-
FUNDACJA FIOLETOWY PIES - wątek ogólny- przekaż nam 1% podatku KRS 0000296955
Od dłuższego czasu nosiłam się z zamiarem założenia wątku ogólnego Fundacji Fioletowy Pies i mam nadzieję, że wreszcie mi się to uda, oraz że będzie on na bieżąco i jak najczęściej aktualizowany 
Nasza Fundacja działa od stycznia 2008 roku. Pomagamy zwierzętom bezdomnym, porzuconym, chorym. Działamy również na rzecz Miejskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Opolu, ponieważ to właśnie dzięki temu schronisku i chęci szerokiej pomocy zwierzętom w nim przebywającym, zrodził się pomysł założenia fundacji.
Zwierzakom w schronisku pomagamy poprzez finansowanie specjalistycznego leczenia, zakup niezbędnych leków, karmy weterynaryjnej, środków do dezynfekcji, żwirku dla kotów itp. Staramy się też pomagać w adopcjach, a psy i koty w największej potrzebie umieszczać w domach tymczasowych, choć tych oczywiście brakuje.
Działamy również na rzecz ograniczenia bezdomności zwierząt. Każdy dorosły pies i kot zostaje oddany do adopcji po zabiegu sterylizacji. Oddając do adopcji szczeniaka lub kociaka w umowie adopcyjnej zobowiązujemy nowego właściciela do wysterylizowania zwierzaka jak dorośnie i sprawdzamy czy osoba wywiązała się z umowy.
W miarę możliwości pomagamy również w sterylizacji psów, których właścicieli na to nie stać.
Żeby móc pomagać zwierzętom też oczywiście potrzebujemy pomocy z Waszej strony
dlatego szczerze i gorąco zachęcamy do wspierania nas w jakikolwiek możliwy sposób: - 1 % - jesteśmy uprawnieni do otrzymywania wpłat z 1 % podatku. nasz nr KRS to 0000296955
- finansowo – zwykle mamy pod opieką kilkanaście psów i kotów, niektóre z nich przebywają w hotelikach, więc ich utrzymanie niemało kosztuje. W dodatku często są to zwierzęta chore, które wymagają leczenia, specjalnej diety, wykonywania badań etc. Z resztą nawet podstawowa opieka weterynaryjna (szczepienia, odrobaczanie itd.) generuje koszty. Ponadto wystawiamy aukcje ogłoszeniowe na allegro dla naszych podopiecznych – to również kosztuje. Kwota na naszym koncie kurczy się w błyskawicznym tempie, a jak wiadomo, bez środków pieniężnych nie będziemy w stanie zrobić zbyt wiele 
- rzeczowo – sucha karma, karma w puszkach, koce, kołdry, środki czystości, wszelkie akcesoria dla zwierząt (żwirki, kuwety, drapaki, zabawki, legowiska, budki itp.) są zawsze mile widziane i potrzebne zarówno Fundacji jak i Schronisku. Na razie mamy trochę rzeczy na bazarek, które będziemy sukcesywnie wystawiać, ale w przyszłości przydadzą się również dary, które będziemy mogli sprzedawać.
- ogłoszeniowo – chyba każdy z nas cierpi na chroniczny brak czasu, ale gdyby znalazła się nawet jedna osoba, która pomogłaby w ogłaszaniu psów to byłaby to ogromna pomoc
- domy tymczasowe – wiem, wiem
marzenie ściętej głowy
ale wszyscy wiemy jak bardzo są potrzebne. Z naszej strony zapewniamy wyżywienie zwierzaka, opłacamy opiekę weterynaryjną, zajmujemy się szukaniem nowego domu.
Oto nasze dane i numer konta:
FUNDACJA FIOLETOWY PIES
ul. Jana Bytnara Rudego 21B/901
45-265 Opole
KRS 0000296955, NIP 754-292-50-63, REGON 160171602
LUKAS BANK S.A. 96 1940 1076 3046 8481 0000 0000
z dopiskiem "darowizna"
Kontakt:
tel. 664 332 220 , e-mail: fundacja@fioletowypies.pl
Ostatnio edytowane przez Madziek ; 19-02-2011 o 00:32
-
01-12-2010 20:11 Wiadomość od sponsora serwisu
Husse Lax&RisHypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym
Husse Lax&Ris to karma
Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.
Hypoalergiczny łosoś i ryż!
Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.
|
Odpowiednia dla psów o białej sierści
Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.
|
-
Najpilniejsze sprawy, najpilniejsze adopcje
Ostatnio edytowane przez Madziek ; 11-02-2011 o 22:12
-
Psy do adopcji
Ostatnio edytowane przez Madziek ; 11-05-2011 o 14:12
-
Psy do adopcji
NIUNIA - 3-4letnia niewielka przemiła i zakochana w człowieku suczka, w DT
allegro: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=20299794
Ostatnio edytowane przez Madziek ; 16-03-2011 o 13:30
-
Koty do adopcji
AJANA - 1,5 roczna bardzo przytulaśna koteczka, w DT
Ajana to 1,5 roczna koteczka, przezabawnie umaszczona, pokryta mozaiką łatek w różnych kształtach i rozmiarach. Zabrana ze schroniska, nie zaaklimatyzowała sie w stadzie kociaków, wyglądała jak szkielecik pośród zdrowych i sprawnych towarzyszy niedoli. Wyciągała do zwiedzających łapki, prosząc o pomoc i ratunek. Okazało się, że kicia ma problemy z trzustką, musi być na specjalnej karmie. W domu tymczasowym jej stan bardzo się poprawił. Jest najukochańszym i najmilszym stworkiem. Reaguje na swoje imie, kiedy wołam Ajana, ona odpowiada głośnym "Miau". Śpi blisko człowieka, najchętniej przytulona do policzka, albo wtulona w szyję. Uwielbia się pieścić, jest gadułą.
Czyściutka, inteligentna, szybko zorientowała się, gdzie chowamy karmę i głośno się jej dopomina, doskonale orientuje się zarówno w porach karmienia i niuansach życia w gromadzie. Odrobaczona, z kompletem szczepień.
Ajana znalazła dom i wydawałoby się, że troskliwą i odpowiedzialną opiekę. Pani była koteczką zachwycona, a opiekę nad nią opisywała jako zupełnie niekłopotliwą. Niestety Pani zmieniła "współlokatorów" w mieszkaniu na osoby, które cierpiały na alergię.... Po kilku miesiącach Ajana wróciła do nas. Trochę posmutniała, ale dalej jest przekochanym i przylepnym stworkiem.Czeka na swoich ludzi, tym razem już na zawsze.

Ostatnio edytowane przez Madziek ; 16-03-2011 o 13:34
-
w nowym domu
KROPEK - 6miesięczny uroczy kocinek, zamieszkał w Opolu
Kropek trafił do schroniska wraz ze swoją mamą jako mały osesek. Początkowo kotka troskliwie się nim opiekowała, lecz niestety w schroniskowych warunkach zachorowała i straciła pokarm. Maleńki Kropek zaczął być dokarmiany z butelki i dzięki temu człowiek kojarzy mu się z tym co najlepsze 
Z czasem niestety koci katar dopadł i Kropka. Kociak stracił apetyt, zrobił się smutny i osowiały. Ponieważ wymagał leczenia i troskliwej opieki, trafił do domu tymczasowego. Maluch wychowuje się w towarzystwie psów i kotów, ale najbardziej lubi towarzystwo człowieka
zasypia wtulony w swojego opiekuna słodko mrucząc.
Kropek jest uroczym rozbrykanym malcem. Obecnie jest zdrowy, po pierwszym szczepieniu.
Szukamy dla niego odpowiedzialnego i kochającego domu.
allegro: http://allegro.pl/kropek-uroczy-koci...381106503.html

ARES - shar pei uratowany od uśpienia, wrócił z nieprzemyślanej adopcji...wreszcie ma dom 
wątek: http://www.dogomania.pl/threads/1852...schronu-POMOCY!

STEFAN - 7miesięczny piękny kocurek czeka na dom w DT
Stefanek został znaleziony jako maleńki, niesamodzielny osesek. Miał zaledwie 10 dni i wymagał karmienia z butelki. Trafił do domu tymczasowego, gdzie został otoczony troskliwą opieką.
Teraz jest już samodzielnym ślicznym kocurkiem. Uwielbia zabawę, bieganie i dokazywanie z psami z którymi się wychowuje. Jest wielkim łakomczuchem, wykorzystuje każdą okazję, żeby dopominać się o jedzenie. Wzięty na ręce, momentalnie uruchamia słodkie mruczenie, którego można słuchać godzinami
Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.
Tylko w najlepsze ręce.
TORA - 4letnia piękna, ale zaniedbana DONka, w hoteliku u ULKA12
jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/2025...2#post16333202
Ostatnio edytowane przez Madziek ; 11-05-2011 o 14:12
-
za Tęczowym Mostem
Ostatnio edytowane przez Madziek ; 11-05-2011 o 14:10
-
Ostatnio edytowane przez werenn ; 30-11-2010 o 18:55
-
-
-
-
-
-
uzupełniłam trochę informacji, zapraszam na wątek
-
Madziu musisz zaktualizować pierwszy post. Aresa.
-
-
namówię kogoś na wpłatę 1 %.
NIE WSPOMAGAM FINANSOWO PDT
nie mogę przyjmować zaproszeń na nowe wątki
NIE WCHODŹCIE NA SZARY KUPON, TO WIELKIE OSZUSTWO
-
Ja też nic nie wiedziałam o tym wątku
-

Napisał
Poker
namówię kogoś na wpłatę 1 %.
Ja wpłaciłam.. szkoda, że to takie grosze wyszły....
-
-
-
i jeszcze wątek Łatka, który bardzo przeżywa pobyt w schronisku http://www.dogomania.pl/threads/2026...udnie...-OPOLE
-
Nie wiedziałam w ogóle o tym wątku, zupełnie przypadkiem tu trafiłam
Pod waszą opieką są wyjątkowo piękne psy więc odrobina reklamy i powinny znaleźc domy
Zajmę się ogłoszeniami psiaków ( w pierwszej kolejności Iwa i tej przepięknej DONKi)
No chyba,że taka pomoc jest zbędna?
-
Witaj Atomowka, dzięki za pojawienie się na wątku.
Nie żartuj, ogłoszenia są bardzo potrzebne 
Ja właśnie wysłałam prośbę do werenn o ogłoszenia dla Trampka.
-
i dla Trampka dzisiaj będą
Uprawnienia