+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: Biały Nowofunland !!!!!!!

Domyślnie Biały Nowofunland !!!!!!!

Na allegro jawił sie biały Noounland ............... co sadzicie
    KOMEDIA!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36717445

2. Husse - szwedzka karma dla psa i kota
    Husse Valp Maxi – karma dla szczeniąt i suk ciężarnych Husse Valp Maxi
    Kompletna karma dla szczeniąt i suk ciężarnych dużych ras

Husse Valp Maxi to karma Super Premium, która dostarcza dodatkowe składniki odżywcze, witaminy i minerały potrzebne szczeniętom dużych ras w okresie wzrostu (od 4 tygodnia życia).

Pełna ochrona stawów od urodzenia!
    Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów.

Mocne kości i zdrowe zęby!
    Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych.

Jeżeli masz uwagi związane ze współpracą Dogomanii z Husse zapraszamy do dyskusji:
    http://www.dogomania.pl/threads/197383-Współpraca-Husse-i-Dogomania.pl

Domyślnie

Niezłe:

MOŻE TO JAKIŚ WYBRYK NATURY, ŻE Z DWÓCH NOWOFUNLANDÓW POWSTAŁ OWCZAREK PODHALAŃSKI, GOLDEN RETRIVER I DWA NOWOFUNLANDY A MOŻE JESZCZE KOTA URODZIŁA BO ZA NIEDŁUGO TAKIE MAILE TEŻ DOSTANĘ ŻE TO SĄ KOTY A NIE PSY ??????!!!!!!!!!

Domyślnie

Przepraszam za bledy w pierwszym poscie pojawil sie Nowofunland-tak mialo byc

Domyślnie

rewelacja
    Pozdrawiamy,
    Agnieszka, Alpi i Enigma

Domyślnie

Ooo, aukcja juz usunieta

Miej psa, lub wiele psów, czy kotów w życiu. To kotwice, które uchronią cię przed wiatrem i zapewnią niewyczerpane źródło miłości.

Domyślnie

To mi sie przypominają czasy kiedy jeżdzilismy z naszym czarnym niufem w góry, i raz spotkalismy górala który popatrzył na niego i powiedział.
    "To nos, to je Podhalańcyk, ino ze albinos"

Domyślnie

No to dobre....
    Ja ostatnio szlam ze swoja Labradorka i uslyszalam..... : ojejku no przeciez identyczna jak Punia naszej sasiadki..czy to nie jej siostra? no ale nie kazdy musi sie znac na rasach..

Domyślnie

Ja też mam Niufka i wabi się Niufek...bardzo dlugo interesuje sie ta rasa ale takim czyms nei slyszalam :P: :P:P

Domyślnie

ale o łaciatych nowofunlandach pewnie słyszeliście - uważacie, że to fajne jest?

Domyślnie

Czarno białe nowofundlandy (mówi się że mają umaszczenie landserowe) są jak najbardziej rasowe. W miocie w którym urodziła się moja suka było 6 szczeniaków (5 czarnych i jedna właśnie landserowa). Wlaśnie ta czarno-biała suka zdobyła najwięcej laurów na wystawch -jest obecnie jedną z najbardziej utytułowanych suk w Polskich hodowlach.
    Pozdrawiam, Niufa

Domyślnie

Ja nie kwestionuję ich rasowości - dla mnie takie psy wyglądają po prostu dziwnie - a to, że zdobywają nagrody - to typowe dla wszystkich nowości - jak np. leonberger z kędzierzawymi loczkami jakiś czas temu...
    Nie wiem też po co tworzyć takie ilości odłamów ras - jak ktoś chce duże i łaciate - to może sobie landseera kupić... albo bernardyna (jak woli w brązowe łaty).
    Dla mnie nowofundland to symbol wielkiego czarnego jak smoła miśka - i taki jest najpiękniejszy.
    Ale o gustach - się nie dyskutuje...

Domyślnie

a mi sie nie chce wyswietlic macie moze fotke tego białaska?? jestem ciekawa jak on wygląda

Domyślnie

Ja koffam niuffki takie, i moim zdaniem także powinien być czarniuchny, kudłady, puszysty i wielgaśny! takie są najlepsze. Kojarzą mi sie z takimi misiaczkami
    \"Pies jest istotą otwartą na świat i ze wszelkich miar zależną od zebranych doświadczeń...\"
    Eberhard Trumler

Domyślnie

No Beff, niufy mogą być czarne, brąz albo łaciate
    Ale o białych to dopiero teraz świat usłyszął
    Golden Retriever
    www.goldeny.xt.pl

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia