Na allegro jawił sie biały Noounland............... co sadzicie
KOMEDIA!!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36717445
Na allegro jawił sie biały Noounland............... co sadzicie
KOMEDIA!!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36717445
Husse Valp Maxi|
Pełna ochrona stawów od urodzenia! Ekstrakt z małży nowozelandzkich zawarty w karmie Husse Valp Maxi to bogate źródło glukozaminy i chondroityny, które pobudzają odbudowę chrząstek stawowych i wpływają na sprawne funkcjonowanie stawów. |
|
Mocne kości i zdrowe zęby! Odpowiednio dobrana ilość wapnia, fosforu oraz witamin gwarantuje prawidłowy rozwój kości i zębów. Luteina, Beta-karoten oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6 sprzyjają rozwojowi mechanizmów obronnych. |
Niezłe:
MOŻE TO JAKIŚ WYBRYK NATURY, ŻE Z DWÓCH NOWOFUNLANDÓW POWSTAŁ OWCZAREK PODHALAŃSKI, GOLDEN RETRIVER I DWA NOWOFUNLANDY A MOŻE JESZCZE KOTA URODZIŁA BO ZA NIEDŁUGO TAKIE MAILE TEŻ DOSTANĘ ŻE TO SĄ KOTY A NIE PSY ??????!!!!!!!!!
Przepraszam za bledy w pierwszym poscie pojawil sie Nowofunland-tak mialo byc![]()
To mi sie przypominają czasy kiedy jeżdzilismy z naszym czarnym niufem w góry, i raz spotkalismy górala który popatrzył na niego i powiedział.
"To nos, to je Podhalańcyk, ino ze albinos"![]()
No to dobre....
Ja ostatnio szlam ze swoja Labradorka i uslyszalam..... : ojejku no przeciez identyczna jak Punia naszej sasiadki..czy to nie jej siostra?no ale nie kazdy musi sie znac na rasach..
Ja też mam Niufka i wabi się Niufek...bardzo dlugo interesuje sie ta rasa ale takim czyms nei slyszalam :P: :P:P
ale o łaciatych nowofunlandach pewnie słyszeliście - uważacie, że to fajne jest?
Czarno białe nowofundlandy (mówi się że mają umaszczenie landserowe) są jak najbardziej rasowe. W miocie w którym urodziła się moja suka było 6 szczeniaków (5 czarnych i jedna właśnie landserowa). Wlaśnie ta czarno-biała suka zdobyła najwięcej laurów na wystawch -jest obecnie jedną z najbardziej utytułowanych suk w Polskich hodowlach.
Pozdrawiam, Niufa
Ja nie kwestionuję ich rasowości - dla mnie takie psy wyglądają po prostu dziwnie - a to, że zdobywają nagrody - to typowe dla wszystkich nowości - jak np. leonberger z kędzierzawymi loczkami jakiś czas temu...
Nie wiem też po co tworzyć takie ilości odłamów ras - jak ktoś chce duże i łaciate - to może sobie landseera kupić... albo bernardyna (jak woli w brązowe łaty).
Dla mnie nowofundland to symbol wielkiego czarnego jak smoła miśka - i taki jest najpiękniejszy.
Ale o gustach - się nie dyskutuje...
\"Pies jest istotą otwartą na świat i ze wszelkich miar zależną od zebranych doświadczeń...\"
Eberhard Trumler
No Beff, niufy mogą być czarne, brąz albo łaciate
Ale o białych to dopiero teraz świat usłyszął![]()
Golden Retriever
www.goldeny.xt.pl
Zakładki