Ale... no właśnie... co dalej...? Te jego biedne łapinki...

Domyślnie

Boziu,czemu nas, ciotek pomagających nie przybywa tyle ,co tych biedaków. To straszne.Wszystkie potrzebują pomocy na już, ale skąd brac?
    ZOSTAŃ NASZĄ WALENTYNKĄ ..PROSIMY.

http://www.dogomania.pl/threads/2221...5.02-.12-22.00
    DLA SAMIEGO.ŚCIERECZKI,KUBECZKI ITD.
    http://www.dogomania.pl/threads/2222...9#post18536929

Domyślnie

Co dalej będzie..... Tak bardzo pogruchotanego psa dawno nie widziałam...

Z przyczyn osobistych na razie na dogo bywam sporadycznie.............

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 46 1 2 3 4 11 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia