+ Odpowiedz na ten temat
Strona 322 z 322 PierwszyPierwszy ... 222 272 312 319 320 321 322
Pokaż wyniki od 8,026 do 8,047 z 8047

Temat: Prawdziwe szczęście 4 łapy ma! ♥ Di & Tess ♥

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Lax&Ris – Hypoalergiczna karma dla psów Husse Lax&Ris
    Hypoalergiczna karma dla psów z wrażliwym układem pokarmowym

Husse Lax&Ris to karma Super Premium na bazie łososia i ryżu przeznaczona dla psów ze skłonnościami do alergii.

Hypoalergiczny łosoś i ryż!
    Bezglutenowa karma Husse Lax&Ris nie zawiera pszenicy, wołowiny ani kurczaka. Przeznaczona jest dla psów cierpiących na problemy żołądkowe i jelitowe o podłożu alergicznym. Polecana również przy występowaniu alergii skórnych.

Odpowiednia dla psów o białej sierści
    Dzięki niskiej zawartości Beta-karotenu oraz miedzi karma Husse Lax&Ris nie powoduje przebarwień i pozwala utrzymać naturalny kolor włosa psa.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Kolejna porcja

Domyślnie

Cytat Napisał RCookie Zobacz post
    Tosia kąpieli jako takich (tj. z udziałem szamponu i innych bajerów) chyba nigdy nie polubi, w prysznicu jest zabiedzonym, zastraszonym pieseczkiem, od razu po wyjściu z prysznica biega wesoło po całym domu i przy okazji sprawia, że wszystko wokół niej jest mokre . Chęci pływania w jakiś zbiornikach wodnych raczej nie wykazuje, kiedyś nawet kałuże omijała szerokim łukiem, a teraz, kiedy jakaś stanie jej na drodze, to nie wydziwia specjalnie i przez nie przechodzi. Chciałam przyzwyczaić ją do wody i w tamte wakacje do coraz głębszych misek wlewałam wodę i klikałam Tosi wchodzenie do nich , na samym końcu miała być mała wanienka, a potem jakiś płytki brzeg stawu/jeziora, ale zatrzymałyśmy się na misce, gdzie woda sięgała Tosi do brzuszka. Jak mówię Tosi, żeby weszła do wody, to wchodzi i nie wygląda na pokrzywdzonego psa, ale raczej unika głębokości i pływania .

A filmik z pokazów super, Tesia jak płynnie biega i całkiem szybko , a przynajmniej w porównani do mojego Tosiaka, bo ona czasem biega jakby chciała, a nie mogła, ale nad tym też pracujemy . W ogóle Tess jako sheltie bardzo mi się podoba, lubię takie łyse owczary .
    Jej, ja nie myślałam o tym, żeby jej wodę wyklikac Ale Twoje słowa brzmią znajomo

Dziś miałyśmy przełom, Teśka zamoczyła nawet brzuszek w jeziorku! dla patyczka oczywiście, podejrzewam, że za mną wlazłaby cała - jest najbardziej oddanym psem jakiego miałam. Ale taka szelciakowa natura, istny 'ogon' włóczący się za człowiekiem

Bardzo miło mi to czytac Też mi się jej łysośc podoba Ale co do płynności, to bym nie przesadzała... Akurat tego mi w tych przebiegach zabrakło, przynajmniej w niektórych momentach. Trudno jest się przestawic na Tesię po Aidku - szybkie to to strasznie, a jak japę drze... Ciągle jestem na siebie zla, bo za późno i za cicho wydaje polecenia itp. Płynnośc Tesia miała na seminarium z Tomkiem Ale tam byłam bardziej dokladna, a te pokazy, to był jeden wielki freestyle - nawet nie wiedziałam, gdzie wyląduje po kolejnej przeszkodzie

Jeśli chodzi o Tosię i sport - z doświadczenia z Aidkiem wiem, że wszystko jest możliwe

Się rozpisałam... Mam nadzieję, że zobaczymy się we wrześniu na MP, to wtedy się rozgadam dopiero

Dziękuję bardzo!
    Ale dlaczego się nie pokazałaś?

Cytat Napisał Shel Zobacz post
    Pokaz wyszedł Wam extra!
    Dzięki! To nie bylo takie znowu extra... Ale jak na piętnastomiesięczną sukę chyba nie było źle

Domyślnie

Jak dla mnie pokaz tez byl super
    Tak jakos wyszlo ze sie nie pokazalam, chociaz caly czas krecilam sie w poblizu

Domyślnie

Cytat Napisał PositiveThought Zobacz post
    Jej, ja nie myślałam o tym, żeby jej wodę wyklikac Ale Twoje słowa brzmią znajomo
    Wcześniej klikałam z Tosiakiem wchodzenie do różnych przedmiotów typu koszyczek, doniczka , więc uznałam, że czemu miałaby nie wejść do miski z wodą . Przy okazji mogła się trochę ochłodzić .

Dziś miałyśmy przełom, Teśka zamoczyła nawet brzuszek w jeziorku! dla patyczka oczywiście, podejrzewam, że za mną wlazłaby cała - jest najbardziej oddanym psem jakiego miałam. Ale taka szelciakowa natura, istny 'ogon' włóczący się za człowiekiem
    Wow, super!
    To jest właśnie dobry pomysł, żeby wejść z psem, tzn. najpierw samemu, a potem zachęcać psa do wejścia za sobą. Sama o tym myślałam, kiedy planowałam "przedostatni" etap pokazywania Tosi, że woda jest fajna, ale jeszcze do tego nie doszłyśmy, może w te wakacje się uda .

Bardzo miło mi to czytac Też mi się jej łysośc podoba Ale co do płynności, to bym nie przesadzała... Akurat tego mi w tych przebiegach zabrakło, przynajmniej w niektórych momentach. Trudno jest się przestawic na Tesię po Aidku - szybkie to to strasznie, a jak japę drze... Ciągle jestem na siebie zla, bo za późno i za cicho wydaje polecenia itp. Płynnośc Tesia miała na seminarium z Tomkiem Ale tam byłam bardziej dokladna, a te pokazy, to był jeden wielki freestyle - nawet nie wiedziałam, gdzie wyląduje po kolejnej przeszkodzie
    Wiesz, ja się nie znam i kiedy widzę różne psy na torze, to zaraz sobie myślę, jak to jest z Tosią . My jeszcze nie jesteśmy zbyt doświadczone i w gruncie rzeczy niewiele umiemy, ale liczę na to, że jak regularniej będziemy pojawiać się na treningach, to zaczniemy robić postępy (chociaż Tosia i tak robi ogromne, może inni tego tak nie dostrzegają, ale ja, z perspektywy dwóch lat na pewno, kiedyś Tośka była innym psem).

Jeśli chodzi o Tosię i sport - z doświadczenia z Aidkiem wiem, że wszystko jest możliwe
    Na razie dopiero raczkujemy w agility, ale mam nadzieję, że jeszcze troszeczkę (jakkolwiek długo by to nie trwało ) i zaczniemy zasuwać .

Się rozpisałam... Mam nadzieję, że zobaczymy się we wrześniu na MP, to wtedy się rozgadam dopiero
    A ja bardzo chętnie posłucham!

Moderator Moderator
    Magda is on a distinguished road Avatar Magda
    Mieszka w
    Koszalin/Poznań

Domyślnie

Jeju jak to małe śmiga - nie nadążałam z oczami za nią. Super wyszło
    Szkoda, że nie ma filmiku z tego pokazu, z którego Nati dała zdjęcia. Jak nauczyłaś ją skakać na swoje nogi leżąc?

Domyślnie

Cytat Napisał Magda Zobacz post
    Szkoda, że nie ma filmiku z tego pokazu
    a jest jest

Domyślnie

Cytat Napisał PARSONRK Zobacz post
    a jest jest
    To my go chętnie sobie zobaczymy
    PSY Z KIELC ||Agility Kielce-pw! || Fotografia
    Fifka

Moderator Moderator
    Mieszka w
    Koszalin/Poznań

Domyślnie

Cytat Napisał PARSONRK Zobacz post
    a jest jest
    Gdzie, gdzie?

Domyślnie

jeszcze nieopublikowany - Beata musi go dostać w swoje łapki i obrobić jak sobie chce

Domyślnie

A ja coś znalazłam tylko nie wiem czy to właśnie to
    PSY Z KIELC ||Agility Kielce-pw! || Fotografia
    Fifka

Domyślnie

Cytat Napisał Kashdog Zobacz post
    A ja coś znalazłam tylko nie wiem czy to właśnie to
    wklej to zobaczymy :]

Moderator Moderator
    Mieszka w
    Koszalin/Poznań

Domyślnie

No Atka super! Nie ma się czego stresować. Radzicie sobie extra!

Domyślnie

Dziękuję! Trochę mi ostatnio brakuje pomysłów, a jak już coś mi przyjdzie do łebka to niekoniecznie przypada do gustu mojemu sukowi

Ja się muszę zabrac za obrobienie w ogóle pokazu, minął miesiąc i jeszcze tego nie zrobiłam

Ale w międzyczasie - sportowiec zasługuje na wakacje Tecka miała pierwsze starcie z morzem, tylko pogoda nam się troszkę zepsula i wróciłyśmy wcześniej. Mieliśmy spore problemy ze znalezieniem noclegu na ostatnią chwilę, ale się udało - pokój jednoosobowy dla dwóch osób i psa Chętnie byśmy jeszcze zostali, ale lało dwa dni nieprzyzwoicie. Żeby nie było - Dusio nie pojechał, bo bałam się, że z dwoma psami będziemy skazani na spanie w aucie A Tesia jeszcze nigdy nie widziala morza.

Za to przed nadmorską wycieczką całą rodzinką jeździliśmy nad jeziorko, gdzie psiaki mogły troszeczkę się ochłodzic. Aidek po wielu piłeczkach rzuconych do wody i moich staraniach (pamiętacie ubiegłe lata i 'mokre' fotki? ) polubił wodę do tego stopnia, że teraz pływa sam, znacznie oddalając się od brzegu. W wodzie czuje się pewnie, czasami nawet próbuje dogonic kaczuchy taplające się gdzieś w oddali. Najbardziej jednak lubi, gdy ja wypływam gdzieś daleko, on mnie goni, po czym wraca siedząc mi na ramionach

Teśka się dopiero uczy Po patyka pływa stylem rozpaczliwym, nie do konca wie, co ma zrobic, by stracic grunt pod nogami - mam na myśli to, że nie wie jak pokonac granicę między chodzeniem w wodzie, a pływaniem. Ale dobrowolnie wchodzi do wody i to mnie cieszy

Nad morzem nie było szaleństw, bo jednak fale...

Pierwsze starcie

mały patyś na zachetę

Ostatnio edytowane przez PositiveThought ; 24-07-2010 o 23:03

Domyślnie

rekinek

Zacięta minka

Domyślnie

moja śliczna pokraka

panoramiczne

Domyślnie

PositiveThought czemu od roku nic się w galerii nie dzieje? tęskno za pięknym szelciakiem...

Domyślnie

Ale ona słodka jest No ładnie wskoczyła do wody mimo miny

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 322 z 322 PierwszyPierwszy ... 222 272 312 319 320 321 322

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia